rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Бог дав радість нам із небес – Христос Воскрес!!!

Я – світло світу. Хто йде за Мною,
не блукатиме у темряві...
(ЙО.8, 12)

Після довгого зимового сну пробуджується вся жива природа. В цей час Церква в дуже урочистий спосіб відзначає найбільше, найвизначніше свято в році – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.

  Title
  

Вся наша віра тримається якраз на цьому факті. Слушно каже апостол: «Якщо Христос не воскрес – даремна наша віра».
Наша Українська Католицька Церква з давніх-давен перейняла звичай, що рано-вранці, до сходу сонця, відбувається Воскресна Утреня. Після покладання плащаниці відбувається тріумфальний хід навколо церкви, люди запалюють свічки і співають воскресну пісню: «Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував».
Цей чудовий звичай був запозичений зі Сходу, де в Єрусалимі, в Церкві Божого Гробу, серед темряви, щороку на Великдень, відбувається процесійний хід до мармурової плити, де, за переказами, лежало тіло Христа Спасителя. Патріарх засвічує свою свічу від вогню, що горить на мармуровій плиті. Від цієї свічки засвічують свічки єпископи, священики і вірні. І так цілий Єрусалим потопає цього ранку у світлі, про яке євангеліст Йоан каже, що воскреслий Христос є «Світлом світу».
Саме тоді, коли на обрії з’являються перші сонячні промені, народ співає пісню «Христос Воскрес»!
У неділю, по всіх християнських храмах і церквах нашої матері-Землі, співали церковні дзвони і лунало звідусіль: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес»!
У храмі св. Володимира й Ольги, в Катедрі св. о. Миколая, в церкві св. Покрови, в церкві св. Йосифа Обручника (Камберленд), в церкві Різдва Пречистої діви Марії (Пейлос-Парк)і в усіх інших українських церквах у суботу посвячувались святкові кошики, а в неділю, 20-го квітня, відправлялися Святкові Літургії.

Title  
  

Яке це прекрасне свято! Скільки різноманітних кошичків і вишиваних рушничків! Більшість дорослих і майже всі діти в красунях-вишиванках!
Воскреслий Христос своє безмежною Любов’ю обнімав увесь світ і стукав у серце кожного, щоб люди більше наверталися до Господа, щоб цінували цей прекрасний, даний нам Господом у дарунок, світ, щоб жили в мирі і любові і не забували, що колись всі станемо перед Всевишнім і будемо складати звіт про наші вчинки тут, на землі.
У даний час багато людей ходять у темряві матеріалізму, ненависті, злоби. Ми, християни, як послідовники воскреслого Христа, маємо бути тим острівцем, який пломеніє світлом Христового Євангелія. Наша церква має особливе завдання і призначення, яке наклало на нас Боже провидіння: бути могутньою силою, яка молитовним мостом з’єднає нас воєдино, українців всього світу. Цією місією горів усе життя Мойсей нашого народу-Митрополит Андрей Шептицький.
Ісус недовго дозволив знущатися над собою. Він Воскрес на третій день після смерті! Він переміг світ, переміг смерть!
Ми, українці, повинні бути єдиними у боротьбі проти наших ворогів-загарбників, не дозволити нікому знущатися з наших людей, знищувати наші духовні цінності. Ми повинні єднатися у вірі, бо ми – діти Єдиного Бога. Ми свято зберігаємо нашу віру і наші віковічні традиції, і з нами – Бог.
У нашій Україні живуть люди різних національностей, і всі можуть жити в мирі і злагоді. Для тих, хто не шанує наші традиції, кому не комфортно в Україні, можуть їхати туди, де їм буде краще.
Ми всі мусимо прикласти максимум зусиль для того, щоб Україна стала дійсно незалежною і могутньою державою, бо вона для всіх нас рідна й люба. Не забуваймо, що мусимо молитися за нашу Україну. Чомусь деякі українці забули, якого вони роду. Де видно ті тисячі українців, які живуть у Чикаго? Після подій в Україні повинно би більше людей приходити до церкви, на громадські віча.
Українці! Не будьте простими спостерігачами. Україна, як мати, потребує нашої допомоги.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Слава у країні! Героям Слава!

 

Title  Title
  
Title Title  Title   
      
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title  TitleTitle 
     
Title Title 
  
Title  Title
  

Підготувала Іванна Яковенко,
Чикаго
(На основі проповідей священиків)

До уваги всіх українців Чикаго!
10 травня (7:00 ам – 5:00 рм), в Чикаго, відбудеться 6-й З’їзд
«Матері в Молитві»
і Марійська Проща в Українській Візантійській Католицькій Церкві Непорочного Зачаття
(745 South Benton Street, Palatine IL 60067)
Запрошуються парафіяни і прихожани всіх українських церков

Україна – поранена нація. УПЦ США передає гуманітарну допомогу

Протоієрей Валентин Марчук: «Найважчим виявилося – впустити чужих дітей у своє серце»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers