rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ І знову ми зібралися до школи...
Title 

Чудового осіннього ранку 6-го вересня 2014 року, по вулиці Rice, можна було побачити, як святково одягнений у вишиванки та віночки потік із дітей та дорослих прямував до церкви св. Володимира і Ольги. Всі вони – вчителі, учні та їхні батьки школи українознавства «Рідна школа» поспішали на Службу Божу з приводу початку нового навчального року. Як уже стало доброю традицією, святкова Літургія розпочалась о 9 годині ранку, після завершення якої священики церкви поблагословили шкільне товариство і побажали успіхів у навчанні та творчих задумах на новий навчальний рік.
Перед початком навчального процесу всі учні та їхні батьки і весь педагогічний колектив зібрались на церемонію урочистого іменування та освячення пропам’ятної таблиці нашої школи, що буде мати почесне ім’я патріота України з великої літери Василя Стуса. Освячення провів о. Мирон Панчук.
Святково вишикувану шкільну громаду перед будівлею школи з цієї нагоди привітали пан Андрій Скиба – голова ради директорів товариства «Рідна школа» та пан Роман Гірняк, який є педагогічним дорадником Шкільної Ради в Нью-Йорку. Вони наголосили, як почесно для школи та її учнів отримати ім’я поета сучасної України, перекладача, літературознавця, борця за права людини в колишньому Радянському Союзі, митця українського слова, активіста Гельсінської групи і номінанта на здобуття Нобелівської премії 1985 року.
Директор школи пані Галина Баран у своїй промові процитувала слова розтерзаного та нескореного героя України Василя Стуса: «Не забувай, що Бог дав тобі більше, ніж ти береш і крокуєш під небом... То ж крокуй до свого призначення з радістю і безоглядно». Ці слова є дороговказом у житті для всіх нас. Вони допоможуть нам бути справжніми патріотами України, самоутвердитись, зробити правильний вибір, глибше збагнути світ і самих себе.
Цей день залишиться пам’ятним ще й тому, що перший дзвоник пролунав уперше в школі, вже з почесно присвоєним ім’ям: «Рідна школа ім. Василя Стуса».
Я – зерно, що посіяв Дорошенко,
Я – спадкоємець слави Кобзаря,
Нащадок Стуса, совість Симоненка.
В моїх руках – відроджена зоря.
Л. Степаненко
Учитель школи Анжела Добровольська

Анжела Добровольська, Чикаго. Спеціально для «Час і Події»
Title
Title
Title
TitleTitleTitle

Вахтанг Кіпіані: «Не озброювати того, хто може і хоче піти в до- бровольчий батальйон – це політичний злочин»

Перший дзвоник пролунав...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers