rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

В Україні офіційно зареєстровано 295 тисяч переселенців

На сьогодні в Україні офіційно налічується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Приблизно п`ять мільйонів осіб живуть у зонах конфлікту, повідомляє центр новин ООН.
«Конфлікт в Україні призвів до різкого погіршення гуманітарної ситуації в країні. Багато мешканців на сході України відчувають гостру нестачу харчів, теплого одягу, води і предметів гігієни. У зв`язку з наближенням зими внутрішньо переміщені особи гостро потребують, перш за все, теплого одягу і утеплених наметів», – йдеться в повідомленні.
Також в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань зазначають, що особливо важка ситуація склалася в районах, які перебувають під контролем сепаратистів. Доступ туди обмежений через відсутність безпеки, а запаси предметів гуманітарної допомоги у місцевих організацій і груп Червоного Хреста вже закінчуються.
У районах, що постраждали від конфлікту, не вистачає одягу, взуття, медикаментів, харчів і предметів гігієни. У деяких населених пунктах на сході Україні питна вода подається в обмеженому режимі або взагалі не надходить. У цих районах терміново потрібні водяні насоси, дизельні генератори і медичне устаткування.
У Донецькій і Луганській областях особливо гостро стоїть проблема санітарії. У багатьох місцях терміново потрібні тимчасові туалети і засоби дезінфекції. В інших районах, які перебувають під контролем влади, внутрішньо переміщені особи потребують теплих ковдр, одягу, зимових утеплених наметів, а також – медикаментів.
Зазначимо, міжвідомчий координаційний штаб при ДержНС України повідомляє, що на цей час в інших регіонах України розміщено майже 340 тис. внутрішньо переміщених осіб.

РФ нагромаджує біля кордону з Україною ракетні комплекси, за час «перемир’я» українське військо обстрілювали понад 1000 разів

Росія далі нарощує військову силу поблизу державного кордону з Україною. Українських військових за час оголошення режиму припинення вогню обстріляли понад тисячу разів.
Такі дані групи «Інформаційний опір» публікує Дмитро Тимчук у Facebook.
«У Ростовській області спостерігаємо перекидання до кордону ракетних комплексів», – повідомляє він.
«У районі н. п. Петрівка, Матвеєво-Курганського району, Ростовської області, на відстані менш, ніж 5 км від держкордону з Україною, зафіксовано 3 ракетні комплекси. Позиції ракетних комплексів ретельно охороняють», – додає Тимчук.
А в районі Новоазовська «зафіксовано перекидання з території РФ груп російських козаків».
«Повсюди в зазначеному районі російські козаки заміняють на блокпостах місцевих бойовиків», – додає Тимчук.
«Загальна кількість обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ з моменту оголошення двостороннього режиму припинення вогню перевищила 1000», – написав він.


Поблизу Донецька є концтабори, заявив голова СБУ

Поблизу Донецька та інших міст на сході України є концтабори й місця масових розстрілів і тортур. Частина терористів, які вчинили ці страшні злочини, втекли до Росії. Про це 29 вересня в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.
За словами Наливайченка, масові розстріли українських громадян здійснював терорист Гіркін та його поплічники, які зараз переховуються на території сусідньої держави.
У вересні боєць батальйону «Айдар» зміг втекти з полону терористів. Його захопили в полон біля міста Щастя й утримували в таборі чеченських бойовиків, розташованому на іншому березі Дінця.
«Айдарівець» розповів, що, перебуваючи в полоні, він бачив трупи українських військових з розпоротими животами і перерізаними горлянками. За його словами, тіла убитих лежали на землі, ніхто навіть і не думав їх ховати.


У Слов’янську не допустили до влади чиновників, які співпрацювали з терористами

Активісти в Слов’янську зірвали сесію міськради, вимагаючи люстрації чиновників, які співпрацювали з терористами, а тепер знову рвуться до влади, повідомляє «Укрінформ».
«На сесії, призначеній на 30 вересня, депутати запланували обрати Вадима Ляха і Валерія Радченка на посади заступників слов’янського голови. Обидва кандидати працювали на сепаратистів і зараз знову можуть здати місто. Ми не можемо це дозволити», – заявив один з пікетників з українським прапором в руках.
Протестувальники перекрили вхід до будівлі міськради і встановили сміттєві баки, заявивши, що ці контейнери призначені для кандидатів на посади заступників міського голови.
Вони зайняли зал і не пускали до приміщення депутатів-регіоналів та осіб, відповідальних за призначену сесію міської ради.
Пікетників підтримували українські добровольчі батальйони «Січ», «Артемівськ» та 95-а аеромобільна житомирська бригада. Розблокувати будівлю намагалися представники батальйону «Харків-2», але не змогли.
Після переговорів позачергову сесію міськради вирішено було перенести. Традиційна апаратна нарада у виконкомі також не відбулася.
Як пишуть «Новини Донбасу», після повідомлення, що сесії міськради, на якій мали розглядати кадрові питання, не буде, людей перед виконкомом тільки побільшало. Багато хто приніс плакати і розтягнули банер з фотографіями Небесної Сотні.
Учасники акції встановили на флагшток банер «Небесна Сотня на варті» з фотографіями загиблих євромайданівців і підняли його під гімн України. Перед виконкомом вивісили плакат «Слов’янськ, вставай, сепаратистів виганяй».
Активісти обіцяють щодня приходити до виконкому і тримати блокаду доти, доки з людьми не узгодять кандидатури заступників міського голови. Це мають бути гідні люди, які не заплямували себе зрадою.
Раніше уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що екс-мер Слов’янська Неля Штепа не підпаде під закон про амністію. Апеляційний суд Харківської області 18 вересня відмовився задовольнити апеляційну скаргу і пом’якшити стосовно неї запобіжний захід.


Російським спецслужбам не вдалося викрасти український військовий літак

Служба безпеки України не допустила викрадення російськими спецслужбами українського військового літака-розвідника Су-24М.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
Як наголошується в повідомленні, 22 вересня контррозвідка СБУ затримала 44-річного громадянина України «К», якого російські спецслужби завербували для викрадення літака.
Цей український офіцер, заступник командира авіаційної розвідувальної ескадрильї, брав участь у проведенні АТО.
Представники ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ щодо українського громадянина використовували методи не тільки підкупу, пообіцявши 30 тис доларів і продовження льотної кар’єри, а й прямого шантажу, викравши на території РФ й утримуючи в заручниках його дружину і доньку.
За наказом російської розвідки громадянин «К» повинен був під час виконання бойових польотів у зоні АТО викрасти бойовий літак-розвідник Су-24М і посадити його на території РФ у Курську.
Щоб вивести викрадений літак на аеродром посадки, викрадача мав зустріти в повітрі російський літак. Якщо ж посадити викрадену машину на певний аеродром не було можливості через загрозу застосування засобів ППО, пілот-викрадач повинен був катапультуватися над територією РФ.
У серпні-вересні український офіцер перебував під постійним тиском російських спецслужб, які погрожували фізичною розправою над його родиною.
Контррозвідка СБУ своєчасно викрила цей план і зробила його реалізацію неможливою, відсторонивши «К» від польотів.
Слідчим відділом Управління СБУ в Хмельницькій області розпочато кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Якщо суд визнає «К» винним, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Як зазначили в прес-центрі СБУ, цього б не сталося, якби військовослужбовець вчасно повідомив українським спецслужбам про спроби його вербування і не допустив виїзду сім’ї на територію РФ.


До східних регіонів України привезли понад 13 млн. тонн гуманітарної допомоги

Станом на сьогодні, 30 вересня, до східних регіонів України привезли 13 млн. 817 тис. тонн гуманітарного вантажу. Про це під час брифінгу у вівторок повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає інфоцентр РНБО.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснювала координацію та організовувала перевезення цих гуманітарних вантажів до місця призначення.
Люди отримали більш, ніж 1 млн. 600 тис. кг харчових продуктів, 318 тис. од. медикаментів та медичних засобів, більш, ніж 139 тис. комплектів одягу, 48 тис. гігієнічних наборів та 4600 шт. засобів обігріву.
Також внутрішньо переміщені особи отримали грошову допомогу в обсязі понад 11 млн. грн. та іншої допомоги на суму майже 485 тис. грн.
За весь період доставки гуманітарного вантажу допомогу отримали вже понад 273 тис. осіб, з яких більш, ніж 102 тис. – це діти та більш, ніж 41 тис. – люди похилого віку та інваліди.


Тарута, Калетник, Ландик і Дарт Вейдер стали кандидатами в народні депутати

ЦВК зареєструвала голову Донецької обласної державної адміністрації Сергія Таруту в окрузі № 58 Донецької області і ще 655 кандидатів у депутати Верховної Ради на позачергові парламентські вибори. Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у понеділок, 29 вересня, передає «Сегодня».
253 із зареєстрованих кандидатів висунуті 12 політичними партіями: 1 – Патріотичної партією України, 2 – Партією зелених України, по 3 – Конгресом українських націоналістів і «Волею», 5 – Українською народною партією, 6 – Інтернет-партією, 7 – «Солідарністю», 10 – «Правим сектором», 35 – «Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», 37 – «Всеукраїнським аграрним об’єднанням «Заступ», 39 – Ліберальної партією і 105 – «Опозиційним блоком».
Зокрема, від «Свободи» зареєстровані: Едуард Леонов (депутат Ради) в окрузі № 161 Сумської області, Андрій Бондаренко (заступник міністра інфраструктури) – № 36 Дніпропетровської та Денис Доріченко (заступник глави Антикорупційного бюро – № 60 Донецької області.
Від Інтернет-партії зареєстровані кандидати в 6 округах, і всі – з ім’ям Дарт Вейдер.
Решта 403 зареєстрованих кандидатів балотуються як самовисуванці.
Серед інших зареєстровано 5 депутатів Ради: Олександр Онищенко за рішенням суду (група «Економічний розвиток», в 2012 пройшов від Партії регіонів) в окрузі № 93 Київської області, Ігор Калетник (позафракційний, пройшов за списком Комуністичної партії, був першим-віце-спікером Ради) – № 41 Донецької області, Євген Геллер (фракція Партії регіонів, в 2012-му пройшов за списком ПР) – № 50 Донецької області, Михайло Опанащенко (група «За мир і стабільність», в 2012 пройшов від ПР) – № 183 на Херсонщині, Віктор Жеребнюк (група «Суверенна європейська Україна») – № 14 на Вінниччині.
Центрвиборчком також зареєстрував екс-депутатів Олега Калашникова в окрузі № 218 Києва та Володимира Ландика в окрузі № 112 на Луганщині.
Також зареєстровані: Леонід Каденюк (перший космонавт України) в окрузі № 205 Чернігівської області, Сергій Рудик (голова Державного агентства земельних ресурсів) – № 198 Черкаської, Віктор Щадей (виконувач обов’язків мера Ужгорода) – № 68 Закарпатської, Олександр Пирожик (перший заступник голови Волинської обласної ради) – № 22 Волинської областей.
Комісія також зареєструвала Олександра Гаврищука (заступника командира батальйону спецпризначення 1-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії «Донбас») в окрузі № 21 на Волині, Олега Печерського (начальника відділення управління по боротьбі з організованою злочинністю головного управління Міністерства внутрішніх справ в Києві) – на № 52 Донецької області.
Крім того, ЦВК зареєструвала Андрія Левченка – самовисуванця, безпартійного, керівника аналітичного об’єднання «Об’єднання «Свобода» в окрузі № 223 Києва (по цьому округу традиційно балотується від партії «Свобода» Юрій Левченко) та Віталія Садового в окрузі № 117 на Львівщині (мер Львова Андрій Садовий – № 50 у виборчому списку партії «Об’єднання «Самопоміч»).
Всього, станом на понеділок, зареєстровано 3148 кандидатів в одномандатних виборчих округах: 1780 самовисуванців і 1368 – від політичних партій.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers