rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Російські терористи досі утримують 350 осіб у заручниках

350 осіб залишаються заручниками російських терористів.
Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, передає УНІАН.
«Ми вимагаємо негайного і беззастережного звільнення всіх заручників… 350 людей залишаються заручниками російських терористів», – сказав він.
За словами Лубківського, зокрема, Надія Савченко, Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко та інші були викрадені та незаконно утримуються у Росії, зазнають психологічного тиску, а їхні права порушуються.
«Усі, хто дає дозвіл на переслідування українців та агресію проти нашої країни, має отримати справедливе покарання. Ми закликаємо міжнародне співтовариство, людей доброї волі і морального авторитету підтримати Україну у звільненні людей, захоплених Кремлем», – наголосив він.
Раніше в МЗС України заявили, що викрадення та незаконне утримування в РФ українських громадян вважають політично вмотивованим і мають усі юридично-правові підстави кваліфікувати Надію Савченко, Олега Сенцова та інших громадян України як політичних в’язнів.

 

 


 

 

Депутати дозволили затримання терористів
у зоні АТО на термін понад 72 години

 

Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» щодо превентивного затримання у районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін більший, ніж 72 години (4312а). За це рішення проголосували 232 народних депутати із 309, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.
При цьому депутати від Партії регіонів та групи «За мир та стабільність» не голосували за зазначений документ.
Закон також доповнено новою статтею 15-1 «Особливості превентивного затримання у районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності». Згідно зі статтею, для відвернення терористичних загроз у районі проведення антитерористичної операції відповідно до кримінально-процесуального законодавства з урахуванням особливостей, встановлених цим законом, може здійснюватися превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін понад 72 години.
Максимальний термін превентивного затримання не може перевищувати 30 діб.
Підставою для превентивного затримання є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою терористичної діяльності.
Превентивне затримання здійснюється за вмотивованим рішенням начальника ГУ Служби безпеки України або начальника ГУ Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, у відповідній області, містах Києві та Севастополі за згодою прокурора та без ухвали слідчого судді, суду.
Копія рішення про превентивне затримання особи, причетної до терористичної діяльності на термін понад 72 години невідкладно надається затриманій особі, а також негайно скеровується до слідчого судді, суду відповідної юрисдикції разом із клопотанням про обрання належного запобіжного заходу щодо відповідної особи.
Превентивне затримання особи не може продовжуватись після розгляду слідчим суддею, судом клопотання про обрання належного запобіжного заходу стосовно цієї особи.

 

З території РФ обстрілюють «зелені коридори» на Донбасі

 

З території Росії обстрілюються «зелені коридори», які призначені для виведення мирних мешканців із зони бойових дій на Донбасі.
Про це у вівторок, 12 серпня, повідомляє прес-центр антитерористичної операції (АТО).
«Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО, зокрема, з території Російської Федерації. Як повідомило джерело, обстріл мирних поселень, «зелених коридорів» і позицій українських військовослужбовців прийняло особливо цинічний характер», – йдеться в повідомленні.
Як розповіли в прес-центрі, командуванням Збройних сил РФ ухвалено рішення про скерування в прикордонну з Україною зону артилерійських бригад з різних округів РФ.
Ці бригади проводять бойові стрільби по вищезазначених цілях, зокрема, по «зелених коридорах».
Раніше речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомляв, що російські військові обстрілюють українські села з важкої артилерійської зброї і вихваляються цим у сомережах: «Військовослужбовці РФ обстрілюють українські села з важкої артилерійської зброї і вихваляються цим у соціальних мережах». «Російські військові не приховують, що стріляють по території України, кажуть, що так «відправляють СМС-ки «укропам» і передають вітання надимчанам. Надим – адміністративний центр Ямало-Ненецького автономного округу РФ», – додав він.

 

У Донецьку ще 2008 року роздавали брошури
з історією, картою і гімном «ДНР»

 

У розпорядження видання «УРА-Информ. Донбасс» потрапила агітаційна брошура під назвою «Відчайдушна республіка».
Брошура датована 2008 роком, її випускала організація, що іменує себе Культурно-історичним товариством розвитку Донбасу «Святогор». Це товариство проводило в Донецьку і Севастополі проросійські заходи, присвячені річниці Сєвєродонецького з’їзду, а також – російські марші.
У брошурі розповідається про історію ДНР, додається карта України з «федеративним устроєм» і гімн «республіки».
Ще в 2006 році, в розпал виборів мера Донецька, виникла низка рухів, наприклад «Ми» з лідером Романом Лягіним (так званий «голова ЦВК ДНР» на нелегітимному «референдумі» 11 травня 2014-го, «міністр соцполітики» «ДНР») і «Союз народжених революцією», очолюваний Андрієм Пургіним (нині самозваний «віце-прем’єр» «ДНР»).
Ще тоді вони намагалися організувати збір підписів за проведення референдуму про незалежність Донбасу.
А готувати бойовиків для захоплення Донбасу російські інструктори почали в 2009 році.
Доказом цьому є фотоальбом, опублікований 12 серпня 2009 року в соцмережі «ВКонтакте» на сторінці спільноти «Донецька республіка».
Група «Донецька республіка» була зареєстрована в соцмережі в 2008 році.
В альбомі під назвою «Збори керівного складу» виставлені фотографії початківців-терористів з вогнепальною зброєю і в одязі зі символікою та прапорами «Донецької республіки».

 

ЗМІ дізналися, які пільги були в Ющенка
і скільки коштував бюджету Литвин

 

Колишній президент України Віктор Янукович закритим указом закріпив за своїм попередником Віктором Ющенком трьох радників і двох помічників (серед яких прес-секретар Ірина Ваннікова), чотирьох водіїв та охоронця, а також двох покоївок, офіціантів і кухаря, передає ЛІГАБізнесІнформ.
Як відомо, привілеї чиновників вищого рангу були засекречені. Аж доки президент Петро Порошенко 4 серпня своїм розпорядженням не зняв гриф «не для друку» з 15 президентських розпоряджень і не скасував 13 спеціальних наказів про матеріальне забезпечення та охорону вищих посадових осіб у відставці.
Як наголошується в матеріалі, всі люди, які перебували в розпорядженні Ющенка, числилися в штаті Держуправління справами, а значить, утримувалися за кошти платників податків.
Крім того, за державний кошт обслуговують два автомобілі та два будинки колишнього лідера «Нашої України» в Кончі-Заспі. Він має право на лікування та відпочинок в клініках і санаторіях Державного управління справами.
Крім того, журналісти дізналися, скільки коштував бюджету екс-спікер Литвин.
«У 2013 році на вказане утримання одного Литвина в держбюджеті було передбачено 243 тис. грн., тобто 30,3 тис. дол. за курсом на той момент», – йдеться в повідомленні.
За Литвином було довічне право отримувати щомісячну платню і жити на держдачі в Кончі-Заспі.
За Литвином також був закріплений безкоштовний автомобіль з двома водіями, одна покоївка і санаторно-курортне лікування в закладах Держуправління справами (структурі, яка обслуговує діяльність президента та його адміністрації, РНБО та інших представників органів влади). Крім того, надавалася 50% пільга з оплати за користування житлом та телефоном.

 

Чернігівщина зміцнить кордон з Росією

 

На північному кордоні України з Росією, який проходить по території Чернігівської області, почалися роботи зі створення комплексу фортифікаційних споруд за принципом «лінії Маннергейма». Про допомогу чернігівцям заявили вже три внутрішні області України.
Про це з посиланням на заяву голови Чернігівської обласної ради Миколи Зверєва повідомляє Укрінформ.
«Рів завширшки 6 м, завглибшки 2,5 м і по дну до 3 м риють на кордоні, починаючи від Сеньківки до Грем’яча. На ділянках, що приходять по болоту або річці, встановлюються інші фортифікаційні споруди – огорожі зі сигналізацією, вишки, проводиться мінування», – розповів він.
Зверєв зазначив, що зі самого початку учасники АТО були прихильниками зміцнення українсько-російського кордону за принципом лінії Маннергейма, тобто, шляхом будівництва стіни і рову. За його словами, Державна прикордонна служба та Міністерство оборони підтримали цю ініціативу і дали добро на початок робіт. Натомість, технікою, пальним і робочою силою поки що забезпечують підприємці та місцева влада.
Нагадаємо, що зміцнення кордону з Росією стало нагальною проблемою і в низці областей вже почалися роботи в цьому напрямку.
Ще в березні за розпорядженням голови Донецької ОДА Сергія Тарути було вирито рів на кордоні з Росією.
Потім у квітні до будівництва загород взялася Сумська область. У червні глава Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський запропонував побудувати стіну упродовж усього українсько-російського кордону, а в липні до облаштуванні рову 4 метри завширшки і 2 метри завглибшки приступили на Харківщині.
Враховуючи необхідність зміцнення 183 км кордону, Зверєв звернувся до своїх колег з внутрішніх областей з проханням надати відповідну організаційну, технічну та фінансову допомогу. На сьогодні згодою відповіли вже голови трьох обласних рад.

 

У Запоріжжі самооборона не дозволила
провести проплачений «антивоєнний» мітинг

 

12 серпня, в Запоріжжі, проукраїнськи налаштовані активісти розігнали проплачений «антивоєнний» мітинг.
Про це NEWSru.ua повідомила запорізька журналістка Євгенія Шевченко.
За участь у мітингу, який організовувався через соцмережі, учасникам обіцяли заплатити по 30 грн. за годину стояння.
Близько 10.00 ранку, перед Орджонікідзевським військкоматом у центрі Запоріжжя, на проросійський мітинг «Проти війни» зібралося близько сотні людей, здебільшого, жінок віком від 40, які тримали плакати «Ми за мир», «Поверніть наших синів», «Я виховувала сина не для війни». «Антивоєнний» мітинг охороняли близько 20-30 співробітників міліції.
Молода жінка з дитиною на руках на запитання кореспондента NEWSru.ua: «Ви не побоялися прийти сюди з малюком? Заради чого ви тут?» відповіла: «Я не хочу, щоб мого чоловіка мобілізували. Я – проти війни!» А пенсіонерка поруч заявила: «Нехай забирають ДНР і ЛНР. Лише б не було війни».
Організовував мітингувальників екс-КВНщик і шоумен Євген Матохнюк, називаючи це флешмобом і нагадуючи присутнім: «Ми – за мир. Ми не хочемо, щоб наші діти були гарматним м’ясом».
Знаючи про те, що акція проплачена і ставить метою дестабілізувати ситуацію в Запоріжжі, близько двох сотень запорізьких патріотів спробували пояснити жінкам, що їх використовують, що їм краще розійтися по домівках і не провокувати сутички.
Незважаючи на зусилля міліції, протиборчі сторони встигли поштовхатися, хоча до серйозних сутичок, на щастя, не дійшло.
Коли організаторам мітингу стало зрозуміло, що акція не вдалася, Євген Матохнюк спробував втекти, але його затримали і передали співробітникам СБУ, яких, не довіряючи місцевій міліції, викликали активісти.
При цьому Матохнюк виправдовувався, мовляв, він тут випадково, що його попросив товариш Женя «покричати у мегафон абсолютно безкоштовно».
Після наполегливих прохань активістів він подзвонив своєму наймачеві: «Ти попросив мене з мегафоном постояти, а мене тут оточили і не випускають. Організатором вважають. Приїжджай терміново». Але ніхто на допомогу йому так і не прийшов, і Матохнюку довелося вирушити до СБУ.
Зрештою, самообороні вдалося перешкодити проведенню антиукраїнського мітингу і показати, що Запоріжжя не допустить сепаратистських вилазок.
Один з учасників протистояння, лідер місцевого Майдану Ігор Артюшенко сказав кореспонденту NEWSru.ua, що «сьогодні ми ще раз довели, що сепаратистський сценарій у нас не пройде».
«Дякуємо Жіночій сотні за силу характеру і бойовий дух, а Самообороні Майдану – за успішну розвідувальну операцію і забезпечення правопорядку. А організатор акції «ватників» зараз на допиті в СБУ», – підбив підсумок активіст.
Нагадаємо, що ще 13 квітня Запоріжжя продемонструвало свій український характер. Цього дня сепаратисти мали намір провести свій мітинг, але активісти Євромайдану оточили їх і закидали борошном та яйцями.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

 

 

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers