rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Аграрний експорт до ЄС зріс на 1,3 млрд. дол. Україна поверне вплив на світовому ринку

Уряд України очікує, що урожай зернових цього року становитиме не менше, ніж 55 млн. тонн. Як передає УНІАН, про це під час робочої поїздки до Черкаської області заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Ми очікуємо, що ви (аграрії – ред.), незважаючи на цю не найвищу закупівельну ціну (на зернові – ред.), все-таки 55 млн. тонн напевно зберете», – сказав глава уряду.
Втрати врожаю в Україні цьогоріч досягнуть 15% загального валу через анексію Росією Криму та бойові дії на сході країни, які вона підтримує і фінансує, заявив прем’єр-міністр.
«Ми втратили через них 15% валового збору врожаю. Персональна подяка Путіну. Це він зробив зі своїми бандитами», – заявив глава уряду.
Український гідрометеорологічний центр прогнозує урожай зернових в Україні в 2014 році на рівні 63 млн. тонн і більше. Міністерство сільського господарства США в серпневому прогнозі оцінило валовий збір зерна в Україні цього року на рівні 58,5 млн. тонн.
Урожай зернових культур в Україні в 2013 році, за даними Держстату, зріс більш, ніж на 36% – до 63 млн. тонн.
Зазначимо, що ситуація з проведенням жнив у Донецькій та Луганській областях залишається складною: польові роботи стримують бойові дії і міни на ланах.
Обсяг постачань аграрної продукції з України на ринок Європейського Союзу за результатами першого півріччя поточного року зріс на 1,3 млрд. дол., до Росії – знизився на 2,5 млрд. дол., заявив Яценюк.
«Я переглянув статистику, і за перше півріччя у нас експорт у країни Європейського Союзу збільшився на 1,3 млрд. дол. та зменшився до Росії – на 2,5 млрд. дол. Народ сам шукає, яким чином переходити на ринки Європейського Союзу. Бракує, звичайно, інституційних можливостей влади та інвестиційної можливості вашої (аграріїв – ред.), щоб виходити на ринок. Але дайте мені відповідь, що потрібно відписати, щоб збільшити ваші обсяги експорту в ЄС», – сказав глава уряду.
Сільське господарство на сьогоднішній день є єдиною галуззю, яка демонструє зростання, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
На даному етапі, зазначив прем’єр-міністр, в Україні розпочався процес податкової реформи, яка повинна забезпечити подальший розвиток галузі.
Він нагадав, що Концепція уряду пропонує скорочення кількості податків до дев’яти. Але дискусія щодо реформування податкової системи в сільському господарстві ще триває.
Нагадаємо, за даними групи компаній «Зерно UA» Україна посідає третє місце в світі серед експортерів зерна.

На Житомирщині презентували проект із виробництва органічних добрив окупністю 8-9 місяців

В очікувані помсти. Які настрої у європейських бізнес-колах після третьої хвилі санкцій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers