rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Тонкощі вибору шкіряних м’яких меблів
Поради підготувала
Марина Шаповал,
дизайнер меблевого салону-магазину “Ideal Furniture”
Спеціально для «Час і Події»
Не секрет, що якісні шкіряні м’які меблі дешевими не бувають, тому так хочеться не помилитися з вибором! А питань найчастіше виникає більше, ніж відповідей: крім рішення щодо кольору і моделі, має значення й вичинка шкіри, якість швів та інші чинники. Їх вдале поєднання зробить і диван, і крісла гармонійними предметами інтер’єру, які впродовж багатьох років будуть тішити високою якістю і сліпучим зовнішнім виглядом.

Шкіра:

Для оббивки м’яких меблів використовують винятково шкіру великої рогатої худоби, яка має оптимальну для такого виробництва структуру і дає можливість створювати натуральний матеріал з різними властивостями і ефектами.
Процес вичинки та обробки шкіри технологічно складний і складається з багатьох етапів. Перелік цих етапів може бути різним – залежно від кінцевого артикулу меблевої шкіри, зокрема, може містити етапи шліфування, ґрунтування, тиснення, фарбування, захисту, створення ефектів або спеціальних властивостей.
Одним з обов’язкових етапів є розподіл шкіри по товщині. Тільки верхній (так званий лицьовий) шар використовують як меблеву шкіру. Звідси одразу стає зрозумілим принциповий поділ меблевих шкір на три класи:
• Pienofiore (натуральне «обличчя») – мінімальна обробка верхнього шару, як правило, фарбування та ефекти. Усі підпалини на поверхні зберігаються, тому відбирають тільки найкращу сировину. Натуральна глибока м’якість і пластичність, теплі тактильні відчуття – за умови розумної експлуатації ці властивості зберігаються упродовж десятиліть, адже шкіра старіє благородно.
• Mezzfiore (частково відкориговане «обличчя») – легке шліфування, можливо, неглибоке тиснення та ґрунтування, що дозволяють приховати невеликі природні дефекти – легкий рівень обробки дбайливо зберігає натуральну природу шкіри і дає їй більший, порівняно з pienofiorе, рівень захищеності від зовнішніх впливів при експлуатації.
• «Мадрас» (повністю змінене «обличчя») – шкіра, для якої можливе використання найменш якісної сировини. Технологія обробки передбачає ґрунтування нерівностей, що приховує дефекти, жорстке шліфування з подальшим нанесенням глибокого тиснення з імітацією натурального малюнка. У поєднанні із застосуванням великої кількості хімічних компонентів така шкіра стає краще захищеною від зовнішнього впливу, проте вже менше є натуральним продуктом, має гірші тактильні властивості, вимагає меншої кваліфікації фахівців з обробки.
Шкіра, яку ми використовуємо, найкращим чином поєднує у собі натуральні та експлуатаційні властивості:
• М’яка, приємна на дотик.
• Рівномірно забарвлена.
• Упродовж багатьох років надає виробу солідного вигляду.
• Має високі показники зі стирання.
• Має високу стійкість до перепадів температури.
• При її виготовленні використовують барвники на водній основі.
Це – технологічні складові якості шкіри. Існують ще й природні – це умови життя тварини. Для виготовлення хорошої меблевої шкіри сировина проходить ретельний відбір. Будучи натуральним продуктом, кожна шкура має свою індивідуальність, яка виражається в наявності природних дефектів – подряпин, шрамів, зморшок, слідів укусів комах.
Шкіра, з якої ми виготовляємо наші м’які меблі для дому та офісу, відповідає найвищим вимогам. Її якість також контролює виробник.
Особливості та переваги нашої шкіри:
• проходить делікатне (незначне) шліфування;
• при ґрунтуванні (згладжуванні) шкіри наноситься мінімальний шар ґрунту, все це робить її більш натуральною, дозволяє їй дихати;
• швидко набуває температурних показників людини (взимку не холодно, а влітку не спекотно);
• завдяки додатковій обробці не боїться холоду (морозостійка);
• деякі види шкір (BERG) обробляють воском, що надає їм ефекту глянцю і додатковий захист.

Догляд за шкіряними меблями:

Шкіряні меблі можна експлуатувати у закритих приміщеннях. Важливо розуміти, що такі вироби чутливі до характеристик приміщення (вологість, температура повітря, освітленість та ін.), а різка зміна умов викликає деформацію дерев’яних елементів, прискорене старіння лакофарбового покриття й оббивки (шкіри).
Сприятливі умови можна охарактеризувати так:
– температура повітря від + 10° до + 25°С;
– віддаленість від джерела тепла не менше, ніж 1 м;
– вологість повітря 40-70%;
– відсутність прямого впливу сонячних променів.
Тому, купуючи шкіряні меблі, продумайте, де ви їх поставите. Меблі з натуральної шкіри не можна розташовувати поруч з опалювальними системами, вони не повинні зазнавати впливу сонячних променів.
Якщо меблі з магазину вам привезли, коли було дуже морозяно, не використовуйте їх, поки вони не зігріються.
Щоб шкіряні меблі прослужили вам якомога довше, дотримуйтеся простих правил догляду за ними.
Щоб видалити з поверхні шкіри пил і бруд, протріть її легкими круговими рухами, використовуючи звичайну фланелеву тканину, трохи змочену у воді, можна додати невелику кількість нейтрального мила. Використовуйте меблі після повного висихання шкіри. Рекомендують використовувати спеціальні засоби для догляду за натуральною шкірою (leather soft cleaner), попередньо переконавшись на зразку шкіри у безпеці їх застосування.
Ніколи не сушіть шкіру феном. Не застосовуйте агресивні речовини для чищення шкіри: плямовивідники, мастила, розчинники.

Вибираючи, вибирай

Вибираючи шкіряні м’які меблі, бажано познайомитися з ними «наживо» або, як мінімум, помацати зразки шкіри. Варто звернути увагу і на якість швів. В ідеалі, шви повинні бути прямими, без зайвих дірок від ниток і вузликів, а якщо вони й ускладнені елегантними фірмовими візерунками, все одно повинні бути рівними та акуратними.
Якщо ви запланували покупку і дивана, і крісел, бажано купувати їх разом: предмети меблів з різних партій можуть мати різні відтінки, що вже невдовзі стане помітним.

Персональні фінанси

Віза для жертв злочинів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers