rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

За час АТО загинули 953 українських військових,3627 зазнали поранень

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинули 953 українських військових, ще 3627 отримали поранення. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає РБК-Україна.
Зокрема, за його словами, втрати Збройних сил України становлять 745 людей, Міністерства внутрішніх справ – 69, Державної прикордонної служби – 58, Служби безпеки України – 10, Національної гвардії – 63.
При цьому поранень зазнали 2619 військовослужбовців Збройних сил України, МВС – 273, у Держприкордонслужбі – 344, СБУ – 10, у Національній гвардії – 358.
З початку режиму припинення вогню на Донбасі на початку вересня загинули 64 українських військовослужбовців і 346 отримали поранення.
«64 людини загинули за час перемир’я з 5 вересня», – сказав пан Матіос.
За його словами, більшість загиблих, а саме 52 особи – військовослужбовці Збройних сил, по 3 загиблих – у Міністерстві внутрішніх справ, Державній прикордонній службі, Національній гвардії, Державній службі з надзвичайних ситуацій.
Нагадаємо, з квітня 2014 року українська влада проводить антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських терористів і бойовиків.
З 5 вересня в зоні АТО оголошено так зване перемир’я, під час якого бойовики не припиняють обстріл українських військових.
У результаті, українські військові не відводять важкої військової техніки і озброєння зі зони АТО, як це передбачали Мінські домовленості, оскільки терористи постійно порушують режим припинення вогню.
За добу 6 жовтня в зоні АТО загинули 5 українських військових, ще 28 поранені.

 

Депутати дозволили конфісковувати майно Януковича і спонсорів тероризму

Депутати підтримали проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини.
Законопроект № 4448-а змогли підтримати аж із четвертої спроби. Після дебатів і погроз оприлюднити прізвища тих, хто не голосує, вкотре повернулися до голосування – і 235 депутатів підтримали його у першому читанні, а 253 депутати – у другому і в цілому.
Таким чином, зокрема, Верховна Рада дозволила заочне засудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.
При цьому, частина депутатів порівнювала це з голосуванням за «диктаторські закони» Віктора Януковича 16 січня, а інші наголошували, що цей закон дозволить притягнути Януковича і його поплічників до відповідальності, а також конфіскувати майно осіб, які підтримують тероризм.
Один із депутатів пропонував: «Щоб Янукович відповів – давайте окремим законом… Не треба повертати країну у 33-й рік».
«Регіонал» Нестор Шуфрич, зрештою, заявив: «Якщо ти нагадив і втік, то ти мусиш нести відповідальність… Я за цей закон вже замахався голосувати. Давайте будемо мужиками. Той, хто не голосує, хоче втекти з країни».
Після цього назбиралися голоси на підтримку документа.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 25 вересня заявив про свою готовність внести до Верховної Ради законопроект про заочне проведення судових засідань і засудження осіб, яких неможливо привезти в Україну.

Human Rights Watch закликає розслідувати зникнення кримських татар в окупованому Криму

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch констатує посилення тиску на кримських татар в Криму та проукраїнських громадян.
Про це йдеться в заяві Human Rights Watch, передає «Українська правда».
Як вказано у заяві, щонайменше, п’ятьох осіб було викрадено в Криму з травня 2014 року, зокрема, двох – 27 вересня.
В організації зауважують, що кримські татари, як правило, відкрито виступали проти анексії Росією Криму в березні.
«Ці зникнення посилюють атмосферу страху і ворожості в Криму для всіх проукраїнськи налаштованих громадян, зокрема, кримських татар», – заявила активістка Human Rights Watch Юлія Горбунова.
Вона також зазначила, що упродовж останніх шести місяців місцева влада де-факто посилила тиск на кримських татар.
У заяві Human Rights Watch також вказується на численні обшуки у мечетях, школах та приватних помешканнях кримських татар.
27 вересня зникли двоє молодих кримських татар, котрі є двоюрідними братами. Очевидці бачили, як люди в уніформі заштовхали їх до мікроавтобуса.
Протягом останнього тижня травня зникли троє проукраїнських активістів, з них один – кримський татарин.
Сім’ї двох з них сказали, що мали суперечки з представниками так званої «самооборони».
«Влада повинна з’ясувати, що сталося з цими людьми», – сказала Горбунова. Вона закликала знайти винних у викраденнях та покарати їх.
Нагадаємо, екс-голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявляв, що з початку російської окупації в Криму зникли 18 осіб.
Як повідомлялося, Едема Асанова, який зник в анексованому Криму, знайшли мертвим у закинутому санаторії в Євпаторії.
Едем Асанов зник 29 вересня. Цього дня його бачили в першій половині дня на автостанції в Євпаторії. Сестра хлопця стверджує, що Едем – спокійна, неконфліктна людина, він не був політично активним і в якихось різких висловлюваннях у соціальних мережах також не помічений.
27 вересня, в селі Сари-Су, Білогірського району, невідомі викрали двох хлопців – Ісляма Джеппарова і Джевдета Іслямова, яких досі не знайшли.
5 жовтня стало відомо, що в анексованому Криму зник ще один молодий кримський татарин – Ескендер Апселямов.

Рада змінила межі окупованої Луганської області

Народні депутати схвалили за основу і в цілому проект постанови № 5115 «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського та Слов’яносербського районів Луганської області». За ухвалення цієї постанови проголосували 236 народних депутатів, передає кореспондент НБН.
«Проблема дуже проста – частина району звільнена, а районний центр залишився окупованим терористами, і для того, щоб перенести обслуговування цього району на інше казначейство, пропонується тимчасово змінити його межі», – сказав спікер ВР Олександр Турчинов.
Крім того, Верховна Рада України змінила адміністративно-територіальний устрій Луганської області та змінила і встановила межі Новоайдарського та Слов’яносербського, Перевальського та Попаснянського районів цієї області. За це рішення проголосували також 236 народних депутатів при необхідних 226.
Під час виступу в парламенті голова Луганської облдержадміністрації, народний депутат Геннадій Москаль заявив, що зміна кордонів необхідна для того, щоб люди на звільнених територіях могли отримувати пенсії, соціальні виплати та зарплати.
Він підкреслив, що це робиться для того, щоб адміністративні органи, які тимчасово перебувають на території, підконтрольній бойовикам, могли виконувати свої функції і виплачувати кошти населенню.
Як повідомлялося, Верховна Рада України на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року. Даний закон ще не підписаний ні спікером парламенту, ні президентом.

Між бойовиками і козаками назріває бій за Свердловськ

На Луганщині триває конфлікт між свердловськими терористами і козаками отамана Козіцина. Тепер антрацитівські козаки увійшли в місто.
«Козаки влаштували комендатуру в спорожнілій будівлі свердловського СБУ. Своєю чергою, місцеві «ополченці», які називають себе «Першою козацькою сотнею імені Стаса Синельникова», обіцяють не віддавати місто», – повідомляє Informator.lg.
«Вони кажуть, що вони перші підняли повстання і тому місто не віддадуть. А Козіцина і «ЛНР» називають мародерами, які прийшли на халяву», – розповів місцевий мешканець.
За його словами, саме козіцинці відкрили вогонь на мітингу 4 жовтня.
«Мітинг був організований місцевими сепаратистами, щоб показати зайдам, що в місті проблеми, красти тут нема що, самі від голоду пухнемо», – пояснив свердловчанин.
4 жовтня терористи обстріляли мітинг у Свердловську, Луганської області. Трьох місцевих мешканців поранило, і їх госпіталізували.
У Раді нацбезпеки України зазначають, що на тимчасово контрольованих терористами територіях побільшало сутичок між різними бандформуваннями.

Українські митники оформили 112 вантажівок гуманітарної допомоги з Німеччини

У вівторок, 7 жовтня, Українська митниця оформила гуманітарний конвой з Німеччини. Про це повідомив голова Митної служби, заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко.
«Сьогодні в міжнародному пункті пропуску «Дорохуськ-Ягодин» українські митники і прикордонники, спільно з польськими колегами (на польській стороні), провели всі необхідні процедури з оформлення гуманітарного конвою з Німеччини», – написав він у Facebook.
На його думку, це є «яскравим і гідним прикладом взаємодії митних і прикордонних адміністрацій країн-сусідів».
«Упевнений, що ми зможемо максимально спростити митні формальності на західному кордоні», – додав заступник глави ДФС.
Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо, що Німеччина відправить в Україну гуманітарний конвой зі 100 вантажівок на суму близько 10 млн. євро. 6 жовтня на українсько-польський кордон прибули 112 вантажівок з німецькою гуманітарною допомогою.

У Києві створюють 14-тисячну армію резервістів

До кінця 2014 року в Києві підготують 14 тисяч бійців резервної армії. Про це 6 жовтня в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив радник міністра оборони України Олександр Данилюк.
Данилюк, зокрема, зазначив, що, відповідно до планів Міноборони, в Києві мають бути 14 тисяч добровольців, з яких вже набрано 8 тисяч.
«До кінця року в Києві ми підготуємо 14 тисяч бійців резервної армії. Пропорційно така ж ситуація в інших регіонах. По всій Україні це приголомшливі цифри», – підкреслив радник міністра.
Він також пояснив, що зараз в Україні проходить не мобілізація, а має місце перехід українських Збройних сил на швейцарсько-ізраїльську модель.
«Немає обов’язкового залучення кожного громадянина до системи військової підготовки. Зараз військкомати підшукують добровольців і залучають їх у роти охорони та загони оборони військкоматів», – зазначив Данилюк.
За його словами, на базі цих підрозділів військовозобов’язаних будуть навчати тому, як обороняти власний населений пункт, організовувати засідки у випадку вторгнення агресора, навчатимуть базовим засадам партизанської і підпільної боротьби.
Нагадаємо, 19 вересня міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що оборону України переводять на швейцарський зразок.
Заслужений лікар України, радниця президента Ольга Богомолець повідомила про те, що в Україні найближчим часом пройде загальна військово-медична мобілізація.
23 вересня у зв’язку зі ситуацією, що склалася на сході країни, Кабінет міністрів на засіданні вніс зміни в порядок залучення працездатних осіб до суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану.
25 вересня радник голови Міністерства оборони Данилюк розповів, що кожен громадянин України пройде двомісячний «курс молодого бійця».

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers