rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Японська Mitsui готова бути партнером нацпроекту «LNG-термінал»

Провідна японська корпорація Mitsui& Co, Ltd, дохід якої за 2013 р. становив $52,2 млрд., зацікавлена стати партнером у реалізації нацпроекту «LNG-термінал». Компанія впроваджує проекти в сферах енергетики, інфраструктури, металургії, хімічної промисловості. Про це розповів очільник Держінвестпроекту Сергій Євтушенко після зустрічі з головою представництва Mitsui в Києві Фуджавірою Масаші та старшим менеджером із розвитку проектів Русланом Вішталом.

Представництво японської корпорації в Україні працює вже близько 20 років, передовсім, її цікавить співпраця у сфері альтернативної енергетики.
«Корпорація Mitsui висловила готовність бути партнером другого етапу нацпроекту «LNG-термінал», будівництва заводу з регазицікації скрапленого газу, а саме в постачанні обладнання, наданні інжинірингових послуг, – зазначив Голова агентства. – Компанія вже реалізувала подібні проекти в Японії та Росії. Зокрема, вона є акціонером російського проекту Сахалін-2 щодо зведення терміналу з виробництва зрідженого газу».
С. Євтушенко наголосив, що зараз Mitsui формує стратегічний інвестиційний план у рамках всієї групи компаній. Він додав, що наразі Україна для корпорації є серед пріоритетних країн у Східній Європі в налагодженні партнерства за напрямами її компетенції.
Голова представництва японської корпорації Ф. Масаші в Києві ознайомився з деталями концепції нацпроекту LNG-термінал, а також розповів про досвід компанії в реалізації подібних проектів. Водночас, С. Євтушенко розповів про нинішній стан нацпроекту, напрацювання останніх років, зазначивши, що вже два місяці остаточне рішення стосовно реалізації проекту перебуває на розгляді Уряду.
Учасники обговорення домовилися про низку наступних зустрічей та планування подальшої співпраці.
Mitsui & Co, Ltd є однією з найбільш диверсифікованих світових корпорацій. Група компаній Mitsui була заснована ще в 17 ст., в Японії. На сьогодні Mitsui має 154 офіси в 66 країнах; працює в багатьох галузях бізнесу і має 14 структурних управлінь.
Основними сферами діяльності компанії є торгівля та інвестування в такі сфери економіки, як видобуток і переробка нафти і газу, видобуток і переробка мінеральних ресурсів, виробництво сталевої продукції, обладнання, розвиток інфраструктури (головним чином, у галузі енергетики та залізничного транспорту), автомобільна, хімічна промисловість, інформаційні технології, транспорт і логістика, виробництво продуктів харчування і с/г, споживчий сектор і роздрібна торгівля. Загальні активи корпорації за 2013 рік складають $109,8 млрд. Дохід – $52, 2 млрд.

Сайт компанії: http://www.mitsui.com .

На Житомирщині презентували проект із виробництва органічних добрив окупністю 8-9 місяців

В очікувані помсти. Які настрої у європейських бізнес-колах після третьої хвилі санкцій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers