rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ День Союзянки в Чикаго

Гей, сестри, в гору очі
І духа піднесім
Стрічати кращу долю
Ми разом всі ідім!
(Слова з гімну Союзу Українок)

Дійсно, ще з 1968 року союзянки Округи в Чикаго йдуть разом – крок за кроком. Багато зроблено праці за цей великий проміжок часу.

Вже традиційно в місяці червні переводять День Союзянки.
Цього року погода вдалася напрочуд літньою, сонячною. Впродовж минулих років День Союзянки святкували на мальовничій природі Round Lake.
Останніми роками День Союзянки відбувається в Українському Культурному Осередку парафії св. Володимира й Ольги в Чикаго.
Зала святково прибрана, на столах яскраві червоні троянди, а найважливіше – привабливі господині – членки різних відділів.

 Title
  

День Союзянки – це відпочинковий день. Кожний відділ Союзу Українок Америки щорічно бере у ньому участь. Так і цього року: 22-й відділ, зокрема, Оленка Харкевич, Оксана Мельник та Любомира Шеремета дбають, щоб продати якнайбільше квитків на обіди та солодке і каву. Сестри Люба та Ірина Новак, 36 відділ, відповідальні за лотерею.
Багато щасливчиків виграли грошові призи. Завдяки підтримці Каси та Фундації «Самопоміч», «Спадщині» та МБ Банку і всім відділам Округи були тільки грошові виграші.
Кожному з нас нині не байдужа ситуація в Україні, і кожен прикладається до надання допомоги своїй ненці – Україні. Тож більшість виграшів передано на поміч Україні.
85-й відділ та й інші відділи (29, 36, 101) допомагали при продажі солодкого та кави. Печиво союзянки самі пекли та обмінювались рецептами.
101-й відділ подбав про 4 станки. Можна було придбати жіночі прикраси, кольорові мальовані шалики з шовку, писанки та інші українські речі.
Оксана Олексин, членкиня 101 відділу, виконала дві пісні. З нагоди 200-річчя з дня народження генія України, Пророка Тараса Шевченка і подарувала присутнім музичний подарунок – пісню на слова Т. Шевченка «Така її доля» та пісню на музику І. Поклада «Три поради».
Голова Округи Любомира Калін привітала присутніх. Щиро подякувала членкиням та гостям за участь у святкуванні Дня Союзянки. Особлива подяка комітету на чолі з пані Вірою Трощук. Пані Віра побажала гарного, приємного дня в колі зі своїми приятелями та запросила на смачні обіди, які приготував Культурний Осередок (менеджер Ярка Абрам’юк).
Щира подяка нашим українським установам, банкам, які постійно підтримують працю Союзу Українок Америки, зокрема, Чиказьку округу.

 

Title  Title
  
 Title Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
 Title Title
  

Марія Щерб’юк, пресова референтка

Учні школи «Барвінок» перемогли на конкурсі у Лейк Женева

Кредитівка «Самопоміч» підтримує культурно-мистецькі проекти Українського Національного Музею

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers