rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ „Українські Дні“–2014
Прес-Служба Кредитівки „Самопоміч“
23-24 серпня, 2014 р. українська громада в Чікаґо святкувала свою 23-ю річницю з дня відновлення державницьких традицій України. Незважаючи на перешкоди збоку погодніх умов, щорічний фестиваль „Українські Дні“, організований УККА відділом Іллінойс, зібрав разом чікаґську українську громаду, представників майже усіх її громадських, фінансових, молодіжних, культурних та церковних організацій і гостей, серед яких були: Генеральний Консул Литви у Чікаґо Маріюс Ґудинас; Голова литовських організацій в Чікаґо Сауліус Куприс; Голова Польського Конґресу Америки, відділ Іллінойс, Ірена Москал-Делґвідіс; Голова Польського Національного Альянсу Франк Спула; Конґресмен Дені Дейвіс; представник від офісу сенатора Марка Кірка, Роберт В. Джонсон; Комісар Повіту Кук Ден Петлак; та інші представники від штату Іллінойс і  України.
 Title
 Title
 Кредитівка “Самопоміч“ під час
фестивалю “Українські Дні“
Святкову програму провадила д-р Марія Коркач-Ґрошко, Член Виконавчої Ради УККА, відділу Іллінойс.
Відкриття фестивалю розпочалось з урочистого виконання державних гімнів України і США, під акомпонемент оркестру „Беркут“, керівник Богдан Скавінський, та молитви, під проводом Владики Ришарда Стефана Семенюка, Єпископа Української Католицької Єпархії Св. о. Миколая. Опісля виголошувались промови та привітання з нагоди свята від Голови УККА д-ра Олеся Стрільчука; Генеральних Консулів України та Литви в Чікаґо Андрія Праведника та Маріюса Ґудинаса; Голови Києво-Могилянської Фундації Америки та Заступника Голови УККА Марти Фаріон; представника від офісу мера Чікаґо Емілія Берман;  Голови Світової Федерації Товариства Лемків Софії Федини; журналістки українського походження Ярини Климчак;  директора Української  Католицької Школи Святого отця Миколая д-р Сузани Курланд; та ін.
Провідники української діаспори, а також вельмишановні гості, не стримували свого гніву і невдоволення у висловлюваннях щодо російських окупаційних дій стосовно України. Неодноразово лунали заклики до світової спільноти і уряду США на підтримку українців, та засудження протиправних дій В. Путіна і його оточення, які порушили і продовжують порушувати усі міжнародні конвенції, міжнародно-правові норми та домовленості між цивілізованими країнами, людські права і свободи, посягаючи на честь і гідність народу і кожної людини зокрема... Лунали заклики до єднання українців у боротьбі, незалежно від віри чи національної приналежності, наслідком якого мусять бути не тільки вільна і процвітаюча Українська Держава, але й повернення Криму. Наголошувалось також, що вже немає і не може бути питання про українську автентичність, Україна існувала як Держава, є, і буде існувати, підтримуючи свої тисячолітні національно-культурні традиції, зберігаючи свою мову, етнічність та територіальну цілісність, шануючи при тому інші національні меншини…
Українська журналістка Анастасія Марусик та Володимир і Дмитро Петруки, що постраждали на Майдані, висловили від імені українських вояків щиру подяку українській діаспорі, її провідникам, Уряду США за їхню активну фінансову підтримку українського війська та покриття коштів на лікування важкопоранених; за велику єдність і незламну силу духу українців по цілому світі, за щиру любов і патріотизм до Батьківщини. Під кінець усі присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання та заспівали духовний гімн України “Боже великий, єдиний“.
Підтримали святкову атмосферу гості фестивалю, відомі співаки з України: Марічка Бурмака, Софія Федина, Сашко Положинський, Віктор Мішалов та Ігор Богдан з Канади, а також тутешні молодіжні танцювальні ансамблі, театральні гуртки та школи.
Продовженням до сказаного звучали молитви українських матерів, сумні й тужніі вірші у виконанні театру „Істина“ та інших виконавців, що огортали серця невимовним болем і жалем за загиблими українськими синами; за тими, хто покинувши своїх рідних, змушений дивитись у вічі смерті; за тими хто, можливо, вже ніколи не діждеться перших променів світанку, захищаючи кожного з нас.
Але не падаймо духом, молімося і надіймося на краще, бо Всевишній Бог і правда — з нами! Сподіваємось, що після великого терпіння, наступить воскресіння української свідомості та вільної, процвітаючої Української Держави.
Кредитівка „Самопоміч“, виступаючи активним учасником і спонсором щорічного Фестивалю „Українські Дні“, приєднується до всіх вітань і промов з нагоди свята.

Прикмети, звичаї та обряди на Великдень

Альтернативний Хелловін

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers