rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Збори Постійної Конференції Українських Православних єпископів поза межами України
З 9 по 11 вересня 2014 стурбовані триваючими конфліктами в Україні та по усьому світі, ієрархи Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України провели свою щорічну зустріч у Клірвотер, Флорида.
Збори були сплановані та організовані Його Високопреосвященством митрополитом Антонієм – Предстоятелем Української Православної Церкви США та правлячим архієреєм Східної Єпархії разом з єпископом Даниїлом – головою Консисторії УПЦ США та правлячим архієреєм Західної Єпархії. Єпископи, які прибули на збори: Високопреосвященніший митрополит Юрій – Предстоятель Української Православної Церкви Канади та правлячий архієрей Центральної Єпархії УПЦК, Преосвященніший владика Іларіон – правлячий архієрей Західної Єпархії УПЦК та Преосвященніший владика Андрій – правлячий архієрей Східної Єпархії УПЦК. Його Високопреосвященство Архієпископ Іоан Австралійський та Ново-Зеландський та архієпископ Єремія Єпархії Південної Америки не змогли бути присутніми на зборах.
Серед різних тем, які обговорювалися на зустрічі, були доповіді про сьогоденні політичні, економічні і духовні труднощі, які існують в Україні, на Близькому Сході та в інших країнах, де живуть наші українські православні християни за межами своєї історичної батьківщини. Щоденні репортажі про конфлікти, заворушення, кровопролиття та насильство не можуть нікого залишити байдужим або незацікавленим. Владики заявили, що вони поділяють особливий зв’язок зі своїми братами і сестрами в Україні, а особливо з духовенством, яке продовжує вести своїх вірних та піклуватися ними за найскладніших обставин.
Ієрархи також звернулися з Пастирським Посланням до духовенства та вірних Української Православної Церкви у всьому світі зі закликом, щоб молитися за припинення військового конфлікту в Україні та агресії Російської Федерації проти української нації. Хоча війну на Сході України деякі політики в Росії називають «громадянською» війною, єпископи чітко заявили, що світ знає, що війна є результатом вторгнення однієї нації на територію іншої – у даному випадку окупацією території, яка входить до складу суверенної території України.
У Пастирському Посланні ієрархи висловили своє занепокоєння, заявивши, що «... коли невинних жінок та дітей вбивають в Україні чи в інших місцях у світі, коли журналістів викрадають або вбивають за виконання своїх професійних обов’язків, коли беззахисних ріжуть ножами по дорозі на роботу або навіть в їхніх будинках, тоді винні у всьому цьому мають бути притягнуті до відповідальності перед світовим судом. Насильство, у більшості випадків, призводить до ще більшого насильства. Війна є завжди втратою для людства, незалежно від того, як вона починається».
«У час політичної невизначеності, економічної нестабільності та соціально-культурної кризи чоловіки та жінки, в яких добре серце, повинні перейти через усі труднощі, які розділяють їх, і стати миротворцями, відкинувши вир ненависті та смерті, який підтримує насильство».
Єпископи також висловили своє занепокоєння з приводу триваючого церковного поділу в Україні в той час, коли нація перебуває під атакою, і закликали ієрархів різних Православних юрисдикцій в Україні жити згідно з Євангельським Словом для того, щоб дійти до єдності та зцілення пораненого Тіла Христового – Церкви. Поділ, який вже триває десятки років, завдав серйозних ран душам вірних, в той час, коли духовні лідери обговорюють, хто є добрий, хто правий, а хто має найбільшу кількість духовенства, вірних та парафіяльних громад. Якщо поділи не припиняться, тоді одна з найбільших Православних Церков світу може залишитися настільки покаліченою, що потрібні будуть навіть не десятиріччя, але сторіччя, перш ніж вона знову відродиться і стане совістю української нації, якою вона завжди була протягом історії.
Крім того, єпископи обговорили різні соціальні, світські та моральні проблеми, які продовжують впливати на парафії їхніх Церков на Північноамериканському континенті. Одним із прикладів є вплив спортивних заходів у місцевих школах на життя родин у неділю вранці. Обов’язкова присутність на таких подіях не дає можливості цілим родинам бути присутніми на Божественній Літургії. Втрата недільної Літургійної присвяти в неділю зранку глибоко впливає на молодь Церкви, залишаючи її без релігійного виховання. Наголос повинен ставитися на пріоритети, які наші вірні обирають у таких випадках – допомагаючи їм зрозуміти правдивий спосіб життя православного християнина.
Ієрархи також обговорювали майбутнє святкування 100-річчя обох УПЦК та УПЦ США, яке відбудеться в 2018 році. Спеціальні комітети для організації цієї події будуть призначені Предстоятелями обох Церков для того, щоб розділити присутність Українського Православ’я в Північній Америці та можливість спільного святкування обох Церков разом, окрім окремих урочистостей, які пройдуть у кожній з них окремо, або, принаймні, надати можливість значній кількості духовенства і вірних з обох Церков бути присутніми та брати участь в урочистостях, відвідуючи одні одних.
Засідання Постійної Конференції Українських Православних єпископів поза межами України завершилося затвердженням різних листів до релігійних і громадських лідерів для того, щоб принести спокій у світі невизначеності, насамперед, в Україні. Єпископи поблагословили всі свої громади і з нетерпінням чекають ще багатьох років спільних святкувань та зустрічей на благо вірних. Будь-ласка, відвідайте Інтернет-сторінки Української Православної Церкви США та Української Православної Церкви Канади для того, щоб прочитати повне Пастирське Послання.
Високопреосвященніший митрополит Антоній – Предстоятель Української Православної Церкви США та правлячий архієрей Східної Єпархії, Преосвященніший єпископ Даниїл – голова Консисторії УПЦ США та правлячий архієрей Західної Єпархії, Високопреосвященніший митрополит Юрій – Предстоятель Української Православної Церкви Канади та правлячий архієрей Центральної Єпархії УПЦК, Преосвященніший владика Іларіон – правлячий архієрей Західної Єпархії УПЦК, Преосвященніший владика Андрій – правлячий архієрей Східної Єпархії УПЦК

Пусто не буває. Особливості святих місць в українській політиці

Українці протидіють замаскованому «русскому міру»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers