rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні
Title 

Порошенко і Путін знову поговорили на тему «сталого перемир’я»

Президенти України Петро Порошенко та його російський колега Володимир Путін 9 вересня поговорили про важливість забезпечення сторонами конфлікту «стійкого режиму припинення вогню» на Сході України.
Про результати телефонної розмови повідомила прес-служба Кремля.
Згідно з інформацією, Путін підтвердив готовність Російської Федерації і надалі сприяти мирному врегулюванню конфлікту. Крім того, відбувся обмін думками з актуальних тем економічного співробітництва.
«Домовлено продовжити роботу на різних рівнях з вирішення питань, що виникли в контексті укладення Україною Угоди про асоціацію з ЄС», – зазначили в Кремлі.
Прес-служба українського президента повідомила, що сторони обговорили комплекс питань, пов’язаних із забезпеченням режиму припинення вогню і домовилися тримати ці питання під постійним контролем.
Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група підписала протокол про припинення вогню на Сході України. Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на Донбасі з 18.00. Сили АТО виконали цей наказ.
Того ж дня Порошенко оголосив умови перемир’я і підкреслив, що розділяє відповідальність за режим припинення вогню разом з Путіним.
8 вересня, під час поїздки в Маріуполь, президент Порошенко наказав посилити оборону міста і повідомив, що «ми повинні бути готові до підлого порушення перемир’я».

 

Під Савур-Могилою знайдено тіла 18 українських вояків

Волонтери за останній тиждень знайшли в районі Савур-Могили тіла 18 загиблих українських воїнів.
Про це повідомив керівник волонтерів, голова ВГО «Союз «Народна пам’ять» Ярослав Жилкін на прес-конференції у вівторок, 9 вересня, передає Укрінформ.
«Протягом останніх 7 днів нам вдалося відшукати 18 тіл загиблих воїнів, яких своєчасно не вдалося вивезти через бойові дій», – сказав Жилкін.
Крім того, виявлена братська могила, в якій поховано не менше, ніж п’ять осіб.
Він повідомив, що розшук тіл загиблих здійснюють волонтери з пошукових організацій «Народна пам’ять», «Цитадель», «Червона Зірка», оскільки військові не мають змоги потрапити на територію, де велися бої.
Пошукова робота здійснюється у координації з представниками Міноборони, Донецької та Дніпропетровської облдержадміністрацій.
Водночас, Жилкін зазначив, що пошуковці потребують транспорту, а також – водіїв, саперів.
Крім того, величезна кількість могил з’явилася біля луганського аеропорту після того, коли українські підрозділи покинули свої позиції в цьому районі.

Чубаров: У Криму потрібен міжнародний моніторинг порушень прав людини

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про доцільність проведення міжнародного моніторингу дотримання прав людини в Криму.
«Є у нас бажання, щоб у Криму проходив міжнародний моніторинг з приводу порушення прав людини», – повідомив він на брифінгу в Києві.
За словами Чубарова, в Криму масово порушуються права людини, зокрема, кримськотатарського народу: відбуваються обшуки в будинках, виклики на допити, переслідування.
На його переконанням, все це робиться з метою «розчавити кримських татар як організовану структуру».
«Такий міжнародний моніторинг був би з нашої точки зору доцільним», – сказав він, додавши, що моніторинг могли б здійснювати, наприклад, ООН чи ОБСЄ.
Нагадаємо, в будинках кримських татар проводять масові обшуки, також проводять перевірки та обшуки мусульманських культових об’єктів і ісламських навчальних закладів на предмет наявності забороненої ісламської літератури.
6 вересня співробітники правоохоронних органів провели обшук у будинку підприємця Мустафи Османова з села Міжводне, який у грудні 2013 року на своєму автомобілі приїхав на Майдан Незалежності, привіз продукти і казан, щоб готувати плов для мітингарів у центрі Києва. Як повідомив син бізнесмена Едем Османов, формальним приводом для обшуку стало, нібито, пограбування магазину в Чорноморському районі.

Винуватцям трагедії в Іловайську загрожує до 8 років ув’язнення

Розслідування справи про Іловайський котел проводиться за статтею «недбале ставлення до військової служби».
Про це під час брифінгу повідомив речник ІЦ РНБО Андрій Лисенко, повідомляє «Українська правда».
Він нагадав, що про це під час візиту у Маріуполь казав президент Петро Порошенко.
«Проводиться досудове слідство у рамках кримінального провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального Кодексу України «Недбале ставлення до військової служби, якщо це заподіяло істотну шкоду чи тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану або бойової обстановки», – сказав Лисенко.
Слідчі вивчають, як планувались та проводились ці операції. Призначено військово-тактичну експертизу, яка дасть відповідь щодо правомірності ухвалення рішень командним складом сил АТО та рівня їхньої відповідальності.
Нагадаємо, бої сил АТО з терористами в Іловайську тривають з 18 серпня.
29 серпня війська РФ вимагали від сил антитерористичної операції під Іловайськом здатися до ранку 30 серпня, інакше погрожували всіх знищити. Президент Росії Володимир Путін закликав терористів, яких він назвав «ополченням Новоросії», відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні.
Сили АТО відмовилися здавати зброю бойовикам заради надання їм коридору до відступу. Представник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що жодних гуманітарних коридорів для військових не існує.
Українські бійці почали виходити з оточення 30 серпня. У полон потрапили понад 200 українських військовослужбовців. Депутати створили тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування подій біля Іловайська. Її очолив депутат від «Батьківщини» Андрій Сенченко.
У рамках розслідування подій під Іловайськом Генпрокуратура проводить військово-тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час проведення операції.

Звіт Радбезу Нідерландів ще раз підтвердив, що Boeing-777 збито ракетою «земля-повітря»

У Міністерстві закордонних справ України розцінюють попередній звіт Ради безпеки Нідерландів з приводу причин авіакатастрофи малайзійського літака Boeing-777 як ще одне підтвердження версії про те, що авіалайнер був збитий ракетою класу «земля-повітря». Про це повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу.
«Незважаючи на те, що на цьому етапі експерти не мали можливості зробити конкретніші висновки з приводу причин і винних у трагедії, цей звіт є ще одним підтвердженням версії про те, що літак був збитий ракетою «земля-повітря», – заявив він.
Він нагадав, що у вівторок, 9 вересня, оприлюднено попередній звіт Радбезу Нідерландів з приводу розслідування причин авіакатастрофи малазійського лайнера, згідно з яким причиною катастрофи стали зовнішні чинники.
Перебийніс також згадав оприлюднене 9 вересня власне розслідування Бі-Бі-Сі, яке містить свідчення очевидців – місцевих мешканців – про те, що літак був збитий саме російською установкою «Бук», яку в супроводі російських військовослужбовців привезли на територію України.
«Розраховуємо, що остаточні результати розслідування дадуть можливість назвати конкретних винуватців цієї жахливої трагедії, які повинні отримати заслужене покарання», – резюмував він.
Раніше прем’єр-міністр Малайзії Наджиб Разак заявив, що звіт комісії про катастрофу літака Malaysia Airlines рейс MH-17 є «досить переконливим» і слідчі зараз працюють над збором речових доказів, які можуть бути надані в суді.

В Україні заборонили 15 російських телеканалів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення опублікувала список російських телеканалів, ретрансляція яких заборонена на території України
За інформацією, опублікованою на сайті регуляторного органу, на території України, згідно з рішеннями Нацради і визначень Окружного адміністративного суду Києва, в ефірних і кабельних мережах заборонена ретрансляція 15 російських каналів: «Перший канал. Всесвітня мережа», «РТР-Планета», «НТВ-Світ», «Росія-24», TVCI, «Росія-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Зірка», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», Life News, Russia Today, «Історія».
Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила список журналістів і керівників телеканалів РФ, яким може бути заборонений в’їзд в Україну.

Порошенко призначив двох нових голів облдержадміністрацій

Президент Петро Порошенко провів кадрові призначення трьох голів облдержадміністрацій.
Відповідні укази були оприлюднені на сайті глави держави у вівторок.
Новим главою Івано-Франківської ОДА замість звільненого з посади Андрія Троценка став підприємець, депутат міської ради, член фракції «Фронту змін» Олег Гончарук.
Крім цього, головою Херсонської обласної державної адміністрації призначено народного депутата VII скликання від партії «УДАР» Андрія Путілова.
Водночас Юрій Ткаченко був перепризначений головою Черкаської облдержадміністрації.

На Львівщині посилюють територіальну оборону:готують бомбосховища та навчають цивільного захисту

Львівська область вирішила посилити територіальну оборону.
Про це сказано в повідомленні обласної державної адміністрації.
«Львівщина посилює територіальну оборону. Розгортається робота загонів оборони й рот охорони при кожному військовому комісаріаті у Львівській області, проводиться навчання організаційного ядра цих підрозділів», – сказано в ньому.
Масштабну роботу проведено обладміністрацією з моніторингу стану захисних споруд у Львівській області.
Усього проблемними залишаються 35% бомбосховищ, які здебільшого розташовані на територіях непрацюючих і збанкрутілих підприємств, тих, які припинили виробничу діяльність у попередні роки.
Половину з них затоплено ґрунтовими водами, і їх неможливо привести у належний стан.
Львівська облдержадміністрація зобов’язала керівників адміністративних територій і власників захисних споруд (сховищ, укриттів), а також найпростіших укриттів (споруд підземного простору) привести в готовність підвідомчі їм об’єкти для використання за призначенням з метою захисту населення.
Також ЛОДА рекомендувала керівникам адмінтериторій поінформувати мешканців населених пунктів про перебування найближчого місця укриття за потреби, а також порядок дій населення за сигналами цивільного захисту, (зокрема, «Увага всім!», «Повітряна тривога» та інші).
Зазначимо, що радою оборони Дніпропетровської області за участю керівництва Запорізької області розроблено секретний «план Б» на випадок вторгнення військ Російської Федерації. План передбачає забезпечення захищеного зв’язку і запасів їжі, води і медикаментів на кілька тижнів, а також узгодження дій з усіма військовими підрозділами.

На Донбасі знищено близько 600 підприємств від початку АТО

На Донбасі з початку проведення АТО знищено близько 600 підприємств, відновлення яких може коштувати десятки мільярдів доларів. Про це під час прямого ефіру на телеканалі ICTV заявив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус.
«396 компаній знищено в Донецькій області, близько 200 компаній – у Луганській. Це ті компанії, які відновити швидко не вдасться. Йдеться про фізичне знищення», – сказав Білоус.
За його словами, матеріальні втрати, завдані інфраструктурі підприємств військовими діями, є значними, оскільки йдеться про великий промисловий регіон.
«Звичайно, там капітальні вкладення вельми значні. І це – мільярди доларів. Чи їх 90, чи їх 10 або 20, потрібно буде обчислювати, коли закінчиться військова ситуація там – і ми зможемо за допомогою фахівців оцінити фактичний збиток, який було завдано», – зазначив керівник податкового відомства.
Також він повідомив, що за серпень Україна недоотримала податків із Донецької та Луганської областей на загальну суму понад 900 мільйонів гривень.
Нагадаємо, раніше Луганська облдержадміністрація повідомила, що в області внаслідок збройного конфлікту на початок вересня пошкоджено і зруйновано більш, ніж 3700 об’єктів (із них 123 – комунальної форми власності, 57 – державної, 3516 – приватної). Загальна сума збитку вже перевищила 3,1 млрд. грн.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers