rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ А ви бажаєте стати ангелом-благодійником?

Цього тижня в Чикаго відбувся благодійний вечір для збору коштів для сиротинця в Україні. Головним спонсором та організатором цієї події була некомерційна громадська організація «Українські жінки в бізнесі». Молоді енергійні жінки взялися за справу, якою повинні займатися державні мужі, котрим завше не до того.

Дівчата вирішили допомогти відбудувати Краковецьку спеціалізовану школу-інтернат для дітей-сиріт з фізичними та розумовими вадами, що у Львівській області. Хоча правильніше було б сказати, що вони хочуть допомогти вижити сиротам. Адже приміщення інтернату в аварійному стані, зокрема, вийшла з ладу система опалення. Тобто, зібрані на вечорі кошти будуть використані на ремонт будівлі та систему опалення. Бо якось же ж треба діткам перезимувати.

  Title
  

Двоє волонтерів – Ольга Наконечна та Роксолана Брездeнь – побували цього року в інтернаті і поділились своїми враженнями з присутніми. Щира емоційна розповідь та слайд-шоу з фотографій, зроблених волонтерами, проникли кожному в душу. Як зазначила Оля Наконечна, важко передати той стан, коли ти перебуваєш серед цих діток, які дивляться в очі з такою надією і, водночас, приреченістю… Сподіваються, що саме ти зможеш їм допомогти.. І, мабуть, кожне дитя в глибині душі сподівається, що, можливо, саме цей відвідувач втілить у життя його найзаповітнішу мрію: забере до себе, усиновить…
Перебуваючи серед цих янголяток, Оля вирішила, що мусить зробити для них усе, що в її силах, щоб хоч якось полегшити їхнє життя. І ось, повернувшись до Чикаго, ідеєю про допомогу сиротинцю поділилася з організацією «Українські жінки в бізнесі». Підготовка велася два з половиною місяця. Залучено багато волонтерів, бізнесменів і просто хороших людей зі щирою душею та відкритим серцем. З приємністю хочеться зауважити, що в події брали участь люди різних національностей. Саме тому всю програму проводили двома мовами. І особливу увагу хотілося б звернути на те, що цей благодійний вечір, мабуть, чи не єдиний, на якому домінувала молодь, і здебільшого, люди, в яких ще немає дітей. Зате є в душі милосердя і людяність. А ще – чітка громадянська позиція.

 

Title Title 
  
Title Title 
  
  Title
  

Програма вечора була цікавою і різноманітною. Звукооператор DJ Mike Valentine забезпечив належне музичне оформлення, а прикрасою музичної частини були сестри Мальгівські, які здивували американських гостей чудовим виконанням української пісні. З великою цікавістю всі присутні зустріли професійний показ моделей під керівництвом сценічного куратора Уляни Третяк. Були презентовані чудові колекції «Ethno Fashion» Ольги Маринець та дизайнера жіночого ділового одягу Меріям Гарба. Дизайнери деякі речі з колекції виставили на аукціон, яким завершився благодійний вечір. Лоти на аукціоні були надзвичайно цікаві. Чого варті тільки розкішні прикраси, надані відомою каліфорнійською дизайнеркою українського походження Машею Арчер. Зацікавили гостей також твори митців Андрія Ванджали, Христини Кожук, Анни Якименко, Гелен Гитлевич, Наталії Гучені; вироби дизайнерів від Christos Fur, Ольги Деногги, Дзвенислави Щепановської, які представили свої арт-проекти на аукціоні.
Родзинкою вечора було фото на пам’ять з чарівними моделями-україночками у дивовижної краси віночках. Ну, і звичайно, неможливо забути смаколики від спонсорів Trattoria Peppino, кафе «Шоколад», Ideal Pastries та кафе «Papagalino». А ще – численні призи від Еви Толпін, салону краси Steven Papageorge Hair Accademy та інших, які були розіграні під час благодійної лотереї.
Велику дяку висловлюють організатори головним спонсорам події – фінансовим установам, зокрема, Українській Кредитовій Спілці «Самопоміч», Christos Fur, Pys Headache and Pain Clinic та MB Financial. До речі, всім, хто виявить бажання приєднатися до благодійної акції, повідомляємо реквізити рахунку у Кредитівці «Самопоміч»: 163803.100

 

 TitleTitle 
  
 Title Title
  
 Title
  

Від імені усіх гостей хочу висловити подяку нашим активісткам з громадської організації «Українські Жінки в Бізнесі», і особливо президентові Софії Миколяш, бо саме вона була натхненником і «двигуном» цього клопіткого процесу. Дякую за те, що ви у нас є. За ваші добрі серця та бажання допомогти тим, у кого вже згасає останній вогник надії. За те, що стали вище над усіма перепонами і довели справу до кінця. Адже для вашої допомоги немає часових рамок «на часі чи ні». Ці дітки живуть тепер. І борються за своє виживання щодня, щохвилини. Та й готуватися до українських морозів потрібно тепер, бо коли буде «на часі», ніхто не знає достовірно.
На жаль, в Україні про сиротинці, в яких на сьогоднішній день проживає близько 80 000 дітей, держава чомусь цілковито забула. Як і про всі решту соціально незахищені верстви населення. «Важко працюючі» законодавці всі сили витрачали на перекачування державних коштів у власні кишені та влаштування майбутнього власних чад. Новітньому уряду зараз теж не до цього. Величезні кошти йдуть на потреби армії. А дітки, які вже і так знедолені, бо позбавлені батьківської опіки та фізичної можливості захистити себе, живуть сьогодні, зараз. Їм потрібне найнеобхідніше, щоб вижити в цьому жорстокому світі корумпованих чиновників, байдужих співвітчизників, черствих до чужої біди людей. Вони, на відміну від вищезгаданої когорти, щиро вірять у добро і сподіваються на ангелів-хоронителів, які не дадуть їм втратити віру, зігріють їхній маленький світ у стінах інтернату. Сьогодні цими ангелами стали волонтери з громадської організації «Українські жінки в бізнесі» та всі спонсори, що приєдналися до акції та зібрали певні кошти на допомогу сиротинцю.
Завтра можеш стати ангелом і ти, любий читачу, якщо зробиш свій маленький внесок на благодійний рахунок 163803.100 у Кредитівці «Самопоміч».

 

Title  Title   Title 
      
 Title  Title  Title 
      
 TitleTitle 
  
Title Title 
  

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті
www.ukrainianwomeninbusiness.com чи FB сторінці.
Світлини MCorder

Український Інститут Модерного Мистецтва – переможець конкурсу «Best of Chicago»

Вахтанг Кіпіані: «В історії є багато матеріалу, який дозволяє нам не втрачати надію і діяти, йти тим шляхом, який дає нам Бог»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers