rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Товариство сеньйорів звітувало про президентські вибори

У середу, 17 червня 2014, на запрошення управи сеньйорів у Філадельфії з представленням та світлинами про президентські вибори виступила Уляна Мазуркевич, Голова Комітету захисту людських та національних прав.

Доповідачка перебувала в Одесі та Києві разом з відомою журналісткою Труді Рубін, членом редакційної колегії «Філадельфія Інквайрер», редакційні статті якої друкують у 15 різних часописах, і яка часто пише на українські теми. Уляна Мазуркевич показала численні фото, які ілюструють сучасну ситуацію в Україні, насамперед, у Києві та Одесі. Як спостерігач делегації з рамени УККА (разом було 222 спостерігачів, до складу делегації входило понад половину неукраїнців і то не тільки зі США) разом з понад трьома тисячами інших спостерігачів з різних країн світу, що було найбільшою кількістю від часу незалежности української держави, вона зробила свій внесок у перебіг виборчого процесу, долучилася до контролю за президентськими демократичними виборами в Україні, та як і всі інші спостерігачі УККА, покрила всі видатки, пов’язані з десятиденним перебуванням в Україні з власних коштів.
Слухачі мали нагоду почути і побачити на фотографіях державницькі гасла, які спрямовані на захист унітарності Української держави, такі, як «Єдина Україна» та на підставі розповіді прелеґентки довідатися, що російськомовні громадяни України дуже добре володіють українською мовою, якщо до них звертатися державною мовою.
В Одесі в розмовах був присутнім відгомін гостроти ситуації, яка тут склалася 2 травня, коли на проукраїнських демонстрантів здійснили напад проросійські сепаратисти, і внаслідок непередбачених подій тут загинуло під час пожежі 34 особи. Хоч ситуація ще повністю не стабілізувалася, все таки місто об’єднане антисепаратистськими та антиросійськими настроями, скидаючи відповідальність за створену ситуацію на Путіна. Приємно було побачити довгі черги військовослужбовців із Криму, яких перевели на службу в Одесу, і які масово прибули, щоби голосувати за нового президента. Телеканал «Інтер», один із найбільших українських телеканалів, транслював інтерв’ю з Мадлен Олбрайт, колишнім державним секретарем Президента Біла Клінтона, з Києва, та Уляни Мазуркевич, з міста Одеси.
Серед виборчих моментів один викликав велике духовне вдоволення, а саме, коли колишній полковник совєтської армії, обвішаний десятками військових медалей за бойові заслуги, голосував за кандидата в президенти, який стояв за єдину Україну.
Представлення доповідачки було сприйняте схвальними оплесками та викликало зацікавлення присутніх, які при каві та солодкому ще довго ділилися враженнями і обговорювали звіт пані Уляни Мазуркевич.

Title  Title
 Одеса. Спостерігачі Делегації УККА  Уляна Мазуркевич  (Філадельфія), Олег і Люба Скубяк (Чикаго),  Роксолана і Василь Лончині (Чикаго), Оксана Лесейко і Орест Маркевич (Чикаго)

 Виборча комісія в Одесі. Уляна Мазуркевич

Фото Осипа Рошка 

Український Католицький Університет підготував дипломованих держуправлінців нового зразка

Прокламація Дня Незалежності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers