rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Віза для жертв злочинів

Іммігранти часто стають жертвами злочинної діяльності, тому що вони сприйнятливі до шахрайства, живуть у районах з високим рівнем злочинності, або тому що вони не знають англійської мови. Часто жінки є жертвами насильства в сім’ї, але бояться заявити про цей злочин у поліцію, бо не мають легального статусу в США. Конгрес створив неімміграційну візу або статус «U» і Закон про захист від насильства в жовтні 2000 року. Цей закон розширює повноваження правоохоронних органів з розслідування і судового переслідування випадків насильства в сім’ї, сексуального насильства, торгівлі людьми та інших злочинів, і в той же час, забезпечує захист жертв таких злочинів. U-статус призначений для людей, у яких немає легального статусу, і через це вони бояться повідомити або викликати поліцію.
U-віза або статус підходить для жертв злочинів, які психологічно і фізично постраждали і допомагають правоохоронним і урядовим органам в розслідуванні або кримінальному переслідуванні злочинної діяльності. Отримання U-візи або статусу надасть заявнику, дружині і дітям віком до 21 року дозвіл на роботу, легальне перебування в США (максимум, 4 роки) і можливість подати заяву з проханням про постійне місце проживання у США (зелену карту).
Щоб отримати право на U-візу або статус, заявник повинен довести, що він або вона:
•    фізично і психологічно значно постраждав (-ла) в результаті злочинної діяльності;
•    має інформацію про злочинну діяльність;
•    співпрацює і допомагає правоохоронним органам у розслідуванні кримінального злочину;
•    злочинна діяльність порушує закони США і є одним із кваліфікованих злочинів.
Приклади кваліфікаційних злочинів: вчинення або змова з метою вчинення насильства в сім’ї, напад зі зброєю, зґвалтування, надання неправдивих свідчень у суді, шахрайство у сфері робочої візи, а також інші злочини. Повний список кваліфікованих злочинів опублікований на сайті www.uscis.gov.
Для того, щоб подати заявку на U-візу, людина повинна отримати сертифікацію від федерального, державного або місцевого правоохоронного органу (наприклад, поліцейської дільниці) і подати заяву в Імміграційну Службу США. Заява повинна включити документи та інформацію, які доводять право на отримання U-візи. Час обробки заяви Імміграційної Службою становить приблизно 1 рік з моменту подання заяви.
Людина, яка проживає за межами Сполучених Штатів і яка стала жертвою кваліфікованого злочину на території Сполучених Штатів в недавньому минулому, також може подати заяву на U-візу. Якщо людина, яка отримала статус U, живе в Сполучених Штатах, але дружина чи діти віком до 21 року живуть в іншій країні, вони можуть подати заяву на U-візу в консульстві на основі U-статусу людини, що проживає в Сполучених Штатах. Дитина чи молода людина віком до 21 року, яка стала жертвою кваліфікаційного злочину, також може подати заяву на U-статус або візу. Одночасно вона може клопотати для своїх батьків, братів і сестер віком до 18 років.
Імміграційна Служба США надає не більше, ніж 10 000 U-віз протягом фінансового року (з 1 жовтня по 30 вересня наступного року). Інші члени сім’ї, такі, як чоловік, дружина, діти або інші прямі родичі, які супроводжують або приєднуються до основного заявника, не зараховуються до цієї кількості. Якщо кількість виданих віз досягла 10000 до 30-го вересня, всі інші заявники будуть перебувати в списку очікування з можливістю подати на дозвіл на роботу або тимчасовий виїзд із США.
Через 3 або 4 роки людина, яка має U-статус, може подати заяву на отримання зеленої карти. Щоб претендувати на отримання зеленої карти, згідно зі статусом U, людина повинна бути фізично присутньою у Сполучених Штатах протягом безперервного періоду не менше, ніж три роки з моменту отримання U-статусу, повинна продовжувати співпрацювати з правоохоронними органами. Подальше перебування людини в США є виправданим з гуманітарних міркувань або згідно з державними або громадськими інтересами.

Важливо пам’ятати, що кожен випадок є унікальним, і кожен заявник повинен, принаймні, проконсультуватися з адвокатом, перш ніж почати будь-який імміграційний процес. Інформація в цій статті тільки для загального відома. Ця стаття не повинна розглядатися як юридична консультація стосовно конкретної справи або ситуації.
Телефонуйте Світлані Лебединській, ліцензованому адвокату, для отримання кваліфікованої консультації щодо вашої ситуації -  1-248-663-5150

Адвокат Світлана Лебединська
Спеціально для «Час і Події»

Obamacare

Поки грім не вдарить...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers