rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Героїв в Українському Чикаго

1 червня 2014 року в Українському Чикаго відбулися урочистості з відзначення Свята Героїв, присвяченого всім тим, хто боровся за незалежність України на довгому відтинку її історичного розвитку. Це свято було започатковане Організацією українських націоналістів в 1941 році, на ІІ Великому Зборі у пам’ять про борців за Україну, які загинули в травні: засновника та провідника ОУН, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри та всіх полеглих у боротьбі за волю України.

 Title 
 

 Зліва – Юліан Куляс, Ореста Фединяк, Михайло Кос, Олег Караван, Євген Чолій, Денні Дейвіс, Олесь Стрільчук, Богдан Ватраль

  
  

Цьогорічне відзначення Свята Героїв присвячене героям Небесної Сотні. Ще вчора, на барикадах Євромайдану, вони боролися за незалежність України, за перемогу справжнього українського духу. Серед них були і зовсім юні, котрі не встигли побачити життя. Серце стискається від усвідомлення того, що символічна Небесна Сотня продовжує поповнюватись новими іменами.
На площі перед церквою святих Володимира й Ольги зібралися представники української діаспори, щоб схилити голови перед пам’яттю Героїв і віддати їм належну шану.
У цьому заході взяли участь усі громадські організації, духовні наставники багатьох українських конфесій, громадськість Чикаго та його передмість. На святі також були присутні почесні гості, зокрема, Денні Дейвіс – конгресмен від демократичної партії Америки, та Євген Чолій – президент Світового Конгресу Українців, який прибув до Чикаго з Торонто. (Світовий Конгрес Українців на сьогодні об’єднує понад 20 мільйонів українців у 33 країнах світу).
Вже декілька років поспіль Свято Героїв у Чикаго проводить українська громадська організація «Помаранчева Хвиля», котра відновила проведення цього свята ще у 2006 році. Від початку свого заснування «Помаранчева Хвиля» виступає дійовим організатором багатьох заходів на підтримку подій, що відбуваються в Україні.
Під патріотичні мелодії у виконанні духового оркестру на площі вишикувалась колона військових та група молоді, що символізувала київський Євромайдан. Урочисту частину дійства відкрив голова УГО «Помаранчева Хвиля» Юрій Сорока. Настоятель церкви св. Володимира й Ольги отець Олег Кривокульський закликав усіх присутніх до молитви. Опісля виступили: президент Українсько-Американської Федеральної Кредитової Спілки «Самопоміч» Богдан Ватраль, конгресмен Денні Дейвіс та голова СКУ Євген Чолій.
Після виступів почалася урочиста хода-парад українською околицею. Колону очолили два вершники на конях. Велелюдна колона з маєва вишиванок, жовто-блакитних, червоно-чорних, партійних кольорів та з патріотичними піснями на вустах вирушила вулицями околиці, зупиняючись біля українських церков. Перед входом в Українську Православну катедру св. князя Володимира настоятель катедри от. Іван Лимар прочитав молитву за загиблими Героями. Після урочистої ходи в катедрі святого отця Миколая, яка є символом зародження української громади Чикаго, відбулася панахида за полеглими Героями України. Очолив молебень настоятель катедри отець Богдан Налисник у співслужінні з духовенством багатьох українських парафій. Відтак, у шкільній залі при катедрі св. о. Миколая відбулося віче і концерт, присвячений Героям України.
Подія відбулася завдяки фінансовим спонсорами, серед яких – Українсько-Американська Федеральна Кредитова Спілка «Самопоміч», MB Financial Bank та Luxtrans Corporation. Серед інформаційних спонсорів –Всеамериканська українськомовна газета «Час і Події», радіо «Ukiedrive», Українське Незалежне радіо та газета «Тиждень і люди».

Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title Title
  

Світлини автора

Подвійний ювілей парафії Святої Тройці в Бенсенвіль

Свято Героїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers