rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

Обама пообіцяв, що нової війни в Іраку не буде

Президент США Барак Обама у своєму щотижневому зверненні, опублікованому на сайті Білого дому, заявив, що ще однієї війни в Іраку за участю Сполучених Штатів Америки не буде. Однак він зазначив, що удари по іракській території продовжуватимуться «за необхідності».
«Як верховний головнокомандуючий, я не дозволю, щоб США були втягнуті в іще одну війну в Іраку», – зазначив Обама.
Також американський президент зазначив, що США не повинні втручатися в ситуацію щоразу, «коли у світі виникає криза». Однак, за словами Обами, Сполучені Штати просто не можуть залишатися осторонь, коли гинуть мирні люди.
Крім того, у своєму зверненні Обама повторно нагадав про терористичну загрозу і пообіцяв захистити від неї громадян США.
«Ми допоможемо не допустити того, щоб у терористів з’явився постійний притулок, з якого вони будуть атакувати Америку», – зазначив глава Білого дому.
Раніше Обама заявив, що етноконфесійній курдській групі езидів і християнам на півночі Іраку загрожує геноцид від рук екстремістів-сунітів з екстремістської організації Ісламська держава (ІД), які вже впритул наблизилися до столиці іракського Курдистану – міста Ербіль.
За словами Обами, щоб захистити езидів та американське консульство і співробітників в Ербілі, він схвалив обмежені військові удари по позиціях ісламістів. Щонайменше, було завдано трьох таких ударів 8 серпня.
Нагадаємо, на початку червня через активізацію сунітського угрупування Ісламська держава в Іраку серйозно загострилася ситуація. Бойовики ІД, які воювали до останнього часу в Сирії, очолили наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися суніти Іраку, військові з армії Саддама Хусейна і дрібні терористичні угруповання. Наприкінці червня ІД оголосила про створення ісламського халіфату на підконтрольних їй територіях в Іраку і Сирії – від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

 


 

Світовий банк рекомендує Африці індустріалізацію

 

Лідери африканських країн спробують зацікавити США у своєму регіоні низкою програм розвитку торгівлі та інвестицій. Інвесторам пропонується величезний ринок: від банківської сфери до продажу мобільних телефонів, повідомляє «Голос Америки».
У 2009 році Китай обігнав Сполучені Штати і став найбільшим торговельним партнером Африки, запропонувавши багатомільярдні кредити, фінансову допомогу та інвестиційні угоди. Представники адміністрації Обами намагаються не проводити паралелі між китайською присутністю у регіоні та самітом у Вашингтоні.
Натомість, вони підкреслюють, що американські інтереси виходять за рамки видобутку нафти та корисних копалин Африки, на чому фокусується Китай. Державний секретар США Джон Керрі закликав лідерів африканських країн приділити увагу боротьбі з корупцією, яка не дозволяє розвиватися економіці та тримає населення у бідності.
«Боротьба з корупцією важлива, це критична частина цього процесу. Щоб це зробити, необхідна мужність і інколи необхідно ризикувати. Відкритість та відповідальність приваблюють інвестиції, створюють конкурентоспроможній ринок», – заявив Держсекретар США Джон Керрі.
На саміті Сполучені Штати оголосять про ділові угоди на суму у майже 1 мільярд доларів, а також – про збільшення миротворчої діяльності в шести африканських країнах та посилення харчових та енергетичних програм. Крім цього, країни Африки мають чималий промисловий потенціал.
«Одна з можливостей лежить у секторі легкої промисловості. Це допоможе африканським країнам індустріалізуватися, диверсифікує експорт та створить робочі місця. За нашими висновками, якщо цей сектор зростатиме так само активно, як це відбувається у східній Азії, це створить сім мільйонів робочих місць на континенті», – заявив президент Світового банку Джим Йонґ Кім.
Президент США Барак Обама рекомендуватиме Конгресу поновити Закон про африканське зростання. 14-річна торговельна програма дає більшості африканських країн безмитний доступ до американського ринку. Термін дії цього закону спливає 30 вересня цього року. За словами фахівців, торгівля між США та Африкою за останні кілька років впала і минулого року склала лише 60 мільярдів доларів. Її затьмарила торгівля між ЄС та Африкою – 200 мільярдів доларів. Китай, натомість, збільшив товарообіг з 10 мільярдів у 2000 до 170 мільярдів.

 

 Title 
  

Bank of America може заплатити урядові США
рекордне відшкодування

 

Банк Америки та міністерство юстиції США близькі до угоди, згідно з якою сторони мають залагодити ситуацію з обвинуваченнями проти банку у неправомірних діях перед фінансовою кризою, повідомляють Еuronews. Мирова коштуватиме банкові 16-17 мільярдів доларів. Це – найбільша в історії сума відшкодування у цивільних справах між урядом США та компанією.

 

Пожежники врятували 24 особи, що застрягли
на американських гірках у штаті Меріленд

 

У неділю ввечері пожежники зняли з американських гірок 24 особи у парку атракціонів Six Flags America у штаті Меріленд. Люди провисіли на 25-метровій висоті 5 годин – атракціон вийшов із ладу, повідомляє Еuronews.
Місцевий голова пожежної команди Марк Башур сказав, що ніхто зі врятованих не вимагає госпіталізації.
Коли рятувальна операція вже почалася після етапу підготовки, то вона пройшла досить швидко.
Причина поломки наразі невідома. Шість візків на чотири особи кожний зупинилися біля найвищого пункту гірок. Пожежникам довелося розрізати частину захисної сітки, аби визволити людей.

 

Регулятори стали між T-Mobile та Sprint

 

Sprint Corp. відмовився від планів поглинути конкурента – оператора зв‘язку T-Mobile U.S. Inc, повідомляє Еuronews.
Рішення – вимушене, адже на заваді стали американські регулятори, що не хочуть зменшувати кількість компаній на ринку. Наразі їх 4.
Sprint Corp. – третій найбільший оператор, T-Mobile – четвертий.
Їхнє об’єднання могло посилити конкуренцію з лідерами американського ринку – AT&T та Verizon Communications Inc.
Обидві компанії не відкидають можливості спробувати ще раз у майбутньому, якщо T-Mobile до цього не поглине французький Iliad, який так само веде переговори в США.

 

  Title
  

США переміщують працівників своїх диппредставництв

 

Сполучені Штати відкликають деяких працівників свого консульства зі столиці курдського напівавтономного регіону в Іраку Арбілі через загрозу з боку бойовиків-ісламістів. Про це заявив Державний департамент США.
«Державний департамент переміщує обмежену кількість працівників із посольства у Багдаді та з генерального консульства в Арбілі до генерального консульства у Басрі та Іракської групи підтримки в Аммані. Посольство США в Багдаді та Генеральне консульство в Арбілі залишаються відкритими та продовжують працювати», – йдеться у повідомленні.

 

Аргентина подала позов проти США
в Міжнародний суд ООН, прагнучи вирішити боргову проблему

 

Аргентина подала позов проти США в Міжнародний суд ООН, розраховуючи таким чином якось просунутися у вирішенні боргової проблеми, пише The Wall Street Journal.
У позові зазначається, що рішення американського суду про блокування виплат за реструктуризованими облігаціями Аргентини «порушили суверенітет країни».
Міжнародний суд зазначив, що повідомив США про поданий Аргентиною позов. Однак США не є державою-учасником Міжнародного суду ООН, і він не може почати розгляд справи доти, доки держава, проти якої подано позов, не визнає юрисдикцію суду у цій справі.
Раніше цього року американський суд зобов’язав Аргентину повністю виконати зобов’язання перед інвесторами, які відмовилися прийняти умови реструктуризації боргу, запропоновані країною після дефолту Аргентини в 2005 році.
Аргентина не хоче платити 1,5 млрд. дол. фондам, що отримали судове рішення про проведення їм виплат, бо це ініціює хвилю аналогічних вимог з боку інших інвесторів, які не брали більш, ніж 10 років тому участь у реструктуризації боргу.
При цьому суд США заблокував всі інші платежі Аргентини кредиторам, зокрема, і вже зарезервовані в американському банку 500 млн. доларів для поточних процентних платежів, поки не буде виконано судове рішення щодо фондів, через що країна знову опинилася в стані дефолту.
При реструктуризації боргу в 2005 році, яку підтримали 93% утримувачів її облігацій, Аргентина обміняла старі папери на нові з дисконтом від 75% до 79%.
Однак, група інвесторів на чолі з хедж-фондом Elliott Management Corp почала захищати свої інтереси в судах, кілька разів за ці роки намагалася заарештувати майно Аргентини. Аргентина досі не бажала розплачуватися з інвесторами-відмовниками і навіть вести з ними діалог, але після нещодавнього рішення американського суду змушена була почати з ними переговори.
Тим часом, міжнародні банки розглядають можливість формування групи інвесторів для викупу суперечливого аргентинського боргу, що могло б усунути проблему і дозволити країні відновити обслуговування свого боргу, повідомляє агентство Bloomberg.
Банки шукають інвесторів, готових викупити аргентинські папери у групи, яку очолює Elliott Management, повідомив аргентинський мільярдер Едуардо Ернекян.
Борг Аргентини, за даними Bloomberg, становить близько 200 млрд. доларів.

 

LinkedIn інших працевлаштував,
а своїм недоплатив

 

Мережа LinkedIn заплатить 6 млн. дол. компенсації своїм нинішнім та колишнім працівникам, які, згідно з рішенням американського міністерства праці, не отримували гідної зарплатні. Виявилося, що таких – 359 співробітників.
Зокрема, йдеться про перепрацювання. Люди працювали понаднормово, але додаткової плати за це не отримали.
У LinkedIn запевнили: мережа тісно співпрацювала з міністерством праці, і без вагань готова виплатити компенсації за порушення трудового законодавства.

 

Обама: позиції сепаратистів
слабшають, Путін може вдертися в Україну

 

Президент США Барак Обама не виключає відкритого вторгнення російської армії в Україну. Про це він заявив 8 серпня 2014 року в інтерв’ю The New York Times.
Обама зауважив, що перспективи укладення дипломатичної угоди, яка б стримала Путіна від вторгнення в Україну, були реальними, але туманними.
При цьому він підкреслив, що цей варіант не можна було виключати.
Водночас він додав, що «зараз, зокрема, небезпечні часи, оскільки позиції сепаратистів слабшають».
«Я гадаю, що Путін не хоче втрачати обличчя, і, таким чином, вікно для виходу на цей компроміс продовжує звужуватися», – зазначив глава Білого дому.
За різними оцінками, вздовж кордону з Україною перебуває від 20 до 60 тисяч військовослужбовців РФ, що дає підстави казати про підготовку до повномасштабного російського військового вторгнення.
Про ймовірність такого сценарію у вищому військово-політичному керівництві країн Заходу почали казати з п’ятниці, 1 серпня, коли у Гомелі (Союзна держава Росії та Бєларусі) з’явилися 65 залізничних платформ зі самохідними мінометними установками та кілька платформ з танками Т-80. РНБО назвало це озброєння «російським».
За словами заступника голови Адміністрації президента України Валерія Чалого, у ніч з 8 на 9 серпня Збройні Сили РФ планували вдертися на Донбас під виглядом конвою так званої «міжнародної гуманітарної місії».
Як зазначає голова СБУ Валентин Наливайченко, «судячи з розташування російських військ та з того, наскільки інтенсивно відбувається постачання військової техніки», російські «плани вторгнення» досі «не щезли до кінця».

 

Moody’s стежить за віком пацієнтів та їхнім економічним здоров’ям

 

Попит, промисловість, політика центробанків, інфляція… Виявляється, на економічне зростання впливає не лише це, повідомляє Еuronews.
Агентство Moody’s, яке як ніхто інший, знає про перспективи різних країн, оприлюднило цікавий звіт, згідно з яким на економічне здоров?’я, як і на будь-яке інше, сильно впливає вік.
Виявилося, що населення дуже швидко старішає. І демографічні проблеми стануть серйозною перешкодою протягом наступних 20 років.
Кількість працездатного населення зменшується, вказує Moody’s, і люди заощаджують набагато менше грошей.
За даними агентства, попередні 15 років частка працездатного населення світу становила майже чверть – 24,6%.
За наступні 15 років цей показник зменшиться ледь не вдвічі – 13,6%.
Анн Ван Пра з Moody’s пояснює:
«Ми знали про зменшення робочої сили в таких країнах, як Росія, Японія, Німеччина. Ми також знали про цю проблему в США. Але вона не є характерною виключно для розвинених економік, вона так само існує в країнах, що розвиваються, на динамічних ринках».
Що з цим робити? Moody’s радить вдатися до реформ і активніше просувати інновації та технологічні процеси, що можуть допомогти покращити продуктивність.

Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

США повинні готуватися до протистояння тіньовим гібридним війнам

Tollway провела виїзні презентації I-PASS у Markham

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers