rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Ukrainian women in business» зігріють серце дітям з Краковецької школи-інтернату
Title 
 Title
 Title
 Title
Ольга Наконечна, Чикаго. Спеціально для «Час і Події»
Пізній листопад потішив нас снігом... Суботнього вечора ми зі сином спостерігали через вікно за мирним вальсом сніжинок. І хоча син ще зовсім маленький, в його очах було замилування красою зимової казки і відчуття наближення чуда. Адже вже скоро до нас за українською традицією завітає поважною ходою сивобородий Миколай, а за ним із зв’язкою грайливих оленів у комин пролізе улюбленець американської дітвори Санта-Клаус. Далі за календарем маятниковим дзвоном і барвами ялинкових прикрас заяскріє Новорічна ніч і потягнеться вервечка Різдвяних свят з колядками та родинними візитами. Зимова пора – це час, коли, як ніколи, хочеться бути в колі близьких, тішити сюрпризами, дарувати одне одному подарунки і тепло сердець.
З першим снігом, мабуть, як і всі батьки, я дедалі частіше ловлю себе на думці, що от вже скоро настане час, коли оченята моєї дитини заіскряться здивуванням та радістю від усіх дивовижних несподіванок святкових днів, даруючи мені щастя вдвічі більше. Що ж, цього року воно буде не просто більшим, а більшим в 53 рази, адже саме стільки дітей мешкає в Краковецькій школі-інтернаті для дітей із вадами розумового розвитку. А щаслива я тому, що знаю: до цих дітей також прийде Миколай, і для кожного з них у теплому приміщенні засвітиться вогнями ялинка, зашелестять подарунковий папір і обгортки цукерків, запахнуть мандаринки.
А все тому, що цього року в рамках діяльності організації «Українські жінки в бізнесі» («Ukrainian women in business», «UWB») було успішно проведено два благочинні проекти: «Обличчя милосердя» («Faces of compassion») та «Милосердя без кордонів» («Compassion without borders»), обидва спрямовані на благоустрій та допомогу цій школі-інтернату.
У липні 2014 року відбувся благодійний вечір, який зібрав небайдужих до дитячої долі людей. Гості насолоджувались показом моди від місцевих дизайнерів, виступами талановитих молодих виконавців та смачною їжею, брали участь в аукціоні та лотереї. Попри невимушену атмосферу і феєричність вечора, лейтмотивом цього об’єднання був збір коштів для переобладнання системи опалення у сиротинці в місті Краковець. Дитячі малюнки та фотографії, надіслані вихованцями інтернату, були основною провідною темою вечора. За кожною пожертвуваною купюрою і виписаним чеком стояло людське милосердя, співчуття та бажання подарувати дітям теплу зиму. І це значить так багато! Організатори цього проекту доклали немало зусиль та часу, аби втілити його в життя. Якою ж приємністю було відчувати, що діаспоряни та іноземні гості не тільки відгукнулись і знайшли час та можливість відвідати, але і зуміли своєю присутністю вкласти душу і справжню духовну цінність у цей вечір.
Усі зібрані кошти (загалом – 10 000 доларів США) були використані для ремонту системи опалення житлових та частини навчальних приміщень Краковецької школи-інтернату (всього 11 840 квадратних футів) та покриття кошту пересилки пакунків. Було здійснено закупівлю 53 електричних конвекторів та 5 сушок, і вже 3 листопада будівельна компанія ПП «Бойсон» встановила та успішно налагодила роботу цього обладнання. Незважаючи на всі прогнози, якою б лютою не видалась ця зима, діти зможуть навчатись і проживати в теплі. Велика подяка Українській стороні ПП «Бойсон» та п. Петрові Питлику.
Успіх попереднього проекту надихнув Українських жінок у бізнесі оголосити нову ініціативу організації речової допомоги та подарунків до дня святого Миколая для наших маленьких друзів у Краковці. За підтримки та участі Української греко-католицької церкви св. Йосифа Обручника протягом декількох тижнів проводився збір одягу, взуття, канцтоварів, засобів особистої гігієни, іграшок та розвиваючих ігор для сиротинця. І знову українська громада та іноземні партнери організації проявили своє милосердя та щедрість на рівні, гідному захоплення та поваги. Кількість зібраних речей (велика частина з яких була спеціально придбана для дітей) перевищила наші найсміливіші очікування.
Протягом декількох годин волонтери, не покладаючи рук, сортували та пакували коробки загальною вагою близько 500 кг. Все це завдяки пожертвам у рамках проекту та знижці, великодушно наданій компанією «Міст-Карпати», уже зараз – в дорозі до України. У Львові група студентів-волонтерів, організована студенткою Львівського університету ветеринарної медицини Наталією Кузьмич, зустріне цей цінний вантаж і довезе до місця призначення. Насправді масштаб зібраної допомоги подав нам ідею виділити частину пакунків у Червоноград, Львівської області, де у міському сиротинці проживає 150 дітей дошкільного та шкільного віку. Тішить, що ми не тільки змогли досягнути поставленої мети, але і вийти за її межі. І за це низький уклін усім, хто відгукнувся і не залишився байдужим. Кожен із нас став маленькою частинкою чогось, що надихає і вселяє віру в майбутнє, де панують людяність і добро.
Цієї зими до цих діток прийде в гості казка. А за кожною казкою, як ведеться, завжди стоїть добрий чарівник або фея. І хоча ці проекти не відбулися за помахом чарівної палички, а стали результатом кропіткої праці волонтерів та членів організації «Українські жінки в бізнесі», саме вони і є тією рушійною магічною силою, що, долаючи всі перешкоди, цілеспрямовано йшла до успіху і зуміла довести, що добро таки перемагає. Не дивлячись на те, що «Українські жінки в бізнесі» є порівняно молодою організацією, яку у 2013 році заснувала і дотепер очолює Софія Міколяш-Георгієв, вона зуміла згуртувати не один десяток активних членів та волонтерів, відданих ідеї саморозвитку та особистого вдосконалення, а також служіння українській громаді. Організація розвивається і змінюється, маючи на меті підвищити свою продуктивність і віддачу.
На початку 2015 планується відкрити окрему веб-сторінку для популяризації ідеї усиновлення з України. Також вже на початку 2015 організація отримає статус неоподаткованості. Офіційний лист-підтвердження від ІRS про те, що все, потрібне для цього, є, і справа перебуває в процесі, ми вже отримали.
Організація відкрита для всіх, хто підтримує традиції поваги і любові до ближнього. Попри благочинні проекти, які є важливою частиною активності Українських жінок в бізнесі, діяльність організації також суттєво націлена на підтримку та розвиток особистості, гуртування орієнтованих на самореалізацію людей (як жінок, так і чоловіків) через бізнес-нетворкінг, тренінги, семінари та інші заходи. Очевидно, що сама ідея та діяльність організації просякнуті духом здорового націоналізму та ідентифікації української нації, проте повага, прийняття та відкритість для інших народів та націй є невід’ємним принципом для її членів, адже для добра і милосердя немає кордонів. І найкращим доказом для цього є успіх згаданих проектів.
На даний момент новий проект календаря на стіну від організації є в процесі публікації. Цей проект пропагує нашу Українську культуру та спрямований на збір коштів на благочинність. Його радо підтримали бізнес-спонсори, серед яких і спілка «Самопоміч». А також громадські організації: УККА, Києво-Могилянська Фундація, Sisters Cities, україномовний тижневик «Час і Події» та UkieDrive радіо. За що всім велике дякую. Скоро його можна буде придбати. А де саме буде опубліковано – на www.ukrainianwomeninbusiness.com та сторінці Фейсбук.
За вікном знову сніг. Знову наш із сином вечір наповниться очікуванням дива. Я посміхаюсь у передчутті. В Україні все ще не наступила зима, але казка, нехай і зовсім маленька, вже готова зігріти дітей у сиротинці Краковця, і незабаром святий Миколай постукає в їхні двері з гостинцями з-за океану.

P. S. Ви можете знайти інформацію, фотографії та офіційні звіти щодо проектів на сайті організації «Українські жінки в бізнесі», а також на сторінці Фейсбук.
Ми щиро запрошуємо всіх бажаючих вступати до організації. Ми також відкриті для співпраці і будемо вдячні спонсорам, та всім, хто може долучитись до нашої справи в ім’я добра.
www.ukrainianwomeninbusiness.com
PayPal: [email protected]
Ukrainian Women in Busines accounts at:
Selfreliance UAFCU # 16383.1
or # 16383.2

Офіс за адресою:
1702 W. Chicago Ave,
Chicago, IL 60622
(офіс Юлії Скуйбіди – American Family Insurance)
Автор статті – член і волонтер організації Ольга Наконечна

Школа українознавства ім. Шептицького переслала спальні мішки українським воїнам

Презентація фільму «Поводир» в українському Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers