rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Український Католицький Університет підготував дипломованих держуправлінців нового зразка

45 управлінців з різних регіонів України стали випускниками першої програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» Українського Католицького Університету. Вони готові до професійної роботи в органах державної влади. Україну завтрашнього дня держуправлінці нового зразка бачать сильною державою з розвиненим малим та середнім бізнесом, а зарплати чиновників, на їхню думку, мають залежати від рівня довіри громади.

 Title 
  

Зміни, що відбулись в країні, вимагають нового підходу до управління державою. Так, у лютому 2014 року Український Католицький Університет започаткував першу в Україні програму інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» («Ефективне управління»). 45 управлінців нового зразка – випускники програми – дізналися від експертів зі США, Європи та України, як впроваджувати зміни в кризових умовах у державних органах, дотримуючись етичних принципів та цінностей.
«Good Governance» – це перша програма такого рівня в Україні. Розробляючи її, організатори відштовхувались від програм підготовки держуправлінців, які реалізовують у кращих бізнес-школах світу, зокрема, у Harvard Kennedy School, Fels Institute of Governance (Пенсильванський університет). Разом із тим, навчальні теми підбирали, фокусуючись на актуальних питаннях для України, – наголошує перший проректор УКУ Тарас Добко. – Випускники програми стали частиною однієї спільноти однодумців і можуть розраховувати на підтримку в майбутньому».
Протягом тримодульного навчання учасники програми прослухали курси «Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси», а також теми: «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих», «Релігія і суспільне життя». Підсумковим проектом навчання стала командна робота з розробки бізнес-моделі уряду України. На основі всіх прослуханих курсів, зокрема, від Адріана Сливоцького, одного з провідних бізнес-мислителів світу (саме за його методикою вони будували бізнес-модель) учасники презентували свої проекти.
Відтак, 7 груп представили свої напрацювання. Серед основних ідей реформ: легкість ведення бізнесу в Україні, залучення діаспори, розвиток малого та середнього бізнесу, сільського господарства, залежність зарплати чиновників від рівня довіри громади, розвиток металургії та аерокосмічної галузі. Як зазначають самі учасники, такі пропозиції є так званою «ін’єкцією адреналіну» для країни, тобто, це ті речі, які у короткотерміновій перспективі можуть дати результат.

Title  
  

Усім учасникам першого набору організатори, за підтримки бізнес-спільноти, надали стипендії, що частково покрили витрати на навчання. «Цю програму ініціювала та профінансувала група львівських підприємців, які прагнуть змін у власній країні. Останнім часом багато дискутують про соціально відповідальний бізнес, соціальне партнерство. Підприємці від слів перейшли до справи і зробили реальний внесок у розбудову держави», – підсумував Рустем Аблятіф, викладач програми, голова правління «Інституту громадянського суспільства».
Світлана Блінова, учасниця першого набору програми, громадська активістка, після тримісячного навчання наголошує: «В УКУ ми навчилися тому, як кожному на своєму місці впроваджувати інноваційні зміни і робити життя в нашій державі кращим. Навчання на програмі дало мотивацію, основні знання та об’єднало нас у команду. Держслужбовці нового покоління – це освічені люди, які багато працюють для людей і щиро творять нову країну».
Більше про учасників програми.
Ідея започаткування програми виникла в Українському Католицькому Університеті та Львівській бізнес-школі наприкінці лютого цього року, після подій на Майдані. Організаторами та партнерами програми стали Український Католицький Університет, Львівська бізнес-школа (LvBS), Інститут лідерства та управління, Міжнародний інститут етики та проблем сучасності.
Уже незабаром стартує новий набір на навчальну програму «Good Governance» для групи молодих управлінців, які хочуть працювати у державних структурах і втілювати зміни в країні.
Юрій Третяк, виконавчий директор Асоціації агенцій регіонального розвитку України, викладач курсу «Регіональний розвиток»:
«Програма «Good Governance» є надзвичайно вчасною ініціативою. Сьогодні відкрилося вікно можливостей, щоб реформувати систему державного управління та місцевого самоврядування. Програма має всі шанси стати кузнею кадрів для дуже багатьох галузей державного управління, місцевого самоврядування та громадянського суспільства».
Дмитро Крепак, голова Правління ПАТ «Кредобанк», PKO Bank Polski, викладач курсу «Регіональний економічний розвиток: теорія та практика на прикладі США»:
«Якщо учасники програми будуть тими лідерами, які керуватимуть регіонами або загальнонаціональними державними установами, то у нашої економіки та в цілому в України є шанс. Учасники програми продемонстрували глибоке розуміння важливості конкуренції та мінімального втручання держави у бізнес».

Прес-служба LvBS

Товариство сеньйорів звітувало про президентські вибори

Прокламація Дня Незалежності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers