rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Під Твій Божественний Покров припадаємо, Богородице…
Title Title 
 Title Title
 Title Title
Минулий недільний день зустрів мешканців українського Чикаго легкою прохолодою та ясним сонечком. Всі поспішали до церков на недільні святі Літургії, а парафіяни і прихожани церкви Святої Покрови – на парафіяльне свято. Празник Святої Покрови завжди був і залишається улюбленим святом всіх українців. Матінка Господня завжди вважалася покровителькою України, а цього року в усіх церквах України і в українських церквах на еміграції були відправлені молебні і посвячення України під Покров Богородиці.
О 10 год. ранку в церкві Святої Покрови почалася свята Літургія. Церква була переповнена парафіянами, прихожанами і гостями. Приїхали священики з інших церков і навіть з інших міст: отець Василь Шайда з добродійкою Валентиною з Детройта, о. Іван Боярчук, о. Михайло Васенда з добродійкою Надією, о. Іван Лимар з добродійкою Лілією, о. Андрій Шельвах, о. Борис Заброцький, о. Стефан Макінес. Всіх їх радо зустрів настоятель Церкви Святої Покрови отець архімандрит Питирим.
Церква була святково прикрашена, переповнена віруючими, наповнена духом Божої Ласки і Любові, а над усім цим – величний образ Божої Матері, яка Своїм Святим Покровом хоче заступити всіх нас від усякого зла. Погляд усіх був звернений саме туди, до Матінки Всесвіту, до нашої надійної заступниці в цьому жорстокому світі. Натхненно співав хор, кожний старався від усього серця вкласти в свій спів іскринку добра і Божої любові.
Хористи і керівник хору Тетяна Шевченко були щасливими мати цього дня в складі хору артиста з України – Володимира Окілка, який заспівав «Вірую» і «Апостола».
Після святкової Літургії був відправлений молебень до Небесної Неньки. Всі зверталися з просьбами і молитвами до Богородиці і просили миру і доброї долі нашій Україні.
Після всіх відправ празник продовжився в церковній залі. Тут справді щиро потрудилися члени сестринства. Зала була по-святковому прикрашена осінніми барвами лісу, різнокольоровим листям, що милувало очі і підсилювало святковий настрій. Отець архімандрит Питирим провів спільну молитву. Кожний із присутніх гостей-священиків привітав усіх з парафіяльним святом. Не обійшлося від привітання і дарунка для церкви від нашої Кредитівки «Самопоміч». Багато присутніх склали пожертви для підтримки церкви в цей святковий день.
Святковий обід був на високому рівні. Господині постаралися і вклали все своє вміння в приготування всіх страв, а їх було стільки, як на справжньому українському весіллі. До речі, тут завжди смачні всі страви, бо готують їх справжні майстрині української кухні і готують з любов’ю.
Після смачного обіду Оля Винничук прочитала свій вірш про «Покрову» і розповіла історію свята.
Великим дарунком цього дня для всіх присутніх був виступ артиста з України, фіналіста конкурсу «Голос України» Володимира Окілка. Як зазвичай, Володимир почав свій виступ вшануванням пам’яті тих, хто віддав своє життя за волю України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв.
Концерт пройшов на найвищому рівні. І не дивно, бо Володимир у кожну пісню вкладає частинку своєї прекрасної душі, а «Чорнобривці» від початку їх виходу в світ ще ніхто так не виконував. Звичайно, на завершення концерту Володя заспівав пісню нашого поета і композитора Богдана Максимкова «Єднаймося у вірі, українці», яка завжди буде актуальною, бо закликає нас усіх до єдності, до братньої любові, а цього нам, на жаль, дуже бракує. Празник Святої Покрови вдався на Славу Божу. В цьому бачу опіку і підтримку Небесної Покровительки.
Традиційно у цій церкві завжди дякують усім, хто долучився до приготування свята.
Щира подяка від отця архімандрита Питирима:
усім гостям, які своєю присутністю підтримали наше парафіяльне свято; Парафіяльній раді і, передусім, голові п. Марії Кривенко, яка своїм прикладом і стараннями згуртовує нашу молитовну громаду;
усім членам сестринства і голові сестринства п. Валентині Костюк;
усім хористам і керівникові хору Тетяні Шевченко;
Олі Винничук і ансамблю «Черемшина», які завжди підтримують усі громадські заходи нашої парафії;
усім, хто приготував для парафіяльного празника Святої Покрови «королівський» обід: Валентині Костюк, Іванці Ковалик, Марії Береговській, Галині Злотар, Людмилі Колодій, Марії Федорів, Оксані Рибчак, Марті Каллан, Валі Кукрик, Галині Щербань, Любові Горішній, Ніні Якимишин, Антоніні Дмитрук.
Хай Господь Всевишній щедро обдарує всіх вас своїми Господніми ласками, а Пресвята Покрова охоронить і заступить від усього злого.
Господнього вам Благословення!
Свято тривало майже цілий день. Люди не хотіли розходитися, значить, відчували родинний затишок, спокій. Все пройшло б якнайкраще, якби наші думки не повертали нас до дійсності. Замість того, щоб вся Україна велично і радісно святкувала цей величний празник Святої Покрови, її душа плаче, страждає від війни, яку подарували нам наші «брати».
Мусимо твердо вірити і просити Господа і нашу Матінку – Святу Покрову, щоб повернувся мир і спокій в нашу Батьківщину. Щоб настав той день, коли празник Святої Покрови зможемо відсвяткувати всім народом вільної і незалежної України.
Миру всім, єдності і Божої любові!
Слава Україні! Вічна слава її Героям!
Title Title  Title
 Title Title Title

Урочистий бенкет УІММ Представники Ради директорів Кредитівки «Самопоміч» та Фундації «Самопоміч» з великою приємністю долучились до вшанування і визнання митців нашої громади.

Храмове свято у церкві святої Софії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers