rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Топ-5 схем миколаївських педагогів
Підготував Юрій Заверюха
За інформацією інформагентств

У Миколаєві сталась халепа. Виробничий конфлікт переріс у бомбу місцевого масштабу. Усе починалось, нібито, банально: керівництво Миколаївського національного аграрного університету відсторонило від виконання обов’язків декана інженерно-енергетичного факультету Костянтина Думенка.
Раніше би не було жодної реакції. Ректор у вузі – Бог, а в регіональному вузі – і того вище. Але, виявилось, що дещо змінилось у країні, і в Миколаєві зокрема. Почалися студентські протести, залучення чиновників ОДА, скарги в прокуратуру. І що найприкріше для керівників вузу – оприлюднення всіляких мутних схем.
А саме це є найцікавішим для «Наших грошей». Відтак, проаналізувавши всі документи, викладені на місцевому сайті «Zerkalo.mk.ua», ми вирішили зробити невеликий рейтинг. Тим паче, що, можливо, в інших регіонах коїться щось подібне. Ну, і крім того – переможцем рейтингу стала одна з недавніх улюблених фірм «Наших грошей». Отож.
5 місце. Оплата за поновлення у вузі після відрахування через нездачу якоїсь дисципліни. Для поновлення студент має сплатити благодійний внесок у розмірі 3600 грн. і вартість семестру навчання – 1800 грн. Що приємно: незнання проблемного предмету тут же втрачає свою актуальність, і студент продовжує навчання.
Зауважимо, що оплата вартості семестру навчання зараховується на рахунок університету, а от «добровільне безповоротне пожертвування» – на рахунок Фонду «Університет ХХІ сторіччя», засновником якого є племінник ректора Олександр Новіков, що є проректором з наукової роботи університету.
4 місце. Оплата за вступ на старші курси після коледжів за наявності диплома молодшого спеціаліста. Для цього абітурієнту пропонується в обов’язковому порядку оплатити академічну різницю. Різниця знань автоматично компенсується одразу після сплати благодійного внеску.
3 місце. Для переходу з денної на заочну форму навчання студентам пропонується оплатити на рахунок Фонду «Університет ХХІ сторіччя» благодійний внесок у розмірі вартості семестру навчання. Цей внесок студентам пояснюється академічною різницею. Незважаючи на те, що навчальні плани і дипломи всюди однакові.
2 місце. Сімейний підряд. В університеті офіційно оформлені семеро осіб із сім’ї ректора В’ячеслава Шебаніна. Це – сам ректор, його донька Олена Шебаніна, професор – декан факультету менеджменту. Також працевлаштовані племінники ректора – Олексій та Тетяна Шебаніни та Олександр Новіков (проректор з наукової роботи), зять ректора – Андрій Жданов (старший науковий співробітник), а також, ймовірно, дружина ректора Людмила Шебаніна (старший науковий співробітник). Однак вони в університеті з’являються рідко.
Крім того, в університеті працюють родичі першого проректора Дмитра Бабенка. Це – його син Микола Бабенко, який працює на півставки доцента, хоча не читав жодної пари. За даними видання, він очолює миколаївський філіал «Надра Банку». А також – дружина першого проректора Лідія Бабенко, яка працює гінекологом у міській лікарні і водночас оформлена на півставки старшим науковим співробітником університету.
У ректора є два водії, один з яких записаний науковим співробітником університету. Є особистий водій і у доньки ректора, хоча для декана водій не передбачений. Тому офіційно він працює майстром виробничого навчання кафедри загальнотехнічних дисциплін. Зрештою, більшість працівників кухні університету водночас є лаборантами і старшими лаборантами різних кафедр університету.
1 місце. У вересні 2013 року керівництво університету перетворило державні гроші на приватні. Спершу 800 студентів отримали премії у розмірі трохи більше, ніж 600 грн. А далі – всіх студентів змусили ці гроші перерахувати на добровільне медичне страхування.
Ця страховка передбачає компенсацію вартості лікування лише у випадку попереднього звернення до асистуючої компанії – київського ТОВ «Олл Медікал Асистанс», яке приймає рішення про погодження чи відмову у страховій виплаті.
Гроші за оформлення медичної страховки студенти перерахували двома траншами по 300 грн. у вересні та грудні минулого року на рахунок ПАТ Євроазіатська страхова компанія «Фініст».
Нагадаємо, що раніше страхова компанія «Фініст» входила до «сімейного» пулу. Так, із 2012 року і до початку лютого цього року керівником компанії була Наталія Барсук, яка раніше очолювала правління ПАТ «Український страховий дім» – це одна з фірм, яка за часів Януковича була в пулі компаній, що монополізували страхування пасажирів та працівників «Укрзалізниці». Крім того, на «Український страховий дім» певний час було зареєстровано пакет акцій «Укрбізнесбанку» з групи Януковича. Саме у цієї фірми ДУСя часів Януковича страхувала свій автопарк.
Журналісти програми «Схеми» знайшли, що «Фініст» також близький до екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка.
Наприкінці квітня минулого року ревізором «Фініста» став Ігор Шляхтін (володіє 9,6% акцій), який раніше обіймав посаду директора ТОВ «Нові інвестиційні технології», що пов’язане з Присяжнюком.
Отож, можна так сказати – «аграрне» товариство. Якраз для аграрного університету.
Думаємо, що остання історія мусить зацікавити не тільки Інтернет-читачів чи журналістів, а й більш компетентних осіб.
А ми з радістю прослідкуємо, чим все це закінчиться. Бо насправді, якщо кажуть про зміни, то завжди мають на увазі столицю. А справжня Україна – вона навколо.
Джерело: «Наші гроші»

Пшонка почав процес повернення конфіскованих картин, скульптур і яєць Фаберже

Лазоришинцю МОЗна все

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers