rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Незважаючи на щоденну небезпеку, Українська Православна Церква США надає допомогу біженцям із східної України
Коли громадяни України в листопаді 2013 року вийшли на вулиці міст на знак протесту проти правлячої влади, вони не могли собі навіть уявити хвилю політичних та економічних подій, які розвиватимуться незабаром. Тим не менш, вільний дух українців відважно зустрів дні страждань і людських жертв заради Богом даної свободи українському народові по всьому світі, та, насамперед, на своїй Батьківщині.
Title 
З тих пір Україна опинилася в жорсткому конфлікті, внаслідок якого тисячі людей змушені втікати зі східної частини країни, та мільйони переселятися з Кримського півострова.
Втрачено життя невинних людей, сім’ї, які мали щасливе життя, а тепер живуть у бідності та голоді. Події в Україні переросли в одну з найбільших гуманітарних катастроф світу.

«Вони знищили наші будинки, і ми залишилися без нічого – ні грошей, ні їжі, ні одягу», – розповідають Марія та Ярослав, українська сім’я, яка складається з п’яти осіб, біженці з Краснодара, зараз живуть у селі Коцюбинськ, що недалеко від Києва.
З благословення Високопреосвященнішого митрополита Антонія, Першоієрарха Української Православної Церкви США, Преосвященніший єпископ Даниїл, президент Консисторії УПЦ США, відвідав село Коцюбинськ, Київської області, для того, щоб зустрітися з більше, ніж 160 біженцями зі східної України, які тимчасово проживають у ЛОГОС – християнському центрі під духовним керівництвом протоієрея Миколи Ільницького, настоятеля Спасо-Преображенського Собору (УПЦ-КП).
Владика Даниїл, в супроводі протоієрея Івана Галущака, настоятеля парафії святого Володимира Української Православної Церкви США, міста Пітсбург зустрівся з майже 170 чоловіками, жінками та дітьми, які знайшли тимчасове житло за межами столиці України – міста Києва.
Title 
О. Микола Ільницький, місцевий настоятель у селі Коцюбинськ, зустрів єпископа Даниїла в центрі ЛОГОС та показав владиці умови життя 170 осіб, які проживають у 20 залах центру. «У нас є тільки те, в що ми були одягнені, і це все», – розповідає Ярослав, мешканець центру, який отримав фінансову допомогу від вірних Української Православної Церкви США.
Наразі сім’я Славка і ще чотири інші родини живуть разом у тісноті в великій однокімнатній квартирі в центрі ЛОГОС, в якому волонтерами працюють о. Микола і ще кілька добровольців. Дорослі шукають роботу щодня. Їх іноді наймають поденно на місцеві ринки, вуличний базар, магазини і т. п.
З добросердечності місцевих мешканців та пожертв, отриманих від Товариства святого Андрія Української Православної Церкви США, ці сім’ї отримали певну фінансову та матеріальну допомогу.
На жаль, історій зі щасливим закінченням є дуже мало. У східній Україні є багато сімей, для прикладу ті, про кого ми тільки що розповідали, які більше не можуть залишатися на окупованій терористами території у зв’язку зі станом здоров’я, небезпекою та відсутністю умов проживання.
Звертаючись з промовою до групи біженців, владика Даниїл поділився з ними переживаннями всіх вірних УПЦ США за український народ та за благо України і коротко розповів про благодійну діяльність Церкви серед мешканців України. Його Преосвященство також дізнався про велику кількість осіб, які залишили свої будинки і проживають у різних медичних установах Київської області, шукаючи негайної медичної допомоги. Маючи змогу запропонувати часткову фінансову допомогу УПЦ США тим, хто був присутній, Його Преосвященство також виділив фінансову допомогу для додаткового медичного утримання тих, які
 Title
перебувають у реабілітаційних медичних центрах. На закінчення Його Преосвященство зазначив: «Усвідомлюючи тяжку ситуацію на Україні з біженцями та нелюдські умови, в яких багато з них живуть, Українська Православна Церква США понад усе вважає своїм обов’язком зробити все можливе для того, щоб людство усвідомило серйозність цієї проблеми. Ми твердо переконані, що ця трагічна ситуація не може і не повинна тривати довго».
Сльози подяки й усмішки дітей було видно, коли єпископ Даниїл та отець Іван залишали тимчасовий центр для біженців і починали свою подорож на західну Україну, щоб зустрітися зі сім’ями загиблих учасників Майдану та пораненими воїнами Української Армії.
Будь ласка, зверніть увагу, що Українська Православна Церква США відгукнулася на конфлікт, який досі триває в Україні, шляхом надання продуктів харчування, житла та іншої необхідної допомоги біженцям та переселеним сім’ям із східної України. Також ми піклуємося про дітей-сиріт із фізичними та розумовими вадами, які перебувають у
Title 
будинках-сиротинцях. Крім цього, це третя поїздка, під час якої Церква доручає єпископу надати фінансову, матеріальну і духовну підтримку тим, хто її потребує.
Молитви та підтримка, як і раніше, необхідні тим, хто перебуває у потребі в Україні. Будь-ласка, слідкуйте за подальшими подіями, пов’язаними з життям нашої Церкви та допомогою Україні на нашій веб-сторінці.
Ukrainian Orthodox Church of the USA,
Consistory Office of Public Relations,
www.uocofusa.org

Священик-капелан Іван Гопко: «Війна для бійців з АТО ніколи не закінчиться

Святе Преображення Господнє

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers