rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Військові та експерти РФ працювали на місці катастрофи Boeing-777 під виглядом цивільних

На місці падіння збитого терористами пасажирського літака Boeing-777 у Донецькій області протягом чотирьох днів працювали фахівці та військові з Росії. Про це в ефірі 5 каналу повідомив перший заступник голови Адміністрації президента України Геннадій Зубко.
«Тіла загиблих пасажирів та екіпажу лежали посеред поля під час спеки, проте рятувальники не могли їх вивезти, оскільки на місці аварії під виглядом цивільних працювали експерти з РФ», – зазначив він.
«4 дні під такою високою температурою розкладалися тіла, не було можливості вивозити, ми розуміли, що в цей час працює хтось інший. І зараз у нас є підтвердження, що під виглядом цивільних там були військові російські експерти, які аналізували і думали, про що можна говорити», – заявив Зубко.

 


 

 МВС порушило кримінальні справи проти міністра
оборони РФ Шойгу і бізнесмена Малофєєва

 

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони Росії Сергія Шойгу і бізнесмена Костянтина Малофєєва, повідомила прес-служба МВС України.
«Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С. К. і Малафєєва К. В. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27 (співучасник злочину – ред.), ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань – ред.) Кримінального Кодексу України», – написав глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.
Коментуючи відкриття даного кримінального провадження, глава МВС України написав: «Сприяння бандитам карається! До диявола делікатність. Треба називати речі своїми іменами – організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні – злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Жодної делікатності – тільки воля українського народу, невідворотна відплата і закон!»
За його словами, інформацію про порушення кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290.
«У результаті перевірки, проведеної УБОЗ МВСУ, встановлено, що в період з березня 2014 року по даний час за підтримки службових осіб міністерства оборони Російської Федерації, яке очолює Шойгу С. К., сформовані незаконні озброєні групи, які діють на території Донецької та Луганської областей України. Незаконні озброєні формування, які перебувають під командуванням громадян РФ, здійснюють системні розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань і інших тяжких наслідків», – повідомив міністр.
За даними Авакова, слідством встановлено, що до скоєння цих діянь можуть бути причетні особи: «Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р. н., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).
Малофєєв Костянтин Валерійович, 1974 р. н., громадянин РФ, підприємець, який підозрюється в сприянні (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України)», – написав глава МВС України.
За його словами, наразі Головне слідче управління МВС України вживає заходи, передбачені Українським законодавством, для залучення Шойгу і Малофєєва до участі в слідчих діях.
«У випадку неявки вказаних осіб слідство буде змушене вжити заходів для примусового прибуття до місця виклику. У наслідку, стосовно вказаних осіб судом може бути обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а самі вони оголошені в розшук», – додав Аваков.
Раніше повідомлялося, лідер терористичної ДНР Андрій Бородай і «Стрілець» Ігор Гіркін разом працювали в структурі «Маршалл Капітал», що належить російському олігархові Костянтину Малофєєву.

 

За 200 метрів від кордону України РФ встановила «Град» – РНБО

 

Прикордонники виявили на ділянці «Вовчанськ», на відстані 200 метрів від кордону з Україною, на території РФ, установку «Град» у похідному стані.
Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.
Окрім того, біля населеного пункту Петрівка, що на Луганщині, на відстані в 200 м від лінії кордону на території РФ, було виявлено 3 БТРи Росії та близько 40 російських військовослужбовців.
У РНБО підкреслили, що росіяни продовжують зосереджувати війська безпосередньо на кордоні.
Відомство зазначає, що продовжуються також обстріли українських підрозділів на кордоні. У вівторок, 22 липня, вогонь з танків та БТР-ів вівся неподалік населених пунктів Дмитрівка та Маринівка. Атаки ворога відбито.
Раніше повідомлялося, що блокпост поблизу населеного пункту Дубровка 22 липня двічі зазнав обстрілу зі самохідних гаубиць МСТА-С з боку Російської Федерації.


Терористи підірвализалізничний міст під Луганськом

 

У вівторок, 22 липня вранці, в Луганській області на перегоні Сентянівка – Шипілово було підірвано залізничний міст, повідомляє прес-центр Державної адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).
«Терористи продовжують руйнувати економіку і транспортний потенціал України. Вранці 22 липня 2014 р. на Донецькій залізниці підірвали одноколійний залізничний міст на 61 км перегону Сентянівка – Шипілово. Нині обсяги пошкоджень визначаються», – йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначили, що залізничники роблять усе від них залежне, працюючи в умовах, небезпечних для життя, щоб зберегти рух поїздів у зоні бойових дій.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вночі проти 21 липня російські терористи між населеними пунктами Сєвєродонецьк і Рубіжне (Луганська область) підірвали опори мосту через річку Борова на автомобільній дорозі Дьоміно – Олександрівка – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.
У цілому, відзначили в Укрзалізниці, станом на 22 липня, на Донецькій, Придніпровській та Південній залізницях було пошкоджено 13 мостів, на 6 мостах проведені відновлювальні роботи за тимчасовою схемою на загальну суму 1,6 млн. грн.


Дітей з будинку малятка віком до 4 років бойовики
не випустили із зони АТО

 

Озброєні члени НВФ, всупереч домовленостям, не дозволили вивезти із зони активного проведення антитерористичної операції дітей з дитячих будинків Донецької області, повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації.
«У зв’язку з різким погіршенням ситуації, частими обстрілами і реальною загрозою життю, за попередньою домовленістю був запланований вивіз 135 діток віком до 4 років з Макіївського спеціалізованого будинку дитини (для ВІЛ/СНІД хворих дітей), Донецького обласного будинку дитини «Малютка» та Донецького міського будинку дитини «Малятко» в дитячі будинки Маріуполя і Краматорська», – йдеться в повідомленні.
В обладміністрації поінформували, коли діти вже були підготовлені до відправки і автобуси стояли біля дитячих будинків, «озброєні представники батальйону «Восток» категорично заборонили вивозити дітей».
«Усі прохання і переконання керівництва і вихователів дитячих будинків були зустрінуті представниками незаконного збройного формування «Восток» вкрай агресивно. На адресу співробітників дитячих будинків звучали прямі погрози смерті», – йдеться в повідомленні.
Донецька облдержадміністрація категорично заявляє, що буде всіляко захищати права дітей всіма законними засобами і намагатися вивезти дітей за межі міста Донецька будь-якими безпечними шляхами.
Раніше повідомлялося, що озброєні люди на чолі зі самопроголошеним «заступник міністра соцполітики» так званої «Донецької Народної Республіки» Оленою Коровкіною намагаються вивезти 54 дитини зі школи-інтернату для дітей-сиріт Мар’їнки, Донецької області, імовірно, до Росії.


Сили АТО звільнили Сєвєродонецьк. Над містом
майорить український прапор

 

Під контролем українських силовиків перебувають всі життєво важливі об’єкти міста Сєвєродонецька (Луганська область). Над містом майорить український прапор, повідомляється на сайті МВС України.
Правоохоронці взяли під контроль будівлю міської ради, міськвідділу міліції та місцевого управління по боротьбі з організованою злочинністю, а також будівлю Управління СБУ.
«Сєвєродонецьк звільнений, над мерією знову майорить український прапор», – повідомив журналіст «Інтеру» Роман Бочкала на своїй сторінці в Facebook.
Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив, що розмовляв з главою МВС Арсеном Аваковим.
«Національна гвардія разом зі Збройними силами увійшла до Сєвєродонецька. Зараз відбувається повна зачистка від терористів», – сказав він.
У визволенні міста на Луганщині брали участь підрозділи Національної гвардії і МВС.
«На одному з об’єктів силовики виявили тіла двох розстріляних громадян. Крім того, були звільнені четверо заручників, мешканців сусідніх районів, які провели в полоні близько місяця. Найстаршому з них – 57 років, наймолодшому – 21 рік. Звільнені повідомили, що терористи знущалися над ними», – наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, на початку липня, у Сєвєродонецьку, після обстрілу житлових кварталів бойовиками, мешканці пообіцяли «винести їх на вилах», якщо обстріл повториться.


Бойовики, відступаючи з Дзержинська, спалили
міську адміністрацію

 

Вранці у вівторок, 22 липня, штурмовий загін сил спеціальних операцій Збройних Сил України увійшов у місто Дзержинськ (Донецька область).
Над місцевою адміністрацією піднято прапор України, зазначає ЛІГАБізнесІнформ.
Підрозділи Національної гвардії вживають заходів задля локалізації і знищення залишків терористичних бандформувань.
Під час операції взято в полон терористів. Бандити, відступаючи, підпалили міську адміністрацію.
Раніше повідомлялося, що протягом 21 липня сили АТО розгорнули активний наступ на утримувані проросійськими бойовиками населені пункти Донецької й Луганської областей.
Українське військове командування підтвердило звільнення міст Соледара, Майорська, Дзержинська, Рубіжного, Донецької області, а також селища Піски на північно-західному в’їзді до Донецька.
На Луганщині звільнено населений пункт Георгіївка, де поєднуються дороги з Алчевська, Ровеньок і Краснодона.


СБУ захопила групу терористів,
які готували теракти в Одесі

 

Служба безпеки України запобігла спробі вчинення в Одесі терористичних актів у місцях масового скупчення людей та проти політиків із використанням саморобних вибухових пристроїв. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.
«У ніч проти 22 липня затримано п’ятьох громадян України, учасників терористичної організації, яка ставила за мету дестабілізацію ситуації в Одеській області», – заявили у прес-центрі.
За даними СБУ, зловмисники раніше вже вчиняли підрив банківських установ та готувалися знищити будівлі військових комісаріатів у місті.
Встановлено, що затримані координували свої дії з ватажками терористів, які протидіють силам АТО на сході України.
Під час обшуків у членів терористичної групи вилучено елементи вибухових пристроїв, вибухову суміш, засоби травмування людей під час вибуху, сепаратистську символіку.
Раніше повідомлялося, що міліція запобігла кільком терактам в Одесі.

 

ДСНС: Кількість переміщених і розселених з початку АТО українців перевищує 50 тисяч

 

Кількість переміщених і розселених громадян України станом на ранок 22 липня з початку антитерористичної операції (АТО) на Донбасі збільшилася до 50 тис. 435 осіб. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).
«Загалом, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей силами міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 50 тис. 435 громадян України. Серед відселених: дітей – 18 тис. 218, інвалідів та осіб похилого віку – 5 тис. 874», – йдеться в повідомленні відомства.
За даними ДержНС, найбільше громадян на тепер розмістилося у Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.
Раніше в ДСНС заявляли, що кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні станом на 18 липня 2014 року становило 95 тис. 473 людини.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Що робити з Донбасом?

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers