rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ В Україні створена перша інвестиційна онлайн-карта, – Держінвестпроект
16 жовтня Держінвестпроект презентував громадськості першу інвестиційну онлайн-карту України. Як зазначив перший заступник Голови Агентства Кирило Бондар, робота над цим проектом тривала близько двох років, її фінальний варіант був завершений спільно з Проектом міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ).
«Ми презентуємо серйозний інвестиційний продукт – першу онлайн-карту всієї України – подібних у нашій державі немає і не було, – сказав К. Бондар. – Це не перший інвестиційний проект Держінвестпроекту, адже ми вже маємо значний досвід створення інвестиційних продуктів. Зокрема, у нас є напрацьована база матеріалів про те, як слід інвестувати в Україну, чому і куди саме. Ще два роки тому ми розпочали випуск інвестиційних атласів України та інвестпаспортів усіх регіонів. І всі ці напрацювання ми трансформували в електронну карту, якою тепер зможуть користуватися інвестори з усього світу».
Він додав, що під час роботи з інтерактивною картою інвестор матиме доступ до всіх об’єктів інвестування в Україні: йдеться про земельні ділянки, об’єкти промислової нерухомості, інформацію про логістику. Також на ній вказано перелік компаній, які зацікавлені працювати з іноземними інвесторами, прагнуть вийти зі своєю продукцією на зовнішні ринки.
К. Бондар зауважив: «Потрібно не забувати, що сучасні інвестиції у світі насамперед передбачають наявність цікавих бізнес-ідей, високі технології та відсутність корупції».
«Україна має перейти від традиційної економіки в ту площину, де вона зможе конкурувати зі світом. Наведу простий приклад: у топ-100 глобальних світових компаній серед лідерів уже не представлено компанії, які спеціалізуються на видобутку корисних копалини чи продажі агрокультур. У ньому розмістилися компанії технологічного, комунікаційного секторів, темпи росту яких зросли до 400%», – резюмував він.
Посол Канади в Україні Роман Ващук наголосив, що парадигма розвитку економіки останніх років в Україні, на жаль, себе не виправдала, тому необхідно прокладати нові шляхи. «Презентація цього проекту інвестиційної карти є своєрідним дороговказом, спільно відпрацьованим українськими та канадськими спеціалістами, що дозволить практично, на місцевому рівні, підвищити інвестиційну привабливість України. Сподіваюся, ця карта зможе стати візитною карткою України у світі інвестицій 21 сторіччя», – додав Р. Ващук.
Директор департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василь Федюк навів позицію України в рейтингах, що стосуються інвестиційної діяльності. «Так за рівнем конкурентоспроможності 2013-2104 рр. Україна посідає місця, нижчі, ніж 100; у рейтингу захисту інвесторів – 100-е; за незалежністю судів – 139-е; за рівнем корупції, яка найбільше відштовхує інвесторів, – 133-е місце зі 148 країн».
В. Федюк зазначив, що, відповідно до нової стратегії реформ – 2020, у рейтингу легкості ведення бізнесу до 2020 року Україна має увійти в топ-20 і рівень залучення прямих іноземних інвестицій має досягати 40 млрд. доларів.
Віце-президент Торгово-промислової палати Україна Олени Подолєва зазначила, що Торгово-промислова палата зі свого боку всіляко сприятиме роботі Держінвестпроекту, зокрема, спрямовуватиме й свої зусилля на залучення інвестицій в економіку України. «Я вдячна колегам із Канади за їхній досвід та увагу. Маю надію, що цей проект надалі стрімко розвиватиметься», – сказала О. Подолєва.

Японська компанія «Marubeni Corporation» розглядає інвестиційні можливості України

Прісна спрага замореного «підросійського» Криму (чи вдасться півострову вирішити проблему прісної води без України)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers