rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Презентація фільму «Поводир» в українському Чикаго
Повнометражний художній фільм «Поводир» або «Квіти мають очі» режисера Олеся Саніна вибраний Українським Оскарівським комітетом для представлення України у 2014 році на кінопремію «Оскар» американської академії кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес) у номінації «Фільм іноземною мовою».
В основі сюжету – подорож Радянською Україною американського хлопчика Пітера та українського сліпого музиканта Івана Кочерги. В дорозі Пітер приєднується до сліпого і стає його поводирем, переживши багато душевних і трагічних подій. Сюжет фільму охоплює події початку 1930-х років, в часи Голодомору та знищення української інтелігенції. Взимку 1934-го року сліпого Івана Кочергу разом з іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер залишається єдиним свідком цих трагічних подій.
Всесвітня прем’єра фільму відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в липні 2014 року. Вісімдесят сьома церемонія вручення премії «Оскар» за 2014 рік відбудеться 22 лютого 2015 року, в Лос-Анджелесі. Номінантів буде оголошено 15-го січня 2015-го року.
Завдячуючи Українському Інституту модерного мистецтва, Фундації Українського Геноциду (США) та Українському кіноклубу Колумбійського університету українська громада Чикаго зможе побувати на презентації цього фільму, а також поспілкуватися з режисером Олесем Саніним, актором Антоном Гріном та професором Юрієм Шевчуком. Подія відбудеться в п’ятницю, 5 грудня, о 7 годині вечора, в Українському культурному осередку за адресою:
2247 W. Chicago Ave.
Спонсор вечора – Українсько-Американська Федеральна Кредитова Спілка «Самопоміч».

Квитки можна придбати заздалегідь в Українському Інституті модерного мистецтва за адресою:
2320 W. Chicago Ave.

«Ukrainian women in business» зігріють серце дітям з Краковецької школи-інтернату

Школа українознавства ім. Шептицького переслала спальні мішки українським воїнам

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers