rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято у церкві святої Софії
Title 
 Title

30 вересня православна церква вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, які постраждали за християнську віру. Християнська громада міста Чикаго мала змогу долучитися до вшанування у храмі святої Софії УПЦ КП, в якому 12 жовтня відбулося храмове свято.
У нашому затишному храмі, більше, ніж зазвичай, заповненому людьми, свято видалось особливо щирим і благодатним. Святу Літургію, що розпочалася о 10:30, відслужили настоятель громади св. Андрія Первозванного (Bloomingdale) митрофорний протоієрей Віктор Полярний, отець Олексій Касперук (церква св. Покрови, Chicago) та настоятель нашого храму отець Петро Мазепа.
Після Літургії святі отці відслужили молебень до Богородиці та разом з парафіянами помолилися за мир в Україні. Також цього дня парафіяни та гості мали змогу прикластися до мощів святої великомучениці Варвари, якими був удостоєний наш храм. Мощі святої великомучениці Варвари є постійно доступними для молитви і вшанування у Катедрі св. Андрія Первозванного (Bloomingdale).
По закінченні відправи парафіяни та гості були запрошені до прицерковної зали, де продовжили святкування. Із привітальним словом до громади звернулися Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник, протоієрей Віктор Полярний, отець Михайло Лещишин. Також теплі слова, побажання та дарунки для церкви громада отримала від Олександра Ярового, організації «Свобода», члена дирекції Каси «Самопоміч» Віктора Войтихіва та Голови управи Андрія Скиби, який принагідно згадав із вдячністю засновників і будівничих храму та вже спочилих у Бозі парафіян.
Святковий обід розпочався з молитви та благословення їжі. Під час святкування парафіяни та гості продовжили вітання, звернені до настоятеля о. Петра та громади. Так, від імені сестринства виступила його багаторічна невтомна очільниця, шановна п. Христина Сабецька, а також слово мала п. Марія Войтихів. Музичний супровід святкування дарував гурт «Водограй» (мист. кер. Михайло Стриїшин), який виконував для гостей українські народні та повстанські пісні.
Важко передати словами, які смачні і запашні страви були подані до святкового столу, за що особлива подяка сестринству та всім небайдужим прихожанам, серед яких Люба та Люда Петренки, Міла Челак, Женя Бузько… Це – щирі, працьовиті, глибоко віруючі люди, справжні патріоти, які дбають про добро своєї громади, дотримуються активної громадянської позиції; вони жертовні та небайдужі до подій, що відбуваються.
Нехай Господь укріпить їх та усіх нас у християнській вірі. Хай наші серця повняться радістю, душа – щирою молитвою, а домівки – спокоєм, щоб ми також, наслідуючи приклад святих мучениць, плекали у своєму житті, у родинах та серцях ці найбільші моральні чесноти – віру, надію і любов.

Оля Сивик, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»
Title Title Title 
 Title Title Title
 Title Title Title
 Title Title Title

Урочистий бенкет УІММ Представники Ради директорів Кредитівки «Самопоміч» та Фундації «Самопоміч» з великою приємністю долучились до вшанування і визнання митців нашої громади.

Шановна українська громадо!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers