rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Довгий шлях до свободи – виставка в Українському Інституті модерного мистецтва
Title 
  Title
  Title
Нещодавно в Українському Інституті модерного мистецтва (Чикаго) відбулося відкриття чергової виставки, присвяченої революційним подіям в Україні кінця 2013 та 2014 років. Саме в цей час на Майдані відбувався процес оновлення української нації. Виставка під назвою «Довгий шлях до свободи» є спільним проектом, над втіленням якого працювали українці материкової частини та українці Америки. З українського боку над проектом працювали куратори – Аліса Ложкіна, заступник генерального директора Мистецького Арсеналу (Київ) та художник-монументаліст Андрій Сидоренко (Київ). З боку діаспори до втілення даного проекту долучилися Люба Маркевич та куратор Станіслав Грездо.
В основу експозиції закладено фотокопії робіт молодих українських художників, котрі впродовж місяців під час протистояння народу владі відображали своє бачення трагічних подій, які відбувалися на Майдані в Києві та в Україні в цілому. Серед них – Дарія Кольцова, Роман Михайлюк, Роман Громов, Микита Завілінський, Влада Ралько, Степан Рябченко, Олександр Чекменьов, Марія Павленко, Микита Шалений, Андрій Сидоренко, Оксана Чепелюк, Анастасія Некупела, Олекса Манн та Іван Семесюк.
З вітальним словом до присутніх звернулася голова УІММ пані Орися Коссак-Кардосо. Організатори виставки – Люба Маркевич, Аліса Ложкіна та Андрій Сидоренко – розповіли про народження цієї ідеї та втілення її в життя.
Ми, українці в діаспорі, з великим болем і смутком сприймаємо всі події, які відбуваються в Україні впродовж року. Кожен день для багатьох із нас починається і закінчується оглядом в Інтернет-мережі новин, які відбулися в Україні. У вік технічних комунікацій кожен небайдужий має можливість спостерігати за військовими, громадськими, політичними, економічними, мистецькими подіями.
Дана виставка викликала пожвавлення серед відвідувачів. Час від часу до одного з кураторів – Аліси Ложкіної – підходили люди, і вона змістовно розповідала про кожну роботу та її автора. Виставка складається з трьох частин – двох фотопроектів та одного відеосюжету. Експозиція виставки починається з народження надії на майбутнє, тобто, з Майдану. Ключем до подій, які відбулися і продовжують відбуватися, є робота художниці Дарії Кольцової. Це – документ Конституції України, де чорним закреслено майже 40% статей, які були порушені президентом Віктором Януковичем. Центральною частиною експозиції є сам Майдан із його подіями та учасниками. Пронизливий погляд кожної пари очей із фотопортретів експозиції заставляє глядача усвідомлювати те, що ніхто з нас не має права забути про Майдан, про Небесну Сотню, про тисячі загиблих і покалічених молодих людей, про людей, які втратили домівки. Особливе пожвавлення публіки відбувалося біля так званого Мистецького барбакану. Мистецький барбакан – єдина мистецька галерея, яка була на Майдані під час Революції Гідності, була ініційована художниками Володимиром Ярмоленком, Олексою Манном та Іваном Семесюком. Вони збудували дерев’яний каркас просто під барикадами на станції метро «Хрещатик». Куратор УІММ Станіслав Грездо відтворив макет Мистецького барбакану посеред виставкової зали, на стінах якого розміщено роботи вищезгаданих художників.
Відеопроект, створений одним із кураторів даної виставки Андрієм Сидоренком, є колекцією унікальних відеокадрів, зібраних із різних джерел, які нагадують про те, що пережила Україна та українці за весь період боротьби.
Виставка триватиме до 18 січня 2015 року.
Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
  
Світлини автора

Шановна українська громадо!

«Ukrainian women in business» зігріють серце дітям з Краковецької школи-інтернату

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers