rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні
Порошенко у Мінську провів з Путіним «дуже складну,
але цікаву дискусію»
 Президент України Петро Порошенко провів дискусію з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним навколо імплементації Угоди про асоціацію на високопрофесійному рівні.
Про це повідомив з Мінська в ефірі телеканалу ICTV міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передали у прес-службі президента України.
«Дискусія була дуже складною, але цікавою. Я дійсно пишаюся тим, яким чином її вів президент України, знаючи угоду (Угода про асоціацію України з ЄС – ред.) так, як людина, яка вела переговори, яка відчуває угоду і яка знає, що робити з угодою далі», – зазначив очільник українського МЗС.
Він підкреслив, що визначальним принципом для України є мир, деескалація ситуації на Донбасі.
«Головне – чітке розуміння, що потрібно для того, щоб виконати мирний план президента України», – наголосив Клімкін.
«Я сподіваюсь, що ми можемо і повинні знайти рішення. Це – мир, деескалація, але це рішення, ціною якого не є компроміси. Неодмінною передумовою є єдина демократична європейська Україна. А всі інші питання можуть обговорюватися», – сказав міністр.
Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко, виступаючи на зустрічі високого рівня Україна – ЄС – Євразійська трійка у вівторок, 26 серпня, в Мінську, закликав Росію, Білорусь і Казахстан підтримати його мирний план з врегулювання ситуації на сході країни.
Порошенко зазначив, що офіційний Київ зацікавлений у продовженні економічного діалогу в форматі Україна – ЄС – Євразійська трійка. Одночасно він пропонує враховувати інтереси і країн Митного Союзу і закликав країни МС зосередитися на пошуку взаємних вигод.
Зазначимо, при цьому президент Росії Володимир Путін вважає, що збитки економіці Росії від реалізації Угоди про асоціацію України з ЄС можуть скласти більше, ніж 100 мільярдів рублів. У той же час президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв не вважає проблемою підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.
Нагадаємо, запропонований президентом України план мирного врегулювання ситуації на Донбасі передбачає, зокрема, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не скоїв тяжких злочинів; звільнення заручників; створення 10 км буферної зони на українсько-російському державному кордоні; гарантований коридор для виходу російських найманців; відновлення діяльності місцевих органів влади; децентралізація влади; програма створення робочих місць у регіоні.
 
Обвинувачений у викраденні Луценка
і Вербицького зник з-під арешту

Один з обвинувачених у справі активіста Євромайдану Юрія Вербицького зник з-під домашнього арешту.
Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Ігор Луценко, який був викрадений разом із Вербицьким з Олександрівської лікарні Києва вранці 21 січня.
Так, у вівторок, 26 серпня, в своєму повідомленні в соціальній мережі Луценко написав: «На суді щодо викрадення Вербицького і мене прокурор заявив, що вчора дружина одного з обвинувачених Тиднюка подала заяву в міліцію, що його викрали».
Автор поста також додав, що Тиднюк був водієм і знав практично все.
«Він був під домашнім арештом. Чи втік або і справді вкрали – невідомо. Суд переноситься», – повідомив Луценко.
Таким чином, за словами активіста, «ключовий свідок зник».
Нагадаємо, викрадених 21 січня Луценка і Вербицького тримали в чужому гаражі і били. Потім Луценка висадили з пакетом на голові у лісі, і йому вдалося врятуватися. Вербицький ж, якого також покинули помирати в лісосмузі, помер у результаті переохолодження.
Міліції вдалося затримати декількох обвинувачених у викраденні і вбивстві.

Терористи викрали співробітників і зброю
з двох колоній у Донецькій області
24 серпня бойовики здійснили напади на Мічурінську і Микитинську виправні колонії, розташовані в Горлівці (Донецька область), під загрозою застосування зброї і застосовуючи фізичний вплив стосовно працівників установ, заволоділи вогнепальною зброєю і вивезли в невідомому напрямку співробітників.
Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.
Близько 10.20 до Мічурінської виправної колонії (№ 57) на броньованій розвідувально-дозорної машині «БРДМ» прибули 12 невідомих осіб, озброєних автоматами Калашникова, кулеметами і гранатометами. Зі собою вони привезли попередньо захопленого першого заступника начальника цієї установи.
«Погрожуючи розправою над заручником, озброєні люди вивели всіх співробітників, які перебували в установі, і під прицілами вогнепальної зброї вишикували їх уздовж огорожі установи. Інші озброєні особи проникли у вартове приміщення, звідки вилучили 6 автоматів АК-74, а потім вивели з житлової зони установи трьох засуджених», – повідомили в прес-службі.
Завдавши тілесних ушкоджень першому замначальнику установи, а також начальнику оперативного відділу, озброєні люди відвезли їх разом зі «звільненими» засудженими в невідомому напрямку.
Після від’їзду бойовиків установа була обстріляна з мінометів, в результаті чого була пошкоджена водонапірна вежа.
Крім цього, близько 11.00, того ж дня, в Микитинську колонію (№ 87) на броньованій розвідувально-дозорній машині «БРДМ», легковому автомобілі марки «Джип» і вантажному автомобілі марки «КАМАЗ» прибули невідомі особи, озброєні автоматами Калашникова і кулеметами, які представилися представниками так званої «ДНР», оточили адміністративну будівлю установи і прилеглу до неї.
«Вони вивели весь персонал з адміністративної будівлі, вишикували в шеренгу і почали застосовувати до них фізичну силу, стріляти в їхній бік з вогнепальної зброї, вимагаючи відкрити кімнату для зберігання зброї і видати озброєння», – розповіли у відомстві.
У підсумку, погрожуючи розстрілом першого замначальника установи та заступника начальника з охорони, вони змусили відкрити кімнату для зберігання зброї та заволоділи частиною наявного озброєння.
«Після цього терористи захопили в заручники першого заступника начальника Микитинської виправної колонії (№ 87) і зникли в невідомому напрямку. В даний час місцеперебування заручника невідоме», – зазначили в ДПтС України.
Нагадаємо, 24 липня терористи вже нападали на колонію в Горлівці, звільнивши й озброївши близько 150 ув’язнених.

Уряд вирішив терміново забезпечити сили АТО
зброєю та технікою
Кабінет міністрів України вирішив терміново забезпечити сили антитерористичної операції (АТО) зброєю і військовою технікою.
Про це йдеться в постанові Кабміну № 376 від 26 серпня.
Як повідомляється, «у зв’язку зі затягуванням виконання численних доручень прем’єр-міністра України», у вівторок, 26 серпня, було скликано термінове засідання Кабінету міністрів України, на якому прийнято низку рішень:
1. Про передачу зброї і військової техніки зі складів Міноборони для потреб армії, Національної гвардії і збройних формувань, які беруть участь в антитерористичній операції, невідкладно – протягом 48 годин з моменту заявки керівництва АТО.
2. Про негайний ремонт і модернізацію без додаткових погоджень і дозволів всієї військової техніки 3-4 категорії, яка належить Міноборони і зберігається на виробничих потужностях Держконцерну «Укроборонпром».
3. Про невідкладний викуп Міністерством оборони і Національної гвардією всієї військової техніки, яка виготовляється ДК «Укроборонпром» і зберігається на його складах, і негайного постачання її в зону бойових дій.
Крім того, Кабмін ухвалив рішення про придбання нових бойових гелікоптерів для подальшого скерування в зону АТО.
Як повідомлялося, 21 серпня Кабінет міністрів виділив 9,11 мільярда гривень на потреби Збройних Сил та інших військових формувань з Резервного фонду державного бюджету.

Голова люстраційного комітету: вибори
під час війни – це обман суспільства
Найкращі кандидати та виборці через війну не зможуть взяти участь у виборах, натомість, «заробітчани від політики» спокійно повернуться до парламенту. Про це у своєму Facebook написав голова громадського люстраційного комітету України Єгор Соболєв
«Якщо президент справді хоче позбутися зрадників у Раді – для цього найкраще оголосити воєнний стан. І діяти за законами військового часу. Збільшуючи Збройні Сили, переводячи економіку на потреби озброєння і позбуваючись зрадників на всіх рівнях.
Якщо Петро Порошенко переживає через зниження власного рейтингу – до чого тут країна?!», – написав Соболєв.
На його переконання, оголошення виборів зараз – це черговий обман суспільства.
«Без люстрації кандидатів, без переходу до їх обрання за відкритими списками партій, без запровадження дієвого контролю за їхніми витратами цього не можна було робити», – написав він.
На його переконання, окремі кандидати можуть «скупити цілий округ».
«Найкращі кандидати та виборці не зможуть відволіктися від справи оборони держави. А заробітчани від політики в цей час вкладуть десятки мільйонів доларів в телепіар і спокійно повернуться в парламент під новими брендами. Навіть такі, як Ківалов, Шуфрич, Тігіпко можуть легко зробити це через скупку одного округу. Можливість чого їм люб’язно залишили. Нам треба серйозно думати, як цьому протистояти», – зазначає він.
Нагадаємо, 14 серпня народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект № 4359а «Про очищення влади».
25 серпня президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання.

В Україні армію будуватимуть
за зразком Швейцарії
Україна буде створювати свою армію за швейцарською моделлю, а для вирішення проблем учасників АТО буде створено Держслужбу у справах ветеранів. Про це 25 серпня повідомив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає прес-служба міністерства.
«Побудова сучасної армії – справа не одного дня, але вже зараз ми добре розуміємо, якою вона повинна бути», – сказав Гелетей.
За його словами, найбільш прийнятною моделлю армії для України є зразок Швейцарії.
Міністр розповів, що за цією моделлю «кожен українець повинен розуміти своє місце на випадок широкомасштабної агресії або гібридної війни».
Крім того, він розповів, що держава докладає максимум зусиль для того, щоб зробити процес оформлення статусу учасника бойових дій.
«Вже зараз прийнято рішення Державної служби у справах ветеранів, якій буде надано право, зокрема, надавати статус учасника бойових дій», – повідомив Гелетей.
18 серпня Міністерство оборони України презентувало основні модулі концепції загальновійськової підготовки військовозобов’язаних, яку планується запровадити до кінця поточного року. Планується, що своєрідний «курс молодого бійця» стане обов’язковим для кожного громадянина України. Для жінок буде розроблено програму з акцентом на громадянську оборону та медичну підготовку.
Збройні сили Швейцарії організовані на основі змішаного (контрактно-призовного або на добровільній основі і повинності) способу комплектування ЗС. Служба у збройних силах є обов’язковою для всіх громадян чоловічої статі і зазвичай становить 260 днів, розподілених на 10 років.
Всі чоловіки, які мають громадянство Швейцарії, віком від 19 до 31 року, визнані медичною радою придатними до військової служби, зобов’язані пройти службу в Швейцарських збройних силах. Хоча призов можна відкласти до закінчення навчання в старшій школі, служба в збройних силах повинна бути пройдена незалежно від часу і факту вступу у вищий навчальний заклад країни.

Тернопільський фермер
віддав до зони АТО свій БТР
На Тернопільщині місцевий фермер віддав на потреби війська свій БТР. Від коментарів на камеру фермер відмовився, каже – благодійність не має імен. Бронетранспортеру не один десяток років, та проїхав він трохи більше, ніж півтисячі кілометрів. Увесь час БТР стояв на подвір’ї фермера. Тепер же їздитиме у зоні АТО, розповідає телеканал 24.
Машину фермер відремонтував власним коштом, а допомогли у цьому місцеві умільці.
Волонтери кажуть, що вартість такого подарунка 350-400 тисяч гривень. До того ж, БТР планують напакувати харчами, амуніцією та подарунками військовим з нагоди Дня Незалежності України.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers