rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльний Фестин св. Володимира й Ольги в Чикаго – 2014 Частина 2
Title Title 
 Title Title
 Title Title
6-7 вересня 2014 р. відбувся щорічний Парафіяльний Фестин при Українській Католицькій Церкві св. Володимира й Ольги в Чикаго.
Парафіяльний Фестин, що був започаткований понад десять років тому, це не просто весело проведений час і смачні пригощання, але й нагода побути у великому колі близьких по духу і крові людей, поспілкуватись та обговорити актуальні проблеми, особливо зараз, коли серця переповнені болем від несправедливості, що панує на рідній землі.
Також є нагода показати підсумок важкої праці цвіту тутешньої української громади: ансамблів «Метелики», «Водограй» від парафії св. Андрія в Блумінґдейл, школи танцю «Вишиванка» від парафії св. Йосифа Обручника, ансамблю «Гуляй Поле» від Української Православної Церкви святої Тройці в Бенсенвіль, хору Осередку СУМ ім. М. Павлушкова, шкіл балету і народного танцю, групи «Блискавиця» та танцювального ансамблю «Громовиця» від парафії св. Володимира й Ольги; а також – солісток Діани Собчук та Юлії Левик; шкільного хору школи св. отця Миколая; мистецької школи «Барвінок» та інших.
 Title
 Title
На свято завітали й шановні гості фестивалю. Із чудовою програмою виступили співаки з України – Віктор Павлік, Андрій Князь та молодий талановитий музикант Олег Ватащук. Приємно здивували своєю підтримкою українців, майстерністю та активною участю наші близькі сусіди – польська танцювальна група «Полонія» та польська музична група «Гора Бенд». Вшанували українську громаду своїм дружнім візитом сенатор США від штату Іллінойс Марк Кірк, конгресмен від штату Іллінойс Майк Квіглі, кандидат на посаду губернатора штату Іллінойс від Республіканської партії Брюс Раунер, кандидат на посаду мера Чикаго олдермен Роберт Фіоретті, кандидати в олдермени по другому виборчому окрузі Біта Буенростро та Браєн Гопкінс, інші.
Святкова атмосфера підтримувалась усією гамою різнобарвних кольорів українських народних строїв з вишиваними і тканими національними узорами та орнаментами, що сягають глибини незапам’ятних часів, а також – смачними парафіяльними пригощаннями, що складались як із традиційних українських страв, так і кухні інших народностей.
Уже тривалі роки Кредитівку «Самопоміч» єднають з парафією св. Володимира й Ольги багаторічні тісні «родинні» зв’язки, тож і не дивно, що цього року, як і багато років поспіль, вона виступає головним спонсором Фестивалю. На потреби парафії від імені Кредитівки «Самопоміч» голова Фундації та віце-президент дирекції Ореста Фединяк, заступник голови Фундації та віце-президент дирекції і багаторічній голова парафіяльної Ради Олег Караван, секретар/скарбник Фундації та віце-президент/секретар дирекції Віктор Войтихів склали грошовий дарунок.
Кредитова Спілка «Самопоміч» старається всіляко допомагати українській громаді, виділяючи кошти на різні потреби та беручи активну участь у житті парафій, прицерковних організацій, шкіл, музеїв та інших українських згромаджень. Особливу подяку від управи та членів Каси складаємо керівникам танцювальних, вокальних, театральних, мистецьких, художніх та інших дитячих і молодіжних гуртків, а також – нашим талановитим хористам, музикантам, диригентам, танцюристам, співакам, поетам, письменникам, народним майстрам і майстриням, учителям українознавства і богослов’я, Всечеснішим отцям, основоположникам парафії, батькам і усім тим, хто зі щирим люблячим серцем і душею навчають і прививають нашим діточкам любов до Бога, української мови, традицій, зберігаючи всю красу і різноманітність тисячолітніх національно-культурних надбань.
Слід згадати, що саме сьомого вересня, рівно тридцять років тому, відійшов у вічність засновник парафії св. Володимира й Ольги, великий проповідник і мученик Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Патріарх Кардинал Йосип Сліпий. Під час однієї з подорожей до північної Америки Блаженніший започаткував дух парафії після особливих відправ. А згодом у Римі, під час п’ятого Архієпископського Синоду, він освятив наріжний камінь храму св. Володимира і Ольги, що був з почестями вмурований під час спорудження храму. Отож парафія за більш, ніж сорок років свого існування має чим пишатися. Перш за все, своїм непереможним Божим Духом, а по-друге, численним прихожанством та різноманітністю прицерковних організацій, зокрема, молодіжних і дитячих.
Кредитівка «Самопоміч» вдячна парафії св. Володимира й Ольги в Чикаго за довгі й плідні роки співпраці, та приєднуючись до всіх привітань з нагоди свята, бажає їй подальшого духовного процвітання!
На веб-сторінці Каси, Selfreliance.Сom, у рубриці «Community Photos», ви завжди можете віднайти і передивитись фотографії з життя української громади.
TitleTitleTitleTitle

...І словом душу прокричать...

Важливо відзначати День пам’яті не тільки в Україні, а й за її межами – щоб весь світ знав про Голодомор

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers