rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українці Чикаго молебнем-протестом вшанували пам’ять пасажирів збитого рейсу MH-17

Світ лихоманить від приголомшливої новини про трагедію, що сталася 17 липня. Боїнг-777, який пролітав над східною Україною, був збитий ракетою «земля-повітря» неподалік від кордону з Росією. Від рук російських терористів загинули 298 невинних пасажирів «Малазійських авіаліній» рейсу MH-17.

Цей мерзенний акт насильства є прямим результатом кривавої агресії Путіна проти України і його підтримки російських терористичних груп у східній Україні.

  Title
  

У суботу, 19 липня, о 2 годині пополудню українці Чикаго зібралися на перехресті вулиць Чикаго та Мічиган Авеню, біля Water Tower Place, щоб зі запаленими свічками помолитися за душі невинних жертв, загиблих у результаті цього кричущого злочину, та віддати шану родинам і друзям загиблих.
Молебень-протест було організовано Українським Конгресовим Комітетом Америки (відділ Іллінойс) за декілька годин до проведення заходу. Буквально всі повідомлення пройшли через електронну пошту та соціальні мережі, заздалегідь було повідомлено мерію та департамент поліції. Прес-релізи були надіслані після 12-ї години ночі, а вже на жалобному заході ми спостерігали велику кількість представників американських мас-медіа: 2, 5, 7 та 9-й канали чиказьких новин працювали з нами! Як важливо, все таки, проводити чітку роботу з представниками преси та телевізійних каналів, які вже того самого дня повідомили світові про наш жалобний захід у центрі Чикаго.
І хвала українцям! Понад 100 людей у самому серці великого Чикаго вшанували пам’ять невинно загиблих та висловили свою позицію щодо дій Росії та Путіна на сході України. Велика подяка нашим отцям, які взяли участь у Панахиді. Отець Ярослав Мендюк з парафії св. Йосафата, що у місті Манстер, штат Індіана, відправив молебень англійською мовою, а завершили всі присутні сумним – «Вічная пам’ять».

Title   Title   
      

Варто зазначити, що з нами поруч стояли представники польської, литовської, естонської та латвійської громад. Слово від наших братніх народів мав президент Асоціації балтійських країн – Саліус Купріс. Від доповідачів пролунав заклик до президента США Барака Обами – ізолювати терористичну та знахабнілу Росію від решти цивілізованого світу, а також невідкладно надати військову допомогу Україні в боротьбі зі зовнішнім агресором.
Наша громада показала гідну поведінку, організувавши цю коротку пропам’ятну панахиду і протест. Віддати шану загиблим у результаті терористичного акту приїхали навіть українці з Мілуокі, штат Вісконсин. Велика подяка від УККА (відділ Іллінойс) усім, хто долучився до нашого жалобного заходу, насамперед, нашим душпастирям: отцям Миколі Буряднику та Володимирові Кушніру з парафії св. Йосипа Обручника, отцям Олегу Кривокульському та Ігореві Кошику з парафії св. Володимира та Ольги, а також отцю Ярославові Мендюку з міста Манстер, штат Індіана.
Після молебню в Генеральне Консульство було передано «Жалобну книгу» за загиблими внаслідок падіння літака авіакомпанії «Малазійські авіалінії». Усі бажаючі можуть зробити запис у книзі в приміщенні Генконсульства з вівторка по п’ятницю, з 9.30 ранку і до 12.00.
Молімося за мир в Україні та припинення триваючого звірства Путіна і його прибічників. Молімося, щоб притягнути винних до відповідальності та припинити російський тероризм у східній Україні.
Вічна пам'ять жертвам рейсу MH-17!

Title Title 
  
Title  Title  
    

Фото Christopher Vaughn

Кредитівка «Самопоміч» підтримує культурно-мистецькі проекти Українського Національного Музею

А ви бажаєте стати ангелом-благодійником?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers