rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Відзначення XXIII річниці Незалежності України українською громадою Чикаго

Україно, ти вічно страждаюча ненько,
Молюся за тебе, вклоняюсь низенько.
І радість, і смуток злились воєдино,
Ти гордо й велично стоїш на руїнах...

Title
 


У цей надзвичайний і піднесений день – 23-ї річниці Незалежності України – серця всіх українців планети Земля переповнені змішаним почуттям радості і смутку. Ми радіємо, бо маємо достойне молоде покоління, яке піднялося на захист своєї держави. Ми сумуємо, бо втрачаємо найкращих її синів. Споконвічний ворог, починаючи з часів правління Петра Першого, намагається розшматувати нашу державу, зробити нас своїми рабами. Але ми не дозволимо відтяти жоден пальчик з її рук, бо Україна – це наша земля від «Сяну до Дону». Сьогодні кожен із нас, як ніколи, пишається гордим ім’ям Українець.
У день 23-ї річниці своєї незалежності молода Україна отримала найкращий подарунок – гордість за своїх достойних синів і впевненість за своє майбутнє. Ми переможемо, бо з нами Бог і правда. Патріотичний дух твоїх,

Title 

Україно,синів і доньок цілющим бальзамом омиє і загоїть твої рани. З Днем народження тебе, ненько!!!
Цими днями урочистості з нагоди відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбуваються в усіх

Title 
 Спонсори фестивалю – тракова компанія Патріот

країнах світового співтовариства, де проживають українці. Глави багатьох держав світу вітають Україну і дивуються патріотизму Українців. Від імені президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами та американського народу привітав українців держсекретар США Джон Керрі: «Під час мого останнього візиту в Україну я був вражений високим патріотизмом українського народу. Я йшов вниз по вулиці Інститутській і віддав данину поваги героям Майдану». «Чи то в Києві, чи в Криму, чи в Донецьку Сполучені Штати Америки твердо підтримують права всього народу України у виборі свого шляху», – зазначив у своєму зверненні Керрі. Він також наголосив, що на всьому історичному відтинку становлення незалежності нашої держави

Title 
 Ведучий фестивалю

американський народ щиро підтримував народ України. І ми, представники української діаспори в Америці, пишаємось тим, що доклали чимало зусиль, щоб привернути увагу американського уряду до проблем нашої держави, повідомляючи правдиву інформацію на фоні спотвореної кремлівської брехні.
22-го серпня відбулося урочисте підняття державного прапора України на одній із головних площ міста Чикаго. На церемонії були присутні представники американського уряду та представники урядів інших держав світу, які співіснують разом з нами на цій землі і підтримують прагнення української нації до незалежності.23 і 24-го серпня відбулися урочистості з нагоди відзначення 23-ї річниці Незалежності України в Сміт-Парку Чикаго, організовані Українським Конгресовим Комітетом Америки, відділ Іллінойс. Церемонія відзначення розпочалася гімном Америки та України, які проспівали всі присутні під звуки оркестру «Беркут», (диригент Богдан Скавінський). Ведуча програми доктор Марія Коркач-Грошко відрекомендувала присутнім почесних гостей, котрі виявили бажання бути в цей день разом з українцями:
– Maj.Peter Bencak, U.S. Army (Retired), Commander Post 32, Ukrainian American Veterans;
– Very Rev. Victor Poliarny, Secretary of the Vichariate Kievan Patriarchate in the USA and Canada, Pastor Andrew Ukrainian Orthodox Church, Bloomingdale, Il;
– Robert V. Johnson, II Outreach Coordinator Office of Senator Mark Kirk, Illinois;
– Андрій Праведник, Генеральний консул України в Чикаго;
– Marijus Gudynas, Consul General of the Republic of Lithuania;
– Saulius Kuprus, President Lithuanian American Counsil, Member Central & East European Coalition;
– President Frank Slupa, Polish National Alliances, Member Central & East European Caolition;
– Thomas Choi, Public Affairs Manager Office of State of Illinois Comptroller
Judy Baar Topinka;
– Commissioner Dan Patrak, Cook County Board of Review;
– Ms. Emily Berman, Strategic Partnerships and Global Affairs Office of the Mayor City of Chicago;
– Alderman Robert Fioretti, Chicago 2nd Ward;

Title 
 Генеральний консул України в Чикаго
Андрій Праведник з дружиною


– Irene Moskal-DelGiudice, President Polish Congress of America, Illinois Branch;
– David R. Ramos, President Smith Park Advisory Counsil;
– Commander Byron Watson, «Paul Revere» American Region Post 623;
– Miss Ukraine Diaspora Solomiya Krun
– Sofia Fedyna, President World Federation of Lemko Associations, singer from Ukraine;
– Maria Burmaka, Renowed with Multiple Awards, singer from Ukraine;

Title 
 Організатори фестивалю – УККА

– Natalia Martinez, NBC5, reporter;
– Mark Colander, Candidate Representative Illinois 10th Congressional District;
– Vita Buenrostro, Candidate Alderman 2nd Ward;
– Vince Kolber, Candidate 5th Congressional District;
– Attorney Evelyn Sanguinetti, Counsilwoman of Wheaton and Candidate for Lt. Governor of Illinois.
Єпископ Української Католицької Єпархії св. о. Миколая Ришард Стефан Семенюк запросив присутніх до молитви за Україну.
Далі до слова було запрошено голову Українського Конгресового Комітету Америки, відділ Іллінойс, доктора Олеся Стрільчука, котрий привітав усю українську патріотичну громаду Чикаго з національним відродженням нашої держави. Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник у своїй промові віддав шану всім учасникам Визвольних змагань, які полягли за здобуття української Незалежності, зокрема, новітнім героям незалежної України – Героям Небесної Сотні та українським військовим, що полягли за наше право жити у вільній державі.
Адвокат Марта Фаріон, заступник Голови УККА, Голова Києво-Могилянської Фундації, проаналізувала ситуацію в Україні на сьогоднішній день. Волонтер Настасія Марусик передала слова подяки українській громаді Чикаго та Українському Конгресовому Комітету Америки, відділ Іллінойс, від однієї з військових частин України за надану фінансову допомогу у розмірі 10 тисяч доларів США. За дорученням УККА, відділ Іллінойс, на цю суму особисто було закуплено в Україні і передано військовим десять комплектів бронежилетів 5-го рівня захисту та шоломів, рукавиці для тактичних операцій, замовлено і пошито 50 комплектів обмундирування.
Найщиріші привітання з України для української громади Чикаго привезла співачка та активна громадська діячка Софія Федина.
Емелі Берман зачитала звернення до української громади мера Чикаго Емануеля Рама.

Title 
 Ведучі та гості фестивалю

Одне за одним із щирими вітаннями до мікрофону підходили почесні гості від американського уряду та інших держав. Від імені молоді України з палкою промовою виступив учасник Майдану Дмитро Петрук, котрий перебуває в США на лікуванні після важкого поранення. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв, що полягли у боротьбі за незалежність України. Промову англійською мовою виголосила американська журналістка Ярина Климчак.
Церемонія урочистої частини відзначення 23-ї річниці Незалежності України була завершена молитвою «Боже великий, єдиний» у виконанні всіх присутніх під мелодію вищезгаданого оркестру «Беркут».
Далі слово було передано місцевим творчим колективам та відомим співакам з України і Канади. Гордість України, наші красуні-співачки, активні громадські діячки, котрі неодноразово підтримували своїми виступами військових у зоні бойових дій, Софія Федина та Марійка Бурмака, заполонили Сміт-Парк, щедро пересипаючи патріотичними піснями виступи місцевих мистецьких колективів. У суботу і неділю Годиною Слави було вшановано пам’ять Героїв України, а також проведено молебень за загиблими групою Матері в Молитві. Лідер гурту «Тартак» та проекту «Був’є» Сашко Положинський та добре відомий в Чикаго Заслужений артист України Ігор Богдан зачарували молодь українського Чикаго.
Сильна двогодинна злива і суцільне місиво з болота не завадили українцям численно зібратися в ці дні великою, єдиною українською родиною, щоб підтримати нашу неньку, нашу армію, адже частину зібраних на фестивалі коштів та пожертви окремих людей буде відправлено на допомогу українській армії.
Український Конгресовий Комітет Америки, відділ Іллінойс, висловлює щиру подяку всім учасникам мистецької програми: Сашкові Положинському (Україна), Софії Федині (Україна), Марійці Бурмаці (Україна), Ігореві Богдану (Канада), Антоніні Бандрівській (Україна), Ukrainian Village Brand (Minneapolis), гурту «Каскад» (худ. керівник Тарас Корецький), танцювальній школі «Вишиванка» при парафії св. Йосифа Обручника (худ. керівники Оксана та Павло Федьківи), танцювальному ансамблю «Іскра» (СУМ-Палатайн) – худ. керівник Калина Васюнець, гурту «Гармонія» (худ. керівник Віктор Ільницький), Романові Сидоруку, сестрам Мальгівським, Тетяні Кулинич, Мар’яні Сташко-Балаш, Діані Собчук, театру «Істина» – режисер Ліна Митничук, школі Бойового гопака, організації «Українські жінки в бізнесі», Володимирові Дуді, Анастасії Бакун, Соломії Фурдас, Адріані Попович, Галині Назаркевич, Михайлові Колоді, танцювальному ансамблю «Перекотиполе» (худ. керівник Таїса Ампульська), школі мистецтв «Барвінок» – директор Люба Яковенко, Катерині Кравчук-Назаркевич, ведучим Мар’яні Сташко-Балаш, Лесі Бакун-Левандовській, Мар’янові Шкреду, звукорежисерам Ігореві Хитрому, Тарасові Корицькому, Христині Дрозд (за підготовку урочистої програми), тріо «Калина» – Українська Православна Церква св. Покрови, Настасії Марусик (за показ колекції старовинних традиційних буковинських строїв кінця ХІХ-ХХ сторіч).
Щира подяка членам Оргкомітету «Українські Дні – 2014»:
Голові комітету – д-ру Олесеві Стрільчуку, членам комітету – Павлові Бандрівському, Марті Фаріон, Надії Ільків (за підготовку концертної програми), д-ру Марії Коркач-Грошко, Марії Щерб’юк, Лесі Багрій, Ігореві Дячуну, Каті Міщенко-Мицик, Мирославу Калинюку, Оксані Музиці-Штибель, Христині Дрозд, Володимирові Ільчишину, Марії Чучман, Данилові Дячуну.
Особлива подяка спонсорам фестивалю:
Траковій компанії «Патріот»
Українсько-Американській Кредитовій Спілці «Самопоміч»
МВ Банку
Компанії WDT
PNC Банку
Пересилковій фірмі «Міст Карпати»
Наталці Бонковській (Farmers Insurance)
Траковій компанії «Корб»
Наші предки вважали, що Господь дає людині рівно стільки випробовувань, скільки вона може витримати. Сьогодні Бог випробовує українську націю на міцність, на силу духу. Вона кристалізується і загартовується в боротьбі за незалежність, і всі ми віримо, що Україна дуже скоро стане могутньою європейською державою.
Україно, в цей нелегкий період випробовувань діаспора всього світу з тобою. Разом ми переможемо.
Слава Україні!!!
Героям Слава!!!
Світлини автора

Настасія Марусик, Чикаго. Спеціально для «Час і Події»

Title 

 

Вахтанг Кіпіані: «В історії є багато матеріалу, який дозволяє нам не втрачати надію і діяти, йти тим шляхом, який дає нам Бог»

День Українського прапора в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers