rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ «Нове покоління для нової України!» Український Католицький Університет розпочинає нову фазу кампанії збору фондів
Український Католицький Університет (УКУ) та Українська Католицька Освітня Фундація (УКОФ) оголосили про початок нової публічної фази кампанії збору фондів для завершення будівництва університетського містечка на вулиці Стрийській, у Львові, а також – для збільшення постійного фонду-ендаументу для нових академічних та дослідницьких програм.
Ця публічна фаза кампанії під назвою «Нове покоління для нової України!» розпочнеться серією благодійних бенкетів, починаючи з Торонто (1-го листопада 2014 року), у залі Кінгз Корт, потім – у Нью-Йорку (2-го листопада), у готелі Рузвельт, що розташований у Манхеттені, далі – у Клівленді та Монреалі (8-го листопада), в Юніон Холл та, відповідно, у Лойола Хайскул, потім – у Чикаго (9-го листопада), в Українському Культурному Осередку, і також у Калгарі (14-го листопада), в Культурному Осередку святого Стефана.
Впродовж наступних місяців схожі бенкети також заплановані у Києві і Лондоні. Серед запрошених визначних гостей та промовців є президент УКУ владика Борис Ґудзяк, мер Львова високодостойний пан Андрій Садовий, а також – всесвітньовідома співачка Руслана Лижичко. На бенкеті у місті Клівленд буде присутній відомий історик з Єйльського університету професор Тімоті Снайдер, автор книги «Криваві землі».
У 2010-му році Український Католицький Університет ініціював першу фазу розширеної кампанії збору коштів з метою зібрати до кінця 2016-го року 65,5 мільйона доларів США. Завдяки жертовності численних меценатів та наполегливій праці відділів розвитку УКУ та УКОФ, а також волонтерських комітетів, на сьогоднішній день у рамках кампанії зібрано 70 відсотків від остаточної суми, тобто, понад 45 мільйонів.
Успіх початкового етапу розширеної кампанії дозволив УКУ завершити будівництво нового багатофункціонального академічного корпусу, де розташовані їдальня, офіси викладачів, лекційні зали для студентів, викладачів та консультантів, а також – завершити і посвятити надсучасний Колегіум ім. Йосифа Сліпого, де проживають студенти.
«Ми дуже пишаємося успіхами цієї ранньої фази розширеної кампанії», – сказав Олександр Кузьма, екзекутивний директор УКОФ. «Ці будинки було завершено за графіком і в межах передбаченого бюджету, і лише за частку тієї вартості, яку б вони коштували будь-якому західному університетові. Протягом наступної, публічної фази нашої кампанії, УКУ зможе завершити будівництво університетської церкви та пасторального центру, а також ми плануємо розпочати будівництво модерної університетської бібліотеки з навчальним центром, проект якого розробила відома німецька архітектурна компанія з Штутгарта «Бенеш».
За словами пані Ольги Зарічинської, новопризначеного директора відділу розвитку Українського Католицького Університету, а у минулому випускниці УКУ, ця кампанія відображає певний досягнутий етап у здійсненні місії університету. «Після чотирьох років підготовки і важкої праці з жертводавцями та фундаціями, університет розпочав цю завершальну публічну фазу кампанії і запрошує всіх своїх друзів і меценатів об’єднати всі зусилля для того, щоб побудувати першокласний університет у східно-християнській традиції – для служіння Богові, Україні, всьому людству, і через основні цінності виховати нове покоління для відродження України і цілого світу».
Від листопада 2013 року до лютого 2014 року студенти УКУ були активно задіяні у революції, яку владика Борис Ґудзяк влучно назвав Революцією гідності. Це було повстання на Майдані, яке повалило режим Януковича і допомогло прийти до влади новому уряду, який поважає демократичні принципи та людські права. Пам’ятаючи про цей героїчний поступ, нова кампанія УКУ розпочалася під гаслом «Нове покоління для нової України».
Тепер, коли український парламент прийняв закон про реформу освіти, яким гарантується академічна свобода у вищих навчальних закладах, УКУ та інші прогресивні університети сподіваються на нову еру росту та інтелектуального відновлення.
«Є люди, які переконують, що УКУ повинен призупинити свої плани, враховуючи складну ситуацію у східних регіонах країни, та через багато інших викликів, які є зараз в Україні», – каже Олександр Кузьма. «Проте, навпаки, – ми віримо, що Україна потребує і заслуговує на університет світового рівня. Американські університети Єйл і Гарвард також розвинулися у період великого повстання в американській історії. Студенти УКУ своїм прикладом засвідчили, що вони є віддані демократичному майбутньому. Майже всі студенти університету взяли участь у Майдані і ризикували своїм життям за ті цінності, в які вони вірять. Немає жодної причини, щоб призупинити їхні мрії».
Протягом минулих років багато меценатів УКОФ, відомих політичних лідерів та бізнесменів особисто відвідали УКУ, щоб на власні очі побачити прогрес, який відбувся в університеті. Одразу після свого візиту до УКУ канадський прем’єр-міністр Стівен Харпер озвучив думки багатьох, коли сказав наступне: «Щоб побачити обличчя майбутнього України, я зустрівся зі студентами УКУ. Я був надзвичайно вражений цими молодими хлопцями і дівчатами – їхнім рівнем знань, їхнім ідеалізмом, їхнім бажанням почути про минуле і творити краще майбутнє. Вони є втіленням прагнень України».
«Ці благодійні бенкети, що невдовзі, вже у листопаді, чекатимуть гостей, будуть джерелом великого натхнення для багатьох наших жертводавців в українській громаді», – сказав Андрій Ленцик, адвокат з Нью-Йорка і член Ради директорів УКОФ у Сполучених Штатах. «Для того, щоб збудувати сильну націю, в Україні потрібно створювати сильні осередки навчання, інновацій та досліджень».
«УКУ створив собі неймовірну репутацію у своїх досягненнях», – сказала Ірина Яросевич, співголова нью-йоркського гала-бенкету, який відбудеться 2-го листопада. «Владика Борис Ґудзяк, отець-ректор Богдан Прах та їхні колеги дали нам сміливу візію того суспільства, до якого прагнуть українці. І тепер настав час втілювати цю візію».
Виконавчий директор УКОФ Джозеф Соломіні завдячує успіхами початкової фази розширеної кампанії щедрості та активній участі місцевих організаційних комітетів у Північній Америці. «Ми є справді благословенні мати таких активних лідерів, які координують наші зусилля у всьому світі», – сказав пан Соломіні. «Багато цих місцевих громадських лідерів і волонтерів присвятили значну кількість часу та зусиль для розбудови цієї кампанії. У листопаді ми побачимо, як усі ці велетенські зусилля дадуть плоди».
Для детальнішої інформації про розширену кампанію збору коштів або про всі благодійні бенкети відвідайте веб-сторінку Української Католицької Освітньої Фундації www.ucef.org, або зателефонуйте у центральний офіс УКОФ в Америці за номером телефону: (773) 235-8462 та в Канаді (416)239-2495.

Всеукраїнську незалежну нагороду «IT Awards» у галузі ІТ-освіта завоювала програма MS in Technology Management Львівської бізнес-школи УКУ

У Львові презентовано книгу «Йосиф Сліпий. Спомини»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers