rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Криза в Україні і питання про політичний притулок
Останні події, що відбуваються в Україні, нікого не залишають байдужим. На жаль, політичний стан країни нестабільний, і громадяни України розділилися на два табори. Останні протистояння і хвилювання неминуче призвели до того, що багато українських громадян хотіли б виїхати з України або не хочуть туди повертатися. Найголовніше питання, яке хвилює багатьох на сьогоднішній день: чи є нинішня українська ситуація достатньо критичною, щоб просити політичний притулок у Сполучених Штатах?
Незважаючи на всю серйозність ситуації в Україні, США наразі не ухвалили спеціальний імміграційний закон, який би дозволив громадянам України отримати імміграційні пільги в США. Це означає, що, незалежно від серйозності ситуації, кожна людина, яка хотіла б отримати притулок у США, повинна дотримуватися загальних правил при поданні прохання на політичний притулок.
А саме: просити притулку у США може будь-яка людина, яка зазнала переслідувань або має цілком обґрунтовані побоювання майбутнього переслідування за ознакою раси, віросповідання, громадянства, належності до певної соціальної групи або через політичні погляди. Клопотання про надання притулку може бути подано тільки фізичною особою, яка вже перебуває у США або перебуває у порту прибуття, наприклад, в аеропорту США.
Заявник повинен надати детальну і досить надійну інформацію про переслідування. Хоча власні свідчення заявника можуть бути достатніми для встановлення права на отримання притулку, бажано, щоб були підтверджуючі документи або листи від свідків.
Справа в тому, що немає автоматичного надання притулку тільки тому, що заявник перебуває на захищеній території, або тільки тому, що в Україні дуже небезпечна ситуація. Той, хто подає необґрунтовану заяву про надання притулку, ризикує отримати заборону на в'їзд у США або початок процедури депортації відповідно до імміграційних законів США.
Ті, хто не перебувають у Сполучених Штатах і все ще перебувають в Україні, можуть подати на статус біженця через Міжнародну організацію з міграції. Докази і кваліфікації для статусу біженця такі ж, як і при подачі клопотання на політичний притулок. У кожному випадку заявник повинен продемонструвати, що він або вона потребує захисту від переслідування. Очевидно, що не всі мають можливість претендувати на отримання притулку. Можливі й інші варіанти для тих осіб, у яких члени сім'ї перебувають у Сполучених Штатах. Існують певні категорії віз для сімейних іммігрантів, і на даний момент черги для отримання цих віз такі:
(IR) Прямі родичі громадян США: чоловік, дружина та неповнолітні діти віком до 21 року; батьки повнолітніх дітей (віком від 21 року) – візи без черги.
(F1) Діти (віком від 21 року, які не перебувають у шлюбі) громадян США: приблизно 7 років очікування.
(F2A) Один з подружжя та неповнолітні діти (віком до 21 року) легального постійного мешканця: 2 роки очікування.
(F2B) Діти, які не перебувають у шлюбі (віком від 21 року), легального постійного мешканця: приблизно 7 років очікування.
(F3) Діти, які перебувають у шлюбі, громадян США: приблизне очікування 10 років.
(F4) Брати і сестри повнолітнього громадянина США: приблизне очікування 13 років.
Так само роботодавець у США може спонсорувати на постійне місце проживання кваліфікованого фахівця зі ступенем бакалавра або вище і зі значним досвідом роботи. Черга при оформленні цієї візи – приблизно 2 роки.
Важливо пам'ятати, що кожен випадок унікальний і кожен заявник повинен, принаймні, проконсультуватися з адвокатом, перш ніж почати будь-який імміграційний процес.
Інформація в цій статті тільки для загального відома. Ця стаття не повинна розглядатися як юридична консультація стосовно конкретної справи або ситуації.
Телефонуйте Світлані Лебединській, ліцензованому адвокату, для отримання кваліфікованої консультації щодо вашої ситуації.
Phone: +1 248-850-2129
E-mail: [email protected]
www.visasto.us

Захист особистої інформації

«Little Buharest Bistro» – частинка Європи у центрі Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers