rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Продовження відтермінування депортації для дітей, підлітків і молодих людей
Світлана Лебединська,
прокурор і радник, Мичіган
5 червня 2014 року Служба громадянства та імміграції США (USCIS) оголосила про початок продовження відтермінування депортації для дітей, підлітків і молодих осіб без громадянства або легального статусу (Deferred Action for Childhood Arrivals або «DACA»). Власникам DACA дана процедура забезпечує захист від депортації протягом ще двох років. Також їм буде продовжено дозвіл на роботу, право на отримання номера соціального страхування (SSN) та отримання водійських прав майже в усіх штатах (Driver’s License).

Власникам DACA необхідно подати запит на продовження свого статусу. Найпершій хвилі мігрантів, яка отримала DACA (вересень-жовтень 2012 року), потрібно діяти вже зараз. Люди, які пройшли кваліфікацію на DACA, можуть продовжити свій статус, якщо тільки вони не скоювали злочинів, без дозволу не виїжджали з країни і не припиняли проживати у США з моменту отримання DACA терміном на перші 2 роки. Ми зможемо продовжити DACA, навіть якщо вам вже більше, ніж 31 рік. Більше того, особи, які проходили навчання у школах під час подачі первинної заявки, але припинили його через життєві обставини, не будуть дискваліфіковані.
Ключовим моментом процесу продовження є правильний розрахунок часу. Упущення терміну в програмі DACA може призвести до втрати дозволу на роботу і водійських прав. Щоб уникнути неприємних наслідків, заяву на продовження DACA треба подати, як мінімум, за чотири місяці до закінчення терміну. Це дасть USCIS достатньо часу для того, щоб прийняти рішення про продовження. Згідно з USCIS, заявники, котрі подали заяву на продовження заздалегідь, швидше від рекомендованого терміну, зможуть отримати автоматичне продовження у випадку затримки обробки.
Незважаючи на ажіотаж навколо продовження, 1,15 млн. потенційних заявників DACA, які ще не подали первинну заявку, не повинні робити хибний висновок, що час подачі завершився. Насправді USCIS продовжує приймати приблизно 10 тисяч нових заявок щомісяця. Крім того, ні адміністрація, ні USCIS ніколи не стверджували, що програму DACA можуть скасувати, хоча деякі члени Конгресу намагалися зняти програму з фінансування. Для осіб, які хочуть брати участь у програмі DACA, реєстрація досі відкрита. До тих пір, поки Конгрес не прийме імміграційну реформу, найкращим варіантом для багатьох молодих людей без статусу в США є DACA. Адже президент Обама, коли оголосив програму DACA, заявив: «Ці діти заслуговують на планування свого життя більше, ніж на два роки».
Хто має право на отримання DACA, і які вимоги до заявників? Якщо ви:
1) приїхали до США до того, коли вам виповнилося 16 років і не мали легального статусу при в’їзді, або ваш легальний статус завершився до 15 червня 2012 року;
2) 15 червня 2012 вам ще не виповнився 31 рік;
3) безвиїзно проживали на території США протягом 5 років до 15 червня 2012 року;
4) перебували у США 15 червня 2012 року;
5) у даний час навчаєтеся у школі чи вузі, отримали атестат про закінчення середньої школи, отримали або вчитеся, щоб отримати сертифікат про загальну освіту (GED), або якщо ви – ветеран збройних сил США;
6) не були засуджені за вчинення кримінального злочину (felony) або інших правопорушень – одного значного (significant misdemeanor) або трьох дрібніших і не становите загрозу національній безпеці для інших.
Дозвіл на роботу буде видано за умови, якщо ви зможете продемонструвати «економічну необхідність для працевлаштування».
Процес з отримання відтермінування депортації відкритий навіть для тих, хто підлягає депортації, чия справа є в імміграційному суді, або хто офіційно погодився виїхати зі США, як альтернатива до депортації. У всіх випадках ви повинні довести, що підходите за всіма вищезгаданими критеріями.
Інформація у цій статті подана тільки для загального ознайомлення. Цю статтю не варто розглядати як юридичну консультацію у конкретній справі чи ситуації.
Важливо пам’ятати, що кожен випадок – унікальний, і кожен заявник повинен, принаймні, проконсультуватися з адвокатом, перш ніж розпочати будь-який імміграційній процес.
Телефонуйте Світлані Лебединській, ліцензованому адвокатові, аби отримати кваліфіковану консультацію стосовно вашої ситуації.
Пряма лінія:
(248) 663-5150.
P.C. 24725 West Twelve Mile Road Suite 110 Southfield, MI 48034.

Як стати громадянином США

It’s time to buy!!! Отже, прикрасьте свій будинок!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers