rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Пам’ятка щодо участі громадян України у позачергових виборах народних депутатів України на виборчій дільниці, утвореній при Генеральному консульстві України в Чикаго
Позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 26 жовтня 2014 року, з 8.00 до 20.00 за місцевим часом.
Згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України», для проведення позачергових виборів народних депутатів України при Генеральному консульстві України в Чикаго утворено закордонну виборчу дільницю № 900092.
Адреса дільничної виборчої комісії та приміщення для голосування – приміщення Генерального консульства України в Чикаго: 10 Іст Хюрон Стріт, Чикаго, Іллінойс, 60611 США (10 East Huron Street, Chicago, IL 60611).
Межі закордонної виборчої дільниці – штати Айова, Вісконсин, Іллінойс, Індіана, Канзас, Міннесота, Мічиган, Небраска, Південна Дакота та Північна Дакота.
Народні депутати України обираються громадянами України на основі загального, рівного та прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Право голосу на виборах народних депутатів України на закордонних виборчих дільницях мають громадяни України, яким на день голосування виповнилось вісімнадцять років та які проживають або на день проведення голосування на виборах народних депутатів України перебувають на відповідній території іноземної держави.
Документами, що підтверджують особу та громадянство України виборця на виборах народних депутатів України і є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборчій дільниці, утвореній при Генконсульстві України в Чикаго є дійсні:
– паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
– дипломатичний паспорт;
– службовий паспорт.

Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де його включено до списку виборців. На виборах кожен виборець голосує особисто. Голосування за інших осіб, а також передача виборцем права голосу будь-якій іншій особі забороняється.
Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Відповідно до статей 27, 28 Закону України «Про Державний реєстр виборців» (далі – Закон) для підготовки та проведення голосування на виборах президента України, орган ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України на основі відомостей Реєстру складає списки виборців для кожної закордонної виборчої дільниці. При цьому, до списку виборців на закордонній виборчій дільниці включаються виборці, виборча адреса яких, відповідно до відомостей Реєстру, належить до цієї виборчої дільниці. Тобто, до списку виборців на закордонній виборчій дільниці включаються виборці не у зв’язку з їх перебуванням на консульському обліку, а за їхньою виборчою адресою, що, відповідно до відомостей Реєстру, належить до цієї виборчої дільниці.
Положеннями статей 19, 20 Закону встановлено, що виборець, який проживає чи перебуває за межами України, може звернутися із заявою до відповідної закордонної дипломатичної установи щодо свого включення до Реєстру, зміни своїх персональних даних у Реєстрі, зокрема, щодо зміни виборчої адреси, а також чітко визначено порядок такого звернення. Відповідну інформацію, включаючи форми заяв (мають подаватися заздалегідь), розміщено на веб-сайті Міністерства закордонних справ України у розділі «Консульські питання», «Голосування громадян України за кордоном» за адресою: http://www.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/golsua
Також інформуємо, що для зручності виборців на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії «Державний реєстр виборців» www.drv.gov.ua запроваджено сервіс «Особистий кабінет виборця». В «Особистому кабінеті виборця» громадянам надано можливість перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців та про свою виборчу адресу у Реєстрі.
Попередні списки виборців для закордонних виборчих дільниць передаватимуться дільничним виборчим комісіям до 15 жовтня 2014 року включно.
Увага! З 15 жовтня ц. р. громадяни України мають змогу особисто, звернувшись до виборчої комісії, чи за телефоном + 1 312 642-43-88 (дод. 22 або 24), здійснити перевірку щодо свого включення до списку виборців.
На закордонній виборчій дільниці виборець особисто до 20 жовтня 2014 року включно може подати заяву до відповідної дільничної виборчої комісії щодо виправлення неточностей у попередньому списку виборців або включення до цього списку, до якої додаються необхідні документи (копії документів з обов’язковим пред’явленням їх оригіналів). Зазначена заява через відповідну закордонну дипломатичну установу України невідкладно передається органу ведення Державного реєстру виборців у Міністерстві закордонних справ України. За наслідками розгляду такої заяви виборця орган ведення Державного реєстру виборців виготовляє уточнений список виборців, що передається дільничній виборчій комісії закордонної виборчої дільниці до 23 жовтня включно.
У день голосування зміни до уточненого списку виборців на закордонній виборчій дільниці головою або заступником голови та секретарем цієї виборчої комісії можуть вноситися тільки виключно шляхом виправлення неточностей та технічних описок (неправильне написання прізвища, власного імені (всіх власних імен), по-батькові (за наявності), дати народження, номера будинку та квартири місця проживання – у випадку, якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування). Внесення до уточненого списку виборців у день голосування нових виборців не передбачено.
Кожному виборцеві, включеному до списку виборців на відповідній виборчій дільниці, дільничними виборчими комісіями до 15 жовтня 2014 року включно буде надіслано іменне запрошення із зазначенням дати проведення голосування, адреси приміщення для голосування, часу початку та закінчення голосування.
Дільничну виборчу комісію закордонної виборчої дільниці при Генеральному консульстві України в Чикаго буде утворено до 10 жовтня 2014 року включно. Про режим її роботи буде поінформовано додатково.

Люстрація насиллям

Посли «русского мира»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers