rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

МЗС: РФ забезпечує зміцнення позицій бойовиків на Донецькому, Дебальцевському і Луганському напрямках

Росія продовжує перекидати в Україну військову техніку і зброю, загальна кількість цих колон становить більше, ніж 100 одиниць, заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.
«15-17 листопада зафіксовано вторгнення через пункти переходів Ізварине та Новоазовськ декількох колон військової техніки, зокрема, танків, РЗСО і гармат», – сказав Перебийніс на брифінгу у вівторок, 18 листопада.
Представник МЗС також зазначив, що РФ спільно з бойовиками формує ударні угруповання і накопичує військову техніку та особовий склад на Донецькому, Дебальцевському і Луганському напрямках.
Зокрема, в Докучаєвську останнім часом зафіксовано більше, ніж 500 осіб особового складу, близько 30 танків, 3 зенітно-ракетні комплекси, 6 реактивних систем залпового вогню, 6 крупнокаліберних гаубиць і багато іншої військової техніки.
Також в Іловайськ прибув ешелон з 12 вагонами з боєприпасами.
Крім того, в селі Комишне, Станично-Луганського району, Луганської області, зосереджена велика кількість артилерії, мінометів і 3000 особового складу. А в селищі Ясне, Лутугинського району, Луганської області, облаштовано укріпрайон і табір з підготовки бойовиків.
За його словами, українська сторона регулярно інформує західні країни про виявлені факти. Заперечення ж даного факту Росією призвело до втрати довіри у світової спільноти, підкреслив Перебийніс.

 

 У зоні АТО загинули 74 «афганці»

У зоні антитерористичної операції (АТО) загинули 74 воїни-афганці.
Про це голова Всеукраїнського союзу ветеранів Афганістану Сергій Куніцин повідомив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає у вівторок, 18 листопада, прес-служба голови держави.
«Сотні – поранені, тисяча – воює», – додав він.
Під час зустрічі Порошенко нагородив 38 воїнів-афганців пам’ятними медалями «25 років виведення військ з Афганістану» за значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичного виховання молоді та з нагоди відзначення в Україні року учасників бойових дій на території інших держав.
«Україна зараз так само потребує вашої відповідальності, силі, мужності і впевненості», – підкреслив Порошенко.
За словами президента, держава повинна приділяти більшу увагу патріотичному вихованню, і в цьому питанні влада розраховує на допомогу «афганців». Він відзначив героїзм і мужність ветерана війни в Афганістані Олега Міхнюка, який у серпні загинув у боях на Донбасі.
Раніше, у серпні, Куніцин повідомив про те, що Союз десантників України і Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану формують елітний підрозділ: «Професійний батальйон складатиметься з офіцерів військ спеціального призначення ВДВ і ветеранів Афганської війни».

Злочинами проти майданівців керував Янукович із сином

та керівництвом МВС, заявив Геращенко

План з викрадення і залякування активістів Євромайдану був розроблений в Адміністрації президента за участю екс-президента Віктора Януковича і його сина Олександра.
Про це у вівторок, 18 листопада, на прес-конференції сказав радник глави МВС Антон Геращенко, повідомляють «Українські новини».
За словами Геращенка, групи «тітушків» для побиття активістів набирали безпосередньо колишній глава МВС Віталій Захарченко і його заступник Віктор Дубовик.
Крім того, за його словами, організацією злочинів проти активістів займалися ще один заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, командир київського полку спецпідрозділу «Беркут» Сергій Кусюк і командир Внутрішніх військ Станіслав Шуляк.
Всі вони перебувають у розшуку і, ймовірно, ховаються в Росії.
За даними МВС, «тітушки», організовані цими міліцейськими керівниками, вбили п’ять осіб у Маріїнському парку, а також журналіста В’ячеслава Веремія на Софіївській площі в Києві 18 лютого.
Нагадаємо, проти Януковича, Пшонки і низки інших колишніх чиновників заведено кримінальне провадження про масові вбивства мирних громадян під час Майдану. Янукович оголошений у міжнародний розшук.
Крім того, проти низки високопоставлених чиновників часів правління Януковича відкрито кримінальні провадження за фактами відмивання коштів та виведення капіталів.
30 вересня генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що за запитами Генеральної прокуратури в країнах Європейського Союзу арештовані десятки мільйонів доларів колишніх українських високопосадовців.
Президент України Петро Порошенко заявив про свою готовність внести до Верховної Ради законопроект про заочне проведення судових засідань і засудження осіб, яких неможливо привезти в Україну.
Україна звинувачує Росію в ігноруванні 400 запитів про видачу злочинців і громадян, підозрюваних у злочинах, повідомив Геращенко.
«На сьогоднішній момент вже накопичилося близько 400 запитів (України) щодо загальнокримінальних злочинів, ми знаємо, що вони (злочинці) перебувають у Росії, але Росія ігнорує ці запити», – сказав він.
Зокрема, за словами Геращенка, в Росії ховаються троє підозрюваних у побитті активістки Тетяни Чорновол, дев’ять підозрюваних у побитті Ігоря Луценка і вбивстві Юрія Вербицького, а також сім осіб, підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія.
Раніше Геращенко заявив, що Російська Федерація здійснює тиск на Інтерпол. Тому організація не оголошує в розшук екс-президента України Віктора Януковича. За його словами, Інтерпол дуже обережно ставиться до справ, що стосуються політики, і використовує таке поняття, як «документи вивчаються».
«Тільки термін вивчення документів, коли справа стосується розшуку політичних лідерів, не встановлений», – зауважив Геращенко.

Турчинов наполягає на продажу майна ДУС: це тягар для

бюджету України, і так обтяженої війною

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов наполягає на необхідності реалізації майна, що належить Державному управлінню справами.
Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.
Як зазначається в повідомленні, в інтерв’ю одному з українських телеканалів Турчинов нагадав, що Державному управлінню справами (ДУС), створеному за часів президентства Леоніда Кучми, було передано величезну кількість матеріальних ресурсів.
Керівник парламенту зазначив, що у розпорядженні ДУС перебуває «не тільки величезна кількість дач, маєтків, резиденцій», а й «величезні земельні активи, підприємства, зокрема, сільськогосподарські, і навіть Житомирський лікеро-горілчаний завод».
«Все це лягало тягарем на державний бюджет, оскільки резиденції і дачі потрібно обслуговувати, ремонтувати, утримувати тощо. А в України, яка воює, не вистачає ресурсів», – сказав Турчинов.
При цьому, Голова Верховної Ради підкреслив, що в усіх цивілізованих країнах чиновники отримують заробітну плату, і не мають жодних привілеїв.
На переконання керівника парламенту, в Україні мають бути «одна, максимум, дві» державні резиденції для проведення «міжнародних прийомів». «Більше – це ненормально. Це не відповідає ані економічним умовам країни, ані здоровому глузду», – додав він.
Тому, сказав Турчинов, під час виконання обов’язків глави держави він підписав указ, яким прискорюється порядок позбавлення цього майна або шляхом продажу на конкурсах, або шляхом передачі за призначенням профільним міністерствам і відомствам.
За його словами, це дозволить поповнити державний бюджет, зважаючи на те, що, зокрема, елітні дачі збудовані у престижних місцях під Києвом. «І навіть зараз попит на них буде величезний», – сказав він.
Разом з тим, Турчинов зауважив, що, «на превеликий жаль, замість реалізації об’єктів відбувалася їхня інвентаризація».
Відповідаючи на запитання, Голова Верховної Ради зауважив, що, обіймаючи державні посади, він ніколи не користувався державною дачею.
«Це – зайве. Мені здається, що коли йдеш на посаду, у тебе не повинно бути мотивації, що ти повинен жити за державний бюджет – або на державній дачі, або в резиденції, – наголосив Турчинов. – У нас дуже багато чиновників, які десятиріччями мешкають у державних дачах і гарно себе почувають. Це неправильно – не повинні громадяни утримувати тих, хто отримує достатньо високу зарплату», – підкреслюється в повідомленні.
Нагадаємо, 1 серпня президент Петро Порошенко підписав розпорядження, відповідно до якого скасовуються пільги для мешканців державних дач, а також розсекречуються всі рішення про надання держдач або будинків чиновникам.

У рейтингу 162 країн, що найбільш постраждали від тероризму,

Україна опинилася на 51-му місці

Україна посідає 51-е місце з 162 країн, що найбільш постраждали від тероризму. Такі дані опублікував Австралійсько-американський дослідний Інститут економіки і миру.
За даними інституту, в 2013 році смертність від терактів зросла на 61%. У результаті терактів загинули майже 18 тисяч людей.
82% всіх терактів сталися в п’яти країнах: Іраку, Афганістані, Пакистані, Нігерії та Сирії. Ірак найбільш постраждав від терористів. За даними дослідників, у цій країні було скоєно понад 2,5 тисячі терактів, від яких загинули 6,4 тисячі осіб.
Відповідальність за більшість атак покладається на угруповання «Талібан», «Боко Харам», «Ісламська держава» і «Аль-Каїда».
У 2013 році в 24 країнах вперше скоєно теракти, в яких загинули понад 50 людей. Ще 75 країнам світу вдалося уникнути таких подій.
Експерти зазначають, що кількість загиблих внаслідок терактів у 40 разів менша за кількість жертв умисних вбивств.

 

Британія надіслала місії ОБСЄ в зону АТО 10 бронемашин

Уряд Великої Британії виділив 1,2 млн. фунтів (більш, ніж 1,87 млн. дол.) на забезпечення місії ОБСЄ в Україні, зокрема – на найм персоналу та закупівлю бронемашин. Про це повідомили в МЗС Великої Британії, передає «Європейська правда».
«Міністр закордонних справ Філіп Геммонд оголосив, що Велика Британія надішле до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 10 броньованих машин, а також потрібне обладнання», – йдеться в заяві.
У розпорядженні видання є технічні характеристики допомоги, що буде надіслано в Україну. В переліку є також обладнання для радіозв’язку.
«Також Британія спрямує більше спостерігачів на місце події», – зазначено в документі.
Як відомо, раніше приводом для критики на адресу місії неодноразово ставав той факт, що в місії ОБСЄ працює забагато росіян, тоді як Західна Європа представлена недостатньо.
Зазначається, що вісім моніторів ОБСЕ від Британії вже прибули в Україну, ще троє мають прибути до кінця місяця.
«Британія відкрито підтримує український народ, уряд та їхні дії на захист незалежності», – заявив міністр Геммонд.
«Ми вже є одними із ключових учасників місії. Наш новий внесок уможливить ОБСЄ моніторити не лише (дотримання) перемир’я, але й українсько-російський кордон», – додав він.
Британія вже виділяла на потреби ОБСЄ 1,9 млн. британських фунтів.
Раніше Україна передала спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ 10 броньованих автомобілів КрАЗ «Когуар» для виконання завдань на сході країни.

У Черкасах налагодили виробництво сухпайків для бійців АТО

За день черкаські волонтери переробляють сотні кілограмів продуктів. Овочі та фрукти тонко нарізають та сушать у сушарках. Військовим залишається лише залити страви окропом і проварити 10-15 хвилин, розповідає телеканал «24».
Крім борщу, волонтери готують ще близько 20 страв сухпайка – це кілька видів борщів, засушена картопля, гарбузова каша тощо. Крім того, для вояків сушать чай і цукати.
Бійцям треба 10-15 хвилин, аби мати готову гарячу страву, в якій багато вітамінів. До кожного сухпаю волонтери додають інструкцію, як її приготувати.

 Україна може відкрити доступ норвезьким компаніям до участі

в управлінні ГТС і ПСГ

Україна готова ухвалити законодавчі зміни, необхідні для участі норвезьких компаній в конкурсах із заснування керівних компаній для газотранспортної системи (ГТС) і підземних сховищ газу (ПСГ), заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на українсько-норвезькому форумі в Києві у вівторок, 18 листопада.
«Якщо норвезькі компанії, що представляють енергетичний сектор, готові інвестувати в ГТС України, то наш парламент готовий прийняти закон, яким дозволить не тільки європейським, а й норвезьким компаніям безпосередньо інвестувати в ГТС і ПСГ», – сказав він.
Яценюк нагадав, що НАК «Нафтогаз України» і норвезька Statoil успішно співпрацюють у сфері постачань газу.
Постачати газ норвезька компанія почала з 1 жовтня через територію Словаччини. Це перший контракт на постачання газу зі Statoil, і він розширює пул постачальників газу в Україну, а також відкриває новий ринок для Statoil.
Напередодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що ціна газу, який імпортується в Україну в рамках контракту з норвезькою компанією Statoil, є істотно нижчою, ніж 385 дол. за тисячу кубометрів.
Зазначимо, Угорщина і Словаччина до початку 2015 року збудують систему, яка об'єднає газопроводи країн, що дозволить збільшити реверсне постачання газу в Україну.
Про це повідомив глава угорського Міністерства закордонних справ Петер Сійярто, передає угорське видання Metropol.hu.
Після засідання глав МЗС країн-членів Євросоюзу Сійярто повідомив журналістам, що об'єднання газопроводів Угорщини та Словаччини відкриє можливість додаткового постачання газу в Україну у випадку необхідності.
Наразі Україна має договори про реверс газу з компаніями Словаччини, Польщі, Угорщини та з Норвегією.

Яценюк: падіння ВВП України за підсумками

року становитиме до 7%

Падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) України за підсумками року становитиме близько 7%. Про це заявив під час роботи українсько-норвезького ділового форуму прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.
«Серед негативних новин – скорочення нашого ВВП, який потенційно може впасти на мінус 7%, – сказав Яценюк. – Український сільгоспсектор – це єдиний сектор економіки, який демонструє до 5% зростання».
Разом з тим прем`єр наголосив, що позитивною новиною є поліпшення становища України в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку «Doing Business» одразу на 16 позицій.
Знищення бойовиками промислових підприємств на сході України призведе до того, що Україна недоотримає 8-9% ВВП, хоча раніше найбільш негативні прогнози давали не більше, ніж 8%. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак.
Зазначимо, станом на 17 листопада 2014 року державні запозичення України становлять 233,327 млрд. гривень. Про це йдеться у повідомленні Держказначейства.
Згідно з повідомленням, на видатки з обслуговування держборгу помісячним розписом асигнувань загального фонду Держбюджету на січень-листопад 2014 року передбачено 41,779 млрд. гривень.
Як зазначає служба, станом на 17 листопада видатки з обслуговування держборгу становлять 38,586 млрд. грн. (із внутрішнього держборгу – 26,575 млрд. грн., із зовнішнього держборгу – 12,011 млрд. грн.).

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers