rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

В ООН повідомляють про понад 3,5 тисячі загиблих на Сході України

Організація Об’єднаних Націй має офіційні підтвердження загибелі більш, ніж 3,5 тис. осіб унаслідок конфлікту на Сході України.
Про це повідомив помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович у Нью-Йорку на засіданні Ради з прав людини, передає «Укрінформ».
«За даними станом на 21 вересня, зафіксована кількість загиблих становить 3543 людини з урахуванням 298 загиблих у результаті катастрофи малазійського авіалайнера», – заявив представник ООН.
Водночас він визнав, що «ця статистика ґрунтується на даних із наявних джерел, тож реальна кількість убитих може бути значно більшою».
Шимонович також висловив занепокоєння тим, що збройні угруповання на Сході України продовжують скоювати серйозні злочини, такі, як викрадення й катування людей, убивства. За його словами, замість законності там «панує атмосфера страху й залякувань».
Крім цього, за словами Шимоновича, днями в Донецьку була жорстоко побита жінка, яку вважали наводчицею артилерії української армії. А добровольця, який допомагає внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим людям у зоні конфлікту, відвезли в найближчий ліс, де змусили копати собі могилу і нещадно побили. Обох, у результаті, відпустили. При цьому, за словами правозахисника ООН, ті, хто ще перебуває в неволі, швидше за все, зазнають ще гіршого ставлення.
Раніше в повідомленні (дані організації станом на 16 вересня) представництва ООН в Україні зазначалося, що внаслідок конфлікту на Донбасі загинули 3 219 осіб, ще 8 198 осіб – поранені.

У Запоріжжі поховають понад 50 невпізнаних бійців АТО

Понад п’ятдесят невпізнаних українських військових, що загинули під час бойових дій на Донбасі, поховають у Запоріжжі у п’ятницю, 26 вересня. Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Валерій Баранов.
«Взяли від загиблих проби ДНК – інформацію до бази. Ми запланували поховання бійців АТО у п’ятницю, о 12-й годині, на Кушугумському міському кладовищі з дотриманням усіх почестей і процедур», - передає його слова «Радіо Свобода».
Згодом, за словами Баранова, на місці поховання українських військових буде встановлено меморіал.
За інформацією заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника, кількість загиблих бійців під час проведення антитерористичної операції у східних областях України може становити близько 2 тисяч осіб.
За даними РНБО, станом на 12 вересня загинуло 873 військовослужбовці.
За результатами робочої наради Координаційного центру з допомоги постраждалим у зоні АТО прийнято рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України, що дозволить значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз, яке буде профінансовано за рахунок держави.
Як йдеться в повідомленні, за результатами обговорення напрацьовано алгоритм дій, який найближчим часом стане відомий усім міністерствам і відомствам, які задіяні в процесі розслідування трагедій в зоні АТО, органам досудового слідства, волонтерським організаціям, які залучені до пошуку загиблих та зниклих безвісти.
За даними прес-служби, у роботі центру взяли участь уповноважені представники Міністерства оборони України, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Військової прокуратури, Міністерства охорони здоров`я, заступник голови Дніпропетровської ОДА, судово-медичні експерти, представники волонтерських організацій.
Водночас, як заявила заступник голови Донецької облдержадміністрації – директор департаменту охорони здоров’я ДонОДА Олена Петряєва під час онлайн конференції, з початку бойових дій у Донецькій області загинули 23 дитини, ще 45 отримали поранення різного ступеня важкості, а також, щонайменше, 1300 дорослих загинули.

Путін у листі до Порошенка нав’язував «системні коригування» Угоди про асоціацію з ЄС

Путін у листі до Порошенка нав’язував «системні коригування» економічної частини УА.
Росія обмежить доступ України до російського ринку у випадку, якщо Київ імплементує будь-яку частину торговельної угоди з ЄС.
Про це йдеться в листі президента РФ Володимира Путіна до українського колеги Петра Порошенка, датованому 17 вересня, на текст якого посилається Reuters.
Згідно з текстом листа, російська влада готова ліквідувати режим вільної торгівлі для українського експорту навіть у випадку зміни національного законодавства в рамках підготовки до вступу у дію ЗВТ.
«Ухвалення відповідних поправок до законодавства України, зокрема, реалізація актів, будуть розглядатися як порушення домовленості відкласти впровадження Угоди про асоціацію, що тягне за собою негайні та адекватні заходи у відповідь з боку російської сторони», – написав Путін.
Одночасно Путін наголошує на необхідності коригування економічної частини Угоди про асоціацію, проти чого категорично виступають як у Києві, так і в Брюсселі.
«Ми все ще віримо, що тільки системне коригування Угоди про асоціацію, яке врахує повний спектр ризиків для російсько-українських економічних зв’язків і всієї російської економіки, дозволить зберегти існуюче торговельно-економічне співробітництво між РФ та Україною», – зазначає російський президент.
Водночас, Путін не вказує, які саме заходи російська сторона планує запровадити.
Проте вже 19 вересня прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав закон про запровадження мита на українські товари.
Як зазначив голова Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, уникнути скасування режиму вільної торгівлі з Росією Україна зможе лише у випадку, якщо до кінця жовтня прийме «якийсь акт, який демонструє, що сторони однаково розуміють брюссельські домовленості».

Італія заморозила активи та опечатала вілли сина Азарова

Разом з нерухомістю російського олігарха Аркадія Ротенберга в Італії були заморожені активи сина екс-прем’єра України Миколи Азарова Олексія.
Про це йдеться в офіційній заяві Фінансової гвардії, силового підрозділу мінфіну Італії.
За Азаровим в Італії числяться активи, керовані його австрійською групою Garda Handels – und Beteiligungs GmbH, яка контролює італійську компанію Agosto 2012 srl.
Як пише агенція, серед опечатаного майна – вілли і земельні ділянки на Сардинії, в околицях Олбії (Смарагдовий берег), вказується в заяві.
Як підкреслюють у Фінансовій гвардії, відповідні дії стосовно Олексія Азарова, який називається російським громадянином, пов’язані з порушеним проти нього в Україні розслідуванням за фактами розкрадання коштів державних фондів і незаконному переведенні їх за межі країни.

МЗС відкликає скандального консула, якийзахищав «диктаторські закони» Януковича

Міністерство закордонних справ вже розпочало процедуру відкликання з посади генерального консула України в Барселоні, який став відомим через підтримку «законів про диктатуру» від 16 січня.
Про це в коментарі Європейській правді заявив речник МЗС Євген Перебийніс.
«Міністром Павлом Климкіним прийнято рішення про завершення роботи Олександра Хрипунова на посаді генерального консула України в Барселоні», – повідомив дипломат.
Публічний скандал, пов’язаний із позицією Хрипунова, триває вже понад півроку. Напередодні він знову набув розголосу. В ефірі телепрограми «Схеми» повідомлялося, що генконсул знову став на захист законів від 16 січня, які де-факто встановлювали диктатуру в країні.
Перебийніс не назвав точну дату повернення дипломата до України, пояснивши, що процес триватиме деякий час, протягом якого Хрипунов представлятиме державу в своєму консульському окрузі.
«При завершенні закордонного відрядження проходить певна процедура, зокрема, керівники дипустанов мають провести низку прощальних зустрічей. Як правило, це забирає нетривалий період, менше, ніж місяць», – пояснив речник.
Варто зазначити, що МЗС має в розпорядженні процедуру термінового відкликання дипломатів, але в даному випадку її, очевидно, не було задіяно. Приміром, за часів Януковича генконсулу в Стамбулі Богданові Яременку (який розкритикував дії силовиків на Майдані) дали лише тиждень на завершальні процедури.
Згідно з чинним законодавством, відкликаний дипломат повертається у центральний апарат МЗС.
Однак Євген Перебийніс зазначає, що позиція скандального консула матиме вплив на його подальшу кар’єру.
«Як вам відомо, вже прийнято закон про люстрацію, згідно з яким буде братися до уваги також ця сторона. Відтак, щойно закон набуде чинності, через це сито доведеться пройти не лише Хрипунову, а й усім дипломатам», – заявив Перебийніс.

Українська патріотка, яку терористи в Донецьку прив’язували до «ганебного стовпа», йде в Раду

Українська патріотка Ірина Довгань, яку бойовики ДНР прив’язали до «ганебного стовпа», вирішила балотуватися у Верховну Раду самовисуванцем по мажоритарному окрузі у Слов’янську.
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
«Любі мої ФБ друзі, краще – просто друзі. Останні тижні мого життя були дуже складними. Життя продовжує мене випробовувати на міцність. Знаю, ніхто б не засудив, якби я вибрала мирне життя в Києві, який прихистив нас. Але тоді означає – злякалася, змирилася, здалася. Не надовго вистачило. Означає – ці тварюки перемогли. Не для цього Господь зберіг мені життя! А ви повірили і впустили у свої серця! Подала документи в ЦВК – іду самовисуванцем у Слов’янськ, 47-й округ. Якщо ЦВК підтвердить – боротимуся далі», – написала Довгань.
Нагадаємо, у Донецьку Ірину Довгань прив’язали до стовпа в центрі міста, щоб перехожі могли познущатися з неї.

Уряд розширив перелік суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

У зв’язку із ситуацією, що склалася на Сході країни, Кабмін вніс зміни до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.
Про це поінформувала міністр соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.
За словами міністра, чинний Порядок був затверджений 2011 року. Однак документ потребує вдосконалення з урахуванням сучасних суспільно-політичних викликів та необхідності ліквідації можливих наслідків збройної агресії.
Як наголосила Денисова, відтепер у Порядку визначено термін «трудова повинність», який означає, що громадяни залучатимуться до примусового виконання робіт оборонного характеру, а також до ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру у період мобілізації та воєнного часу без обов’язкової згоди.
Міністр зазначила, що також уточнено категорії осіб, які можуть залучатися для виконання таких робіт, шляхом охоплення тих громадян, які забезпечують себе роботою самостійно.
Крім того, до переліку суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного часу, додано види, які спрямовані на забезпечення обороноздатності держави (зокрема, ремонтно-відновлювальні роботи, що проводяться на державних кордонах, аеродромах, фортифікаційних спорудах). Також охоплено інші роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період дії воєнного стану (розбір завалів, доріг тощо, а також виконання робіт, пов’язаних із забезпеченням потреб Збройних сил та інших військових формувань).
У прес-службі Мінсоцполітики нагадали, що до суспільно корисних робіт залучаються працездатні особи, зокрема, особи, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами на період мобілізації та воєнного часу з метою виконання робіт, що мають оборонний характер), а саме:
– безробітні та інші незайняті особи;
– працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу позаштатних (невоєнізованих) формувань цивільного захисту, – у порядку переведення таких працівників у кількості, що не призведе до повної зупинки виробництва;
– особи, зайняті в особистому селянському господарстві;
– студенти вищих, учні та слухачі професійно-технічних навчальних закладів;
– особи, які забезпечують себе роботою самостійно.
З кожною із зазначених категорій осіб укладається строковий трудовий договір.
Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers