rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 МЗС: українського консула знову не пустили у воронезьке СІЗО до Надії Савченко

Російська сторона досі не допускає консула до української льотчиці Надії Савченко, яку захопили в полон на Луганщині та вивезли в Росію. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
«Ми знову маємо справу з тим, що слова російської сторони розходяться з вчинками. Впродовж вівторка, 15 липня, український консул перебував у місті Воронежі, фактично штурмуючи СІЗО № 3, де тримають Савченко, але безуспішно. Російська сторона досі не допустила українського консула відвідати громадянку України», – повідомив заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Василь Зварич.
За його словами, МЗС України надалі вживатиме всіх заходів задля звільнення льотчиці, зокрема, шляхом максимального привернення уваги міжнародного співтовариства до проблеми.
Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Службі безпеки перевірити обставини вивезення Савченко з України на територію Російської Федерації. Крім того, Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити всіх заходів щодо безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з полону та повернення її в Україну.
Нагадаємо, 14 липня українського консула також не пустили до української льотчиці Надії Савченко, яку викрали росіяни й утримують у Воронежі за ґратами.
Пізніше прес-служба президента України повідомила, що голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов пообіцяв забезпечити доступ українського консула до Савченко.

 


 

 

АП і МЗС передали послам докази підтримки бойовиків із РФ

 

Заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий разом з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним провели зустріч з керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні, під час якої було наведено численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою технікою і застосування бойовиками в Донецькій і Луганській областях російської зброї і технологій.
Чалий повідомив про те, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України був збитий засобами, яких немає у терористів. Міністр Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і міг бути вражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком, повідомляє прес-служба президента.
Чалий акцентував увагу на тому, що Україна перебуває під атакою зовнішніх сил – «це питання не тільки України, але безпеки Європи і всього світу». «Ми відкриті до пошуку рішень, тому що президент України Петро Порошенко – президент миру, а не війни», – підкреслив він, додавши, що «Україна має право захистити себе, а міжнародна спільнота нарешті має переходити до більш рішучих дій».
Чалий звернувся до дипломатичного корпусу із закликом користуватися тільки перевіреною інформацією. Він навів приклад, як російське телебачення повідомило про, нібито, факт знущання над дружиною і дитиною сепаратиста, цей сюжет поширили міжнародні телеканали, але перевірка показала, що «вся ця історія – суцільна брехня і не більше, ніж постановка».
«З кожним днем стає дедалі важче не застосовувати термін «російське вторгнення» в Україні», – заявив Чалий.

 

Вдалося врятувати 4 льотчиків з екіпажу
збитого Ан-26. Доля ще двох невідома

 

Українські силовики змогли знайти та евакуювати чотирьох людей зі збитого 14 липня в Луганській області військово-транспортного літака Ан-26, повідомив офіційний спікер АТО Владислав Селезньов.
«Четверо осіб уже врятовані, двоє перебувають у полоні, доля ще двох наразі невідома», – сказав він у вівторок, 15 липня.
За словами Селезньова, четверо врятованих вже перебувають у безпечному місці.
Своєю чергою, прес-центр АТО у мережі Facebook повідомляє: «16.30. Чотирьох із восьми членів екіпажу літака Ан-26 врятовано й відправлено у безпечний район за результатами проведеної пошуково-рятувальної операції. Від учора відомо, що двоє військовослужбовців перебувають у полоні бойовиків».
У прес-центрі АТО інформують, що організовано й реалізують заходи зі звільнення військовослужбовців із полону. «Доля ще двох членів екіпажу невідома. Пошуково-рятувальна операція триває», – йдеться в повідомленні.
Нині комісія, що має встановити причини падіння Ан-26, завершує свою роботу.
Раніше лідер «Свободи» Олег Тягнибок повідомив у Twitter, що вдалося врятувати 5 льотчиків з екіпажу Ан-26, збитого 14 липня на Луганщині.
«За активної участі та сприяння спецгрупи, в яку входять луганські і харківські «свободівці», вдалося врятувати п’ятьох летунів зі збитого вчора АН-26», – написав він.
Цю інформацію Тягнибок отримав від «свободівця» Артема Заїки та координатора спецгрупи Михайла Соколова, які інформують із місця подій, повідомляє прес-служба Луганської «Свободи».
Коментуючи перебіг і результат спецоперації, Артем Заіка підкреслив: «Ситуація з пілотами на порядок складніша від попередньої операції з вивезення групи Гаврилюка. В даному випадку терористи знали, що десь є п’ять потенційно цінних заручників і шукали їх. Тому до завершення операції ми не повідомляли, що працюємо над цим».
Нагадаємо, 14 липня український літак Ан-26 був збитий, виконуючи політ на висоті 6200 м, екіпаж катапультувався.
У РНБО розглядають дві версії: постріл був здійснений наземною ракетою з ракетного комплексу «Панцир» або самонавідною ракетою Х-24 класу «повітря-повітря», яка була випущена з літака, піднятого з російського аеропорту Міллерово».

 

За три місяці АТО загинули 258 українських військових

 

За весь період проведення антитерористичної операції (АТО) на південному сході України загинули 258 українських військових. Таку уточнену інформацію на брифінгу у вівторок, 15 липня 2014 року, оприлюднив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко. Про це повідомляє «Українська правда».
«За весь час проведення АТО загинуло 258 військовослужбовців, 922 поранено. На сьогоднішній день у полоні залишаються 45 наших військовослужбовців, це з урахуванням двох льотчиків, яких збили в літаку Ан-26», – зазначив він.
АТО на Донбасі розпочалася у ніч на вівторок 15 квітня.
Поранення українських військових, які беруть участь в АТО, стали більш складними, оскільки російські бойовики змінили тактику. Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв у Дніпропетровській області під час відвідування тренувань добровольчого батальйону, який був створений на базі Руху опору.
«Я розмовляв із лікарями Вінницького військового госпіталю, і вони сказали, що якщо місяць тому більшість поранень припадали на черевну порожнину, то зараз терористи спеціально стріляють на ураження кінцівок і голови. Лікарі пояснюють: якщо влучають у ноги, то це моментально роздроблює трубчасті кістки, і людина одразу стає інвалідом», – сказав він.
Сергій Соболєв також зазначив, що Вінницький шпиталь, нарівні зі шпиталями у Києві та Львові, є базовим для Міністерства оборони. «При цьому хочу нагадати, що у 2011 році цей госпіталь, який розташований у красивій будівлі посеред парку, хотів приватизувати син Віктора Януковича Олександр», – сказав Соболєв. «Доходило до того, що колишній міністр оборони (Лебедєв) приїжджав у госпіталь і казав, що його треба терміново приватизувати. Тобто, про жодні потреби і забезпечення української армії не йшлося. На щастя, госпіталь лишився для Міноборони, і зараз солдати АТО лікуються у хороших двомісних палатах», – сказав він.

 

Терористи захопили тренувальний полігон
Луганського університету внутрішніх справ

 

У селі Хорошому, Луганської області, 25 озброєних терористів захопили навчально-тренувальний полігон Луганського університету внутрішніх справ. Про це 15 липня 2014 року повідомила прес-служба ГУ МВС у Луганській області.
За інформацією міліції, бойовики змусили чергову зміну охорони залишити територію полігону.
Даний факт зареєстрований у Єдиному реєстрів досудових розслідувань (ЄРДР) і кваліфікується за частиною 1 статті 341 Кримінального кодексу України – «захоплення державних, громадських будівель чи споруд».
Як повідомлялося раніше, проросійських терористів на південному сході України очолюють військові спеціалісти з РФ.
Так званий «міністр оборони» самопроголошеної «Донецької народної республіки» («ДНР») Ігор Гіркін підтвердив що є полковником російських спецслужб (за його словами – ФСБ, за повідомленнями ЗМІ – ГРУ).
«Прем’єр-міністр» «ДНР» Олександр Бородай, що позиціонував себе «московським політологом», виявився генералом-майором, заступником директора ФСБ з 2002 року.

 

За час президентства Януковича близько
5 тисяч підприємств зазнали рейдерських захоплень

 

Близько 5 тисяч підприємств зазнали рейдерських захоплень протягом перебування на президентській посаді Віктора Януковича. Про це повідомив керівник Антирейдерської асоціації України Володимир Остапенко на прес-конференції в УНІАН.
За його словами, рейдерських захоплень за Януковича зазнали цілі галузі економіки. Також, за оцінкою Остапенка, щорічна сума угод з незаконного перерозподілу власності становила близько 7 млрд. доларів.
За словами народного депутата України (фракція «Батьківщина»), голови парламентського комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександри Кужель, на сьогодні перед законодавчою і виконавчою владою, правоохоронними органами стоїть завдання з наведення законності в даному питанні. За її інформацією, на даний час в її парламентський комітет надійшло 78 запитів від підприємців, які постраждали внаслідок рейдерських захоплень.
Вирішення цих питань вимагає постійного контролю за розслідуванням випадків рейдерства правоохоронними органами. Одним з рішень, як вважає Кужель, може стати повноцінна робота раніше створеної Міжвідомчої комісії з протидії рейдерству.
Кужель також зазначила, що її комітетом розроблені пропозиції, відповідно до яких при даній комісії планується створити аналітичну групу, яка займатиметься аналізом фактів рейдерства, а також надавати про них свої висновки до правоохоронних органів.
Кужель також повідомила, що спроби рейдерських захоплень тривають і після зміни влади в Україні. Величезну кількість випадків рейдерства, за її інформацією, зафіксовано в Криму, після окупації цієї української території Росією. Зокрема, за її словами, рейдерських атак зазнають середні та дрібні підприємці, насамперед, власники невеликих об’єктів нерухомості, готелів.
Кужель також повідомила, що на даний час розпочався процес перерозподілу власності громадян України, які втекли до Росії після зміни влади. «Ті, хто їх прийняв, вже вимагають поділитися своїм бізнесом», – зазначила вона. За її словами, в даному випадку необхідно розглянути можливість арешту такої власності, щоб уникнути можливості подальшого її незаконного перерозподілу.
Відзначимо, Генеральна прокуратура допитала голову Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка в рамках кримінального провадження проти Георгія Ярошенка, який представлявся як уповноважений спецслужби з вимагання грошей у бізнесменів.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers