rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 МЗС України: Ініціатива РФ щодо «міжнародної гуманітарної місії»
на Донбасі є цинічною

Міністерство закордонних справ України назвало цинічною ініціативу Міністерства закордонних справ Росії щодо міжнародної гуманітарної місії в Донецькій і Луганській областях.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.
«Пропозиція Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі є цинічною хоча б тому, що саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на Сході України, всебічно підтримує злочинні дії терористів і несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми в Донецькій і Луганській областях. Крім свідомого руйнування життєво необхідної інфраструктури регіону, житлових будинків, систем водопостачання та електроенергії, терористи т. зв. «ДНР» і «ЛНР», серед яких є значна кількість громадян Російської Федерації, нападають на медичні установи та їхній персонал, обстрілюють лікарні, перешкоджають лікуванню хворих, викрадають карети «швидкої допомоги», – йдеться в повідомленні.
У МЗС України підкреслили, що правозахисна організація Human Rights Watch «засудила такі злочини проросійських бойовиків, закликавши негайно покласти цьому кінець».
«Сили антитерористичної операції, звільняючи від терористів населені пункти Донбасу, повертають громадянам мир, забезпечують поступове відновлення інфраструктури та повернення до нормального життя», – зазначили у відомстві.
У МЗС нагадали, що з червня в Україні створений і ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого увійшли представники організацій системи ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також створені гуманітарні коридори для всіх бажаючих покинути зону АТО.
«Україна і весь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії. В той час, коли з території Російської Федерації терористи отримують допомогу зброєю, військовою технікою і найманцями, міжнародні партнери відгукнулися на заклик України і надають практичну допомогу у відновленні інфраструктури та вирішенні нагальних гуманітарних потреб мирних громадян Донбасу», – підкреслюється в повідомленні.
Нагадаємо, раніше МЗС РФ виступив з ініціативою щодо формування міжнародної гуманітарної місії для східних областей України.
Разом з тим, Російська Федерація продовжує забезпечувати бойовиків зброєю, військовою технікою, зокрема, важкою, готує та надає їм фінансову підтримку, а російські найманці та військові воюють на боці терористичних організацій, так званих «ДНР» і «ЛНР».
Раніше заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що Росія, яка постачає зброю терористам, не може виконувати миротворчу функцію і брати в ній участь.

 

 


 

 

Яценюк: Україна цінує рішення Японії
щодо посилення санкцій проти РФ

 

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Тошімітсу Мотегі (Toshimitsu Motegi) обговорили двосторонні відносини й агресію Росії проти України під час зустрічі у вівторок, 5 серпня, у Києві, повідомляє прес-служба уряду.
Яценюк наголосив, що Кабмін України цінує рішення уряду Японії щодо посилювання санкцій стосовно Російської Федерації. Прем’єр висловив переконання, що ситуація з Росією є загрозою не лише Україні, а й усьому світу.
«Уряд України високо цінує зусилля Японії, країн-членів Великої сімки, країн-членів ООН і Сполучених Штатів Америки щодо підтримки і забезпечення миру і стабільності у світі», – цитує Яценюка прес-служба Кабміну.
Прем’єр-міністр України привітав візит численної делегації японських ділових кіл, що супроводжує міністра економіки, торгівлі і промисловості Японії.
Він підтвердив прагнення розвивати українсько-японські відносини у сфері економіки і торгівлі, залучаючи японські високі технології. Пріоритетами в цьому напрямку є проекти з впровадження енергетичної ефективності.
Своєю чергою, Мотегі зазначив, що лідери Великої сімки ухвалили рішення вжити додаткових скоординованих заходів стосовно Росії, щоб показати російському керівництву, що воно має зупинити підтримку сепаратистів і долучитися до заходів для стабілізації ситуації.

 

Президент пропонує відряджати воєнкомів
до ЗС на перевиховання

 

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств держави та відзначив досягнення АТО.
«Мужністю та героїзмом, звитягою та ціною свого життя українські воїни день за днем відвойовують нові населені пункти, звільняють нові території від окупації бандитів-найманців», – йдеться у повідомленні прес-служби президента України.
Голова держави підкреслив, що за останні два місяці зона проведення антитерористичної операції скоротилася на три чверті.
«Головний результат – що мільйони людей мають можливість повернутися до нормального життя», – сказав Порошенко.
Президент підкреслив, що всі операції зі звільнення окупованих територій мають на меті максимальне скорочення людських втрат – як серед мирного населення, так і серед військових.
Кажучи про перебіг чергової хвилі мобілізації, президент наголосив на важливості суворого дотримання законодавства та рішучої боротьби з фактами корупції. Він звернув увагу Генерального прокурора та Голови СБУ на наявність таких фактів.
«Розгляньте пропозицію, щоб воєнкоми несли відповідальність за якість кадрового складу, який мобілізують. Можливо, ми запровадимо практику, коли бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, будуть працювати у воєнкоматах, навіть на посадах воєнкомів або їхніх заступників, а воєнком на 45 діб поїде у Збройні Сили», – запропонував Порошенко.
Голова держави зазначив, що проведення мобілізації дозволить вирішити питання відпусток для воїнів, які беруть участь в АТО.
«99,9% наших військовослужбовців героїчно виконують свої обов’язки», – наголосив Порошенко.
Раніше, у своєму зверненні до громадян у зв’язку зі 100-річчям від початку Першої світової війни, президент України Петро Порошенко висловив переконання, що українці зуміють захистити свою державу. «Нині ми знову змушені збройно обороняти незалежність від зовнішніх зазіхань, ламати імперські плани іншої країни. Переконаний, що українці з притаманними їм волелюбством і патріотизмом зуміють стати на захист своєї держави, відновити та захистити її територіальну цілісність», – наголосив президент.

 

Київські «феї» підтримують українських
військових щирими розмовами по телефону

 

Киянки підтримують українських бійців на передовій не тільки їжею і бронежилетами, а й добрим словом. Вже кілька місяців у столиці працюють «Телефонні феї»: близько 30 дівчат різного віку та професій знаходять час, щоб зателефонувати незнайомим солдатам, довідатися, як їхнє здоров’я і як минув день, з’ясувати, що вони їли і як давно спілкувалися з рідними. Одне одного солдати і «феї» знають тільки по голосу і за номером мобільного, але багато хто вже встиг стати близькими і потрібними одне одному людьми. Про це повідомляє газета «Сегодня».
«Стати «феєю» – непросто. Я ніколи не поділюся номером телефону солдата з випадковою дівчиною. Я повинна бути впевнена, що для неї це не щохвилинна примха, а свідомий крок, і що вона буде щодня підтримувати свого підопічного. Адже він звикає до неї, починає відкривати душу. І тут важливо не зрадити довіру, не забути солдата», – розповіла автор ідеї «Телефонна фея» Оксана Мельник.
Сама ініціатива, за словами «феї», народилася випадково: жінку попросили поповнити мобільний рахунок незнайомим солдатам, щоб ті частіше могли телефонувати рідним. Вона поповнила рахунок, а потім вирішила сама їм подзвонити. Не знаючи, як представитися, назвалася феєю. З часом хлопці стали самі телефонувати їй і щиро раділи спілкуванню. Тоді Оксана і зважилася залучити для дзвінків своїх подруг і небайдужих дівчат. Так і народилася спільнота «фей».
У кожної феї – кілька підопічних. На спілкування в місяць дівчата витрачають від кількох сотень до тисячі гривень, але грошей вони не шкодують – радіють, що можуть хоч чимось допомогти солдатам. Найчастіше хлопці, відрізані від зовнішнього світу, запитують, які новини в столиці, чим живуть люди в інших областях. Для розмови існують обмеження: дівчата ніколи не розпитують бійців про місце їхньої дислокації, про кількість солдатів у частині, або як давно їм підвозили боєприпаси. Не зачіпають і особистих тем. Але розпитують, чим займався до війни, які плани на мирний час, і щиро бажають здоров’я і швидкого повернення.
«Найбільш важкою розмовою для мене була перша. Я дуже хвилювалася і не знала, що сказати бійцеві, боялася, що почну плакати під час розмови. Його звали Мишко, у нього був молодий і дзвінкий голос. Тепер я сама намагаюся жартувати, розповідати веселі історії. І щоразу кажу, що все буде добре», – розповідає «телефонна фея», а за професією бухгалтер Ірина Жилак. Всього столичні «телефонні феї» взяли під опіку спілкування близько ста бійців. Щоб стати такою ж феєю, не обов’язково приєднуватися до їхньої спільноти, кажуть дівчата: достатньо знайти через знайомих номер солдата і час від часу телефонувати йому, підтримувати бесідою, поповнювати його мобільний рахунок. Зараз до акції «телефонна фея» починають долучатися й інші міста.
«Пам’ятаю, одного разу я проговорив зі своєю феєю півтори години. Мені було важко в той момент – здавалося, що я більше не витримаю всього цього, був важкий бій... Але спокійний голос моєї феї повернув мене до життя. Я мало знаю про цю дівчину. І навіть не впевнений, що ми зможемо зустрітися з нею в мирний час. Я сам з Рівненської області, туди ж і хочу повернутися живим. А фея Наталія живе і навчається в Києві, на філфаку. А ще у її сусідів є кішка, а у самої Наталі алергія на корицю. Я навіть не став розпитувати, який вона має вигляд і скільки їй років. Просто намалював собі образ, і тепер уявляю худорляву, світловолосу співрозмовницю з карими очима. Ту, яку я захищаю», – розповів боєць Олександр Доценко.
За його словами, таке спілкування солдатам необхідне – адже є речі, які не завжди хочеться розповідати рідним, щоб зайвий раз не турбувати їх. Крім того, дзвінки від незнайомих людей і їхня щира участь допомагають зрозуміти, що солдатів чекають не тільки їхні власні сім’ї, а й усі українці.

 

У Житомирі готували серію терактів

 

У Житомирі Служба безпеки України (СБУ) затримала диверсійну групу, що планувала низку терактів. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.
«Вночі проти 5 серпня співробітники СБУ затримали в Житомирі диверсійну групу, яка планувала здійснити кілька терактів», – йдеться в повідомленні.
Група, до складу якої входили кілька житомирян, найняті російською розвідкою, серед них – колишній десантник, планувала здійснити серію терактів у місті. За попередніми даними, у планах диверсантів був підрив будівлі облдержадміністрації, військкомату, одного з відділень ПриватБанку в центрі міста та житлового будинку біля розташування 95-ї бригади, передає Zhitomir.info.
У затриманих вилучили більше, ніж 8 кг саморобної вибухівки.
Нагадаємо, 19 липня працівники Міністерства внутрішніх справ затримали громадянина України, який готував терористичний акт проти українських військових льотчиків.

 

Кабмін утворив Держслужбу України з питань Криму

 

Кабінет міністрів України ухвалив постанову щодо утворення Державної служби України з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується урядом.
Про це йдеться у постанові № 297, розміщеній на сайті уряду.
Постанова також передбачає, що Міністерство фінансів під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» має передбачити видатки, необхідні для забезпечення функціонування Державної служби України з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб.
Своєю чергою, голова Державної служби з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб у двотижневий термін після призначення має подати Кабінетові міністрів України проекти Положення про Державну службу України з питань Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та тимчасово переміщених осіб, а також актів Кабінету міністрів України щодо затвердження найбільшої кількості її працівників та розміщення Служби.
Раніше повідомлялося, що в Україні буде створено комп’ютерну базу даних, за допомогою якої переселенці з Криму зможуть отримати всю необхідну інформацію щодо місця тимчасового проживання.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers