rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Росіяни, зупиніть Путіна, який посилає ваших дітей убивати дітей українців!

Це хвилююче звернення запоріжанина, ветерана Другої світової війни Івана Залужного, з яким він звернувся до мешканців сусідньої держави під час поховання свого внука, що поліг смертю героя, захищаючи рідну землю від путінських агресорів та терористів, російські мас-медіа старанно замовчують. Загалом, за період проведення антитерористичної операції загинуло більше, ніж 2 тисячі людей, серед них – 258 українських військових.

Ім’я командира взводу лейтенанта Івана Гутника-Залужного, який у ніч на 10 серпня ціною власного життя спас життя 50 бойових побратимів, навічно занесене в списки запорізької військової частини 3033 Національної гвардії. Він закінчив Запорізький національний технічний університет, де закінчив і військову кафедру. А коли грянула біда, добровольцем пішов служити за покликом серця. В районі Амвросієвки, Донецької області, коли бойовики зробили спробу оточити наш блокпост, Іван перепинив атаку терористів, хоч сам був смертельно поранений. Мелітопольські волонтери, які того дня привезли замовлену Іваном для свого взводу амуніцію, командира вже не застали в живих. 24-річному Іванові Гутнику-Залужному посмертно присвоєно військове звання лейтенанта та подані документи на нагородження його орденом «За мужність». А ще – у запорізькому парку імені Кірова до Дня Незалежності, 24 серпня, з’явиться Алея пам’яті загиблих у зоні АТО. Поховали Івана Гутника-Залужного на Осипенківському цвинтарі під звуки гімну України і трикратний салют.
Ледве стримуючи сльози, його дідусь Іван Аникійович Залужний мовив: «Ми з ним були як друзі. Він казав мамі, коли вона плакала: «Я – доброволець Нацгвардіїї, я – офіцер. Я йду на війну, йду захищати Вітчизну. А війни без жертв не буває». А ще колишній фронтовик сказав: «Я не загинув у Вітчизняну від рук гітлерівців, а сьогоднішні фашисти є страшнішими і гіршими, ніж попередні. Вони знищують своїх сусідів і братів. Як і тисячі українців, я звільняв Росію, яка тепер убила мого внука і продовжує вбивати молодих солдат. Росіє, опам’ятайся, зупинись, досить горя. Росіяни, зупиніть Путіна. Хочу, щоб мене почули ветерани Великої Вітчизняної війни в Росії – мої друзі, мої побратими. Хочу звернутися і до Путіна: «Що ж ти коїш? Чого тобі мало? Криму? Донецьк і Луганськ потрібні? Росіяни, дякуючи Путіну, ваших онуків посилають убивати наших онуків. Мого внука вбили! Онук як відчував – він казав, що готовий пожертвувати своїм життям. Хочу сказати – нинішня молодь – це наша гордість і слава, вони віддають свої життя за свободу України. Зараз ми повинні перемогти будь-якою ціною».
Ця палка промова із закликом вплинути на президента Росії Володимира Путіна, який спровокував кровопролиття в Україні, викладена у мережі на YouTube. Її переглядають нині тисячі українців та всі, хто солідарний з нашою боротьбою проти кремлівської агресії.

Title   Title  
 Іван Гутник-Залужний
  Дідусь загиблого героя – ветеран Другої світової війни Іван Залужний
  

 

Фото зі соціальних мереж
Відео: https://www.youtube.com/watch?v=L3eOG-OPRyE

Звернення Блаженнішого Святослава з нагоди Дня Незалежності України

67 щорічна конвенція Української Православної Ліги Української Православної Церкви США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers