rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

РНБО дала добро на скасування «особливого режиму» і доручила створити закон про економічну діяльність на Донбасі

Рада національної безпеки та оборони України доручила розробити законодавчі акти, які б регулювали економічну і податкову діяльність на окремих територіях у Донецькій і Луганській областях.
«Дано доручення розробити законодавчі акти, які б регулювали економічну і податкову діяльність на цих територіях», – сказав заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко після засідання РНБО у вівторок, 4 листопада, в Києві.
Також Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення, яким рекомендує президенту України Петрові Порошенку внести в парламент законопроект про скасування особливого режиму самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.
«РНБО ухвалила рішення про рекомендацію президенту невідкладно внести до Верховної Ради України законопроект про скасування закону про особливий режим самоврядування», – повідомив заступник секретаря РНБО.
За словами Литвиненка, ситуація в Донецькій і Луганській областях була одним з основних питань, які розглядалися на засіданні РНБО.
«Україна завжди підтримувала і підтримує мирне вирішення цього питання. У той же час забезпечити мирний розвиток подій можна лише шляхом розвитку наших оборонних можливостей і можливостей у сфері безпеки», – сказав він.
Також він підкреслив, що на засіданні обговорювався розвиток оборонних потенціалів, зокрема, завантажених сил Нацгвардії, СБУ та інших органів сектору безпеки.
Крім того, Литвиненко зазначив, що мова йшла про будівництво фортифікаційних споруд лінії оборони на сході країни і чітке визначення режиму на лінії зіткнення.
Нагадаємо, відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування, в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори там призначені на 7 грудня 2014 року.
Проросійські бойовики не визнають дію цього нормативного акту.
2 листопада на територіях Донбасу, окупованих терористами, проводились так звані «вибори» «ДНР» і «ЛНР».
Українська держава та світова спільнота не визнають проведення фейкових «виборів».
9 листопада терористи обіцяють влаштувати «референдум», єдиним питанням якого буде приєднання до складу Російської Федерації.

МЗС викликало

посла Сербії через

«спостерігачів»

із владних сил на

псевдовиборах бойовиків

Перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко провела 4 листопада зустріч з послом Республіки Сербія в Україні Раде Булатовичем, повідомляє прес-служба МЗС України.
«Сербській стороні було роз’яснено позицію України щодо участі так званих спостерігачів від сербських політичних партій, зокрема, парламентських, у псевдовиборах на сході України 2 листопада 2014 року», – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, сторони також обговорили окремі питання російсько-сербського співробітництва.
Раніше спікер МЗС України Євген Перебийніс заявив, що Україна розцінює участь офіційних осіб Сербії в спостереженні за псевдовиборами на Донбасі як «недружній крок».
У понеділок, 3 листопада, МВС оприлюднило список з 18 осіб, які в ролі «спостерігачів» були присутні на псевдовиборах у «ДНР» 2 листопада. Серед них були представники одіозних антидемократичних політичних сил у Європі.

Від початку перемир’я

в зоні АТО загинули

понад 100 українських

військових, близько

600 було поранено

З початку оголошення режиму припинення вогню 5 вересня в зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинуло більш, ніж 100 українських військовослужбовців, близько 600 зазнали поранень. Про це на брифінгу у вівторок, 4 листопада, заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс.
«Незважаючи на деяке зменшення бойових дій, бойовики та російські війська не припинили обстрілів сил АТО, не відійшли від лінії розмежування і продовжують проводити наступальні операції. У результаті цього, за останні два місяці загинуло більш, ніж 100 українських військових, близько 600 було поранено», – сказав Перебийніс.
Як повідомлялося раніше, в щотижневому звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомляли, що станом на 29 жовтня кількість загиблих унаслідок бойових дій на сході України становила 4035 осіб (з урахуванням 298 на борту «Боїнга» MH17) і 9336 було поранено.
Нагадаємо, 5 вересня, учасники тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про режим припинення вогню. Тимчасом, перемир’я на Донбасі не дотримується – бойовики щодня обстрілюють як позиції українських військових, так і населені пункти, що призводить до жертв серед мирного населення.

Порошенко звільнив

керівників СБУ на

Сумщині, Луганщині

та Кіровоградщині

Президент України Петро Порошенко звільнив начальників управлінь Служби безпеки у Сумській, Луганській та Кіровоградській областях.
Відповідні укази оприлюднено на сайті глави держави у вівторок, 4 листопада. Так, указами президента звільнено: начальника УСБУ у Кіровоградській області Сергія Шульгу, начальника УСБУ у Луганській області Михайла Грека, начальника УСБУ у Сумській області Володимира Іванюка.
Як повідомлялося раніше, 25 жовтня Порошенко звільнив Геннадія Грищенка з посади начальника Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області.
Також президент звільнив Володимира Захарця з посади начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Понад 19 тисяч

кримчан переселилися

на материкову Україну

після анексії півострова

Понад 19 тис. українських громадян з анексованого Криму і Севастополя переселилися на материкову частину України, повідомляється на сайті постійного представництва президента в Криму.
«За результатами моніторингу представництва президента України в Автономній Республіці Крим, у межах взаємодії з Державною службою з надзвичайних ситуацій та обласними державними адміністраціями України станом на 1 листопада 2014 року на материковій частині України розміщені і проживають 19073 громадян України, які вимушено переселилися з Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. За останні півтора місяця кількість кримчан, які змушені були оселитися на материковій частині України, збільшилося на 1624 людини», – йдеться в повідомленні у вівторок.
Переважна більшість переселенців на сьогодні проживає в Миколаївській, Львівській і Харківській областях, в місті Києві та Київській області.
Крім того, за даними представництва, в державні установи надійшло 23 тис. 646 звернень громадян з анексованого Криму.
При цьому, за зверненнями громадян соціальну допомогу отримали 2776 осіб, працевлаштовано 1131 особу, відновлено і видано документи державного зразка 9937 особам, отримали допомогу з питань освіти і навчання 4040 осіб, отримали допомогу з інших питань 5762 особи. Медичну допомогу отримали 3571 дорослий і 2596 дітей.
У сім’ях вимушених переселенців з Криму на материковій частині України народилися 102 дитини.
Загальна кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить 443 тис. 260 осіб. Про це повідомляє Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території.

Мусій оскаржив

у суді своє усунення

з посади голови МОЗ

Олег Мусій оскаржив своє усунення з посади міністра охорони здоров’я в Окружному адміністративному суді Києва.
Про це йдеться в повідомленні суду, передає «РБК-Україна».
Мусій подав позов до Кабінету міністрів «про визнання незаконним та скасування розпорядження КМУ від 01.10.14 № 887-р».
Засідання суду з вказаним позовом призначено на 11 листопада.
Нагадаємо, 1 жовтня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вирішив відсторонити від посади міністра охорони здоров’я України Олега Мусія та його заступника Руслана Салютіна через проблеми з держзакупівлі ліків.
Як повідомлялося, Мусій переміг на виборах Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі № 124 Львівської області. Він набрав 29,86%, або 30 тис. 4 голоси.

У МЗС планують

запустити видачу

біометричних паспортів

з 1 січня 2015 року

Перед українською владою стоїть завдання налагодити серійне виробництво біометричних паспортів з 1 січня 2015 року.
Про це заявила заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі, передає «Українська правда». За її словами, єдиною перешкодою, яку необхідно усунути на шляху до безвізового режиму з ЄС, є питання видачі біометричних паспортів.
«У вересні в Україні було 4 місії ЄС з оцінювання прогресу в цій сфері: одна – щодо контролю за кордонами, друга – щодо питання безпеки документів, ще дві – з питань притулку та міграції. Можу засвідчити, що у нас доволі позитивні результати», – зазначила вона.
«Єдине питання – неналагоджене серійне виробництво біометричних паспортів. Це певна завада, яку плануємо усунути найближчим часом», – зауважила Зеркаль.
«Завдання – запустити видачу біометричних паспортів з 1 січня 2015 року», – додала заступник міністра.
За її словами, наразі відбуваються наради щодо вирішення проблемних питань, які пов’язані з технічною стороною та фінансуванням.
Раніше в МЗС України заявляли, що працюють над тим, аби громадяни України, які мають біометричні паспорти, уже найближчим часом змогли їздити до Європейського Союзу без віз.
Нагадаємо, 20 серпня Кабінет міністрів України затвердив програму про перехід до другої фази безвізового режиму з Європейським Союзом.
16 вересня в Україні розпочала роботу місія експертів з Євросоюзу з питання лібералізації візового режиму.

Мінекономіки пропонує

відмовитися від імпорту

понад 900 товарів з РФ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило проект переліку товарів за кодами УКТЗЕД на рівні 10-ти знаків, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації в Україну для отримання зауважень та пропозицій.
Як повідомляє прес-служба відомства, зараз Мінекономрозвитку України виносить оновлений (з урахуванням зауважень і пропозицій) проект переліку товарів, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації в Україну у випадку вступу в силу постанови уряду Російської Федерації «Про запровадження ввізних мит стосовно товарів, країною походження яких є Україна», від 19.09.2014 № 959.
В оновленому списку зазначено 935 товарів, тоді як до попереднього проекту переліку увійшли 858 найменувань товарів.
Як повідомлялося раніше, урядом Російської Федерації прийнято постанову, що встановлює мита щодо деяких товарів українського походження в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу.
Пункт 1 постанови про запровадження мита набуває чинності у випадку виявлення дій уряду України щодо практичного застосування або імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку, укладеного Україною та ЄС 27.06.2014.
Крім цього, в постанові передбачено створення контрольного механізму постійного спостереження за виконанням економічної частини Угоди.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers