rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Це не можна придумати. Дарт Вейдер, Пилипишин і перегородка в квартирі
У грудні минулого року, в переддень другого туру в п'яти виборчих округах, де в 2012 році парламентські вибори були визнані недійсними у зв'язку з порушеннями, я написав статтю, концентруючись, серед іншого, на 223-му виборчому окрузі, який охоплює Шевченківський район Києва. У цих перегонах балотувалися 70 кандидатів, а зокрема, два: один чиновник і районний лідер на ім'я Віктор Петрович Пилипишин, який не був підтриманий, нібито, жодною політичною партією, тобто, самовисуванець, і кандидат від партії «Свобода» на ім'я Юрій Володимирович Левченко.
Левченко був і залишається відомим політологом своєї партії. Оскільки Майдан був на своєму піку, і його учасники серйозно постраждали від рук «Беркута» Януковича тільки два тижні тому, то люди «Свободи» були переконані в перемозі до міри самовпевненості.
Проблема була, однак, не тільки в загальній кількості кандидатів і самовпевненості «Свободи», а в тому, що два інші Левченки, хоча і з різними іменами та по-батькові, брали участь у тих же виборах. Опитування екзит-полу оприлюднені в час закриття голосування показували, що Юрій Володимирович Левченко випереджає на п'ять точок. Проте, Віктор Петрович Пилипишин виграв у фактичному підрахунку голосів, що було оголошено виборчою комісією згодом.
Ще більше того ж самого буде під час майбутніх виборів 26 жовтня по 223-му окрузі. Цього разу кількість кандидатів скоротилося вдвічі – до 33, і Віктор Петрович Пилипишин балотується на переобрання його депутатом. Юрій Володимирович Левченко зі «Свободи» балотується також. Страхітливо аналогічно два інші Левченки балотуються як самовисуванці: один на ім'я Андрій Іларіонович та інший, котрого звати Юрій Володимирович Левченко, точнісінько, як кандидат від «Свободи». Той, що з ідентичним прізвищем, не має роботи, але якимось чином він знайшов еквівалент трохи більший, ніж $1000 (12180 грн.), щоб бути зареєстрованим відповідно до вимог виборчого законодавства. Можливість плутанини для виборців очевидна. Це може тільки допомогти панові Пилипишину.
Проте, дива не обмежуються тільки 223 виборчим округом. Маємо близько 6500 кандидатів по всій Україні: 3000 за 29 партійними списками і ще 3500 працює в 213 одномандатних округах. Шість кандидатів на ім’я героя фантастичного фільму «Зоряні війни» Дарта Вейдера відрізняються тільки по-батькові: Андрійович, Васильович, Вікторович, Віталійович, Володимирович. Двоє мають по-батькові Володимирович. Крім одного Вейдера, що очолює список Інтернет-партії, решта працює у 217 і 218 виборчих округах, що у Києві. Що стосується двох з тим же ім’ям і по-батькові, то один зазначений на дев'ять років старший, ніж інший. Цей прояв, мабуть, українського почуття гумору ускладнюється тим, що, все ж таки, Центральна виборча комісія зареєструвала шістьох Дарт Вейдерів як кандидатів, і вони перераховані в якості таких на сайті ЦВК. Існує також кандидат на ім'я Йода, також з фільму «Зоряні війни». Можна лише припустити, що вся необхідна документація була представлена і розглянута ЦВК.
Я ніколи не зустрічав вищевказаного Віктора Петровича Пилипишина. Але у мене дійсно було спілкування з його людьми. Я маю квартиру в Шевченківському районі, який Пилипишин очолював до свого минулорічного обрання в парламент. У квартирі була зроблена невелика реконструкція, під час якої була переміщена перегородка на кілька сантиметрів. Мій підрядник знехтував виробленням дозволу. Муніципальна влада зробила перевірку і попередила мене про цю вимогу. Я звернувся в Шевченківський район, де мені сказали, що не має жодних проблем, але я повинен заплатити їм кілька тисяч доларів. Не було жодної двозначності щодо розуміння того, куди ці гроші підуть.
Я заперечив, заявивши, що хочу заплатити штраф у муніципальну касу, оскільки я не буду давати хабар. Люди з районної адміністрації наполягали на хабарі. Я відмовився. Справа ще так і не є закінченою, хоча вона тягнеться вже понад вісім років. Я стратив на адвокатів більше, ніж була запропонована сума хабара. Я до сих пір готовий сплатити штраф. Пилипишин більше не перебуває в районі, але нічого не змінилося. Київські муніципальні вибори відбулися в травні цього року. Віталій Кличко очолює Київську міську раду. Мої адвокати передали цю справу в компетенцію муніципальної влади Києва. У відповідь почули, що ця проблема зникне, якщо я дам їм трохи грошей. Вони навіть озвучили суму, точнісінько так, як раніше люди з районної адміністрації.
Чим більше все змінюється, в Україні тим більше все залишається таким самим. Навіть нафантазувати це не можна. Все ж таки, я хочу мати надію, що ці чергові вибори зроблять різницю! Виберуть чи Пилипишина, чи Левченка, чи Вейдера, чи Йоду, що зміниться? Люди вмирали на Майдані. Люди вмирають у війні з Росією. Україна вистояла Революцію Гідності і продовжує вести героїчну війну проти російських диких найманців. Якби тільки Україна зробила спробу очистити свою корумповану бюрократію!

Гарячий день під Верховною Радою

Звернення президента України в контексті конкретних кроків

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers