rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 МВС: знайдений у Слов’янську труп належить депутату Горлівської міськради Рибаку. Його викрали, катували і втопили

У результаті впізнання одного з тіл, знайдених 19 квітня у річці Торець, біля смт. Райгородок (Донецька обл.), було встановлено, що загиблим є депутат Горлівської міської ради від партії «Батьківщина» Володимир Рибак, повідомляє прес-служба МВС у вівторок 22 квітня.
«Сьогодні було упізнано тіло одного з двох загиблих. Ним виявився депутат Горлівської міськради від партії «Батьківщина» Володимир Рибак. Причина смерті обох загиблих – комбінована травма тіла в результаті тортур, з подальшим утопленням ще живих потерпілих, які були без свідомості», – йдеться в повідомленні.
Як наголошується в повідомленні, згідно з наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлі СБУ в місті Слов’янську.
Заява про викрадення депутата була зареєстрована 17 квітня 2014 року слідчим відділом міського управління МВС України м. Горлівки та внесена до ЕРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального Кодексу України «незаконне позбавлення волі або викрадення людини».
За інформацією прес-служби відомства, свідок, який подав заяву, розповів, що 17 квітня цього року невідомі викрали депутата Горлівської міської ради близько 18.00, на проспекті Перемоги в місті Горлівка, Донецької області.
«Очевидець повідомив, що депутата силою посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках-балаклавах чорного кольору. З моменту викрадення мобільний телефон депутата був неактивний», – наголошується в повідомленні.
Встановлено, що 17 квітня 2014 року, о 14-00, Володимир Рибак активно брав участь у мітингу «За єдину Україну» перед будівлею Горлівської міської ради. Він зробив спробу зняти прапор «Донецької Народної Республіки» і встановити український, але був блокований мітингувальниками і людьми в камуфляжі з масками на голові.
По закінченні мітингу депутат попрямував в будівлю міської ради для зустрічі в мером міста. Увійти в будівлю йому перешкодили прихильники «Донецької республіки», з якими у нього виникла словесна перепалка.
Під час пошукових заходів у мережі Інтернет був виявлений відеозапис подій, які мали місце 17 квітня 2014 року, перед будівлею Горлівської міської ради, до моменту його викрадення. Даний відеозапис підтверджує свідчення свідка.
Чоловік, схожий на викраденого кілька днів тому депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, 19 квітня був знайдений мертвим у Слов’янську, Донецької області.

 


 

 

Меджліс наполягає на розпуску «кримської самооборони»

 

«Президія Меджлісу кримськотатарського народу в інтересах кримськотатарського народу і багатонаціонального кримського суспільства вимагає від влади заходів з деескалації беззаконня в Криму. Першим і терміново необхідним кроком у цьому напрямку має стати негайний розпуск так званої «кримської самооборони», що є головним джерелом беззаконня і провокацій в Криму», – йдеться в ухваленій у вівторок заяві президії «Про ескалацію беззаконня в Криму», опублікованій на офіційному сайті Меджлісу.
Як вказується в документі, «останні дні в Криму позначені ескалацією беззаконня стосовно кримських татар, здійснюваного за заохочення нової влади». Як приклад, автори нагадали про спробу озброєних осіб, які здійснювали контроль на адмінмежах Криму, 19 квітня перешкодити в’їзду до Криму народного депутата України фракції «Батьківщина» Мустафи Джемілєва. Вночі цього ж дня, в районі села Чистеньке, озброєні особи в масках, які назвалися представниками загону «самооборони», зробили спробу обшуку автомобіля, що зупинився на вимогу працівників ДАІ, в якому їхав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.
21 квітня бійці «кримської самооборони» увірвалися в будівлю Меджлісу кримськотатарського народу, зняли встановлений на ньому український прапор і встановили прапор Криму. При цьому під час нападу до співробітниць-жінок було застосовано фізичне насильство, а на їхню адресу лунали брудні висловлювання і погрози.
Крім того, 22 квітня при виїзді з Криму Джемілєва була зроблена спроба вручення йому «Акта повідомлення про заборону в’їзду в Російську Федерацію терміном на 5 років».
«Вчинені випадки бандитизму і беззаконня, прямі вказівки з боку Ради міністрів Криму про запровадження цензури в ЗМІ при висвітленні діяльності органів національного самоврядування кримських татар, кримськотатарських громадських і політичних діячів, відсутність результатів з розкриття лиходійського вбивства Решата Аметова – батька трьох неповнолітніх дітей – оцінюються кримськими татарами як акт цілеспрямованої репресивної політики влади проти корінного народу Криму, стимулюють збільшення проявів ксенофобії і погроз стосовно кримських татар з боку окремих керівників державних і комунальних закладів, посилюють недовіру і відчуженість між людьми різних національностей і віросповідань», – йдеться в заяві президії Меджлісу.

 

У Слов’янську помічені російські
диверсанти, які раніше орудували в Грузії

 

У Слов’янську вночі були помічені російські диверсанти, які раніше орудували в Краматорську, а в 2008 році – у Грузії. Такий висновок можна зробити зі слів фотографа Максим Дондюка у соціальних мережах, який перебуває на місці подій, передає «Українська правда».
«Останні кадри Слов’янська. Змушений терміново залишити це місто», – написав він.
Раніше особи на фото були ідентифіковані як члени 45-го окремого полку ВДВ і 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ВР РФ.
Цю інформацію також підтверджує користувач Facebook Олена Міщук.
«Вночі на вулицях була помічена невідома група бойовиків», – пише дівчина.
«Орієнтовно – це чеченські бойовики й кубанські козаки», – додала вона.
«Три вантажівки перекрили центр міста. Із цих вантажівок вийшла велика група, до зубів озброєна автоматами, гранатометами і т. д.; ці люди – не слов’янської зовнішності», – написала вона.
За її даними, бойовики попросили всіх не місцевих журналістів залишити місто до вечора, 22 квітня.
Однак, за інформацією «Української правди», в місті все ще залишаються й наразі не мають наміру їхати іноземні журналісти.
Раніше повідомлялося, що СБУ оголосила в розшук офіцера ГРУ Генштабу ЗС РФ Стрєлкова.
Нагадаємо, в Слов’янську 20 квітня, близько 3:00, на блокпосту між двома групами громадян виникла збройна сутичка. Внаслідок цього три людини загинули і троє отримали вогнепальні поранення.

 

Над Слов’янськом обстріляли український
військовий літак, заявили в Міноборони

 

Невідомі обстріляли над Слов’янськом (Донецька обл.) літак Ан-30 Повітряних сил України.
Про це у вівторок, 22 квітня, повідомили у прес-службі Міністерства оборони. «22 квітня, над Слов’янськом, невідомі обстріляли зі стрілецької зброї літак Повітряних сил Збройних сил України Ан-30, який здійснював спостережний політ», – повідомили в оборонному відомстві.
Згідно з інформацією, кілька куль влучили в літак. Проте екіпаж зміг здійснити посадку на аеродромі свого базування.
За даними Міноборони, жертв і постраждалих немає, боєздатність літака після детального обстеження відновлено.
Як повідомлялося раніше, 21 квітня ввечері озброєні люди в масках вивезли в Слов’янськ начальника Краматорського міськвідділу міліції Віталія Колупая і наразі утримують його там силоміць. Правоохоронці вирішують питання правової кваліфікації цих подій.

 

Донецька міліція не хоче співпрацювати
з Міноборони. СБУ обіцяє карати

 

У Міністерстві оборони констатують відсутність співпраці з боку міліції Донецької області. Про це 22 квітня на брифінгу в Києві повідомив заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнін, повідомляє УНІАН.
«На жаль, ми не відчуваємо співпраці з донецькою міліцією в рамках проведення антитерористичної операції», – сказав він.
А от Генеральна прокуратура України заявляє, що надходить дедалі більше скарг стосовно посилення відповідальності за бездіяльність органів внутрішніх справ та Служби безпеки.
«Першочерговим завданням цих силових органів було і залишається чітке додержання громадського спокою та правопорядку. Однак, на поширену думку громадян, забезпечення цього пріоритету у складний для країни час відбувається в недостатній мірі, попри активну позицію міністра МВС і голови СБУ.
Справедливе невдоволення переважної частини населення, налаштованої патріотично на збереження територіальної цілісності, викликали неприпустимі факти захоплення адміністративних приміщень, засуджені під час чотирьохсторонньої зустрічі 17 квітня у Женеві. Терористичні захоплення відбувалися значною мірою у випадках, коли кількість правоохоронців у рази перевищувала кількість представників сепаратистських угруповань. Такі безглузді ситуації важко пояснити громадянам не тільки на Сході та Півдні, а й усієї держави в цілому.
Як неодноразово пересвідчувалося населення, подібні захоплення миттєво посилюють напруженість і ескалацію протистояння у Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях. При цьому, досудові розслідування слідчих прокуратури за фактами порушення громадського спокою підтверджують, що чимало неправомірних дій пояснюються не стільки агресивністю протестуючих, як бездіяльністю органів внутрішніх справ та Служби безпеки, несвоєчасністю реагування на вимоги громадян, відсутністю належної координації серед правоохоронців.
Натомість, на місцях населення відтепер змушене організовувати навіть загони «народних дружин» з військовими та міліціонерами у відставці – «дружинники» мають дозвіл на носіння зброї та обіцяють гарантувати спокій в областях. Зокрема, через фактичну деморалізацію міліції лише в Маріуполі, Донецької області, десятки місцевих мешканців уже перебрали на себе ініціативу у цій важливій справі», – скаржаться у прокуратурі.
ГПУ попередила керівників на місцях про їхню персональну відповідальність за контроль у нестабільних ситуаціях – наслідки за безвідповідальність наступатимуть одразу за результатами службових перевірок.
«Виявлена службова недбалість та халатність представників правоохоронних органів, випадки непоінформованості у підзвітних справах жодним чином не можуть виправдовуватися захистом демократичних принципів у суспільстві чи бюрократичними перепонами в органах влади, оскільки розхитують основоположні засади Української держави».
14 квітня виконувач обов`язків заступника голови адміністрації президента України Андрій Сенченко заявив, що еліти Луганська та Донецька ведуть боротьбу «за право далі грабувати Донбас».
«Влада в Донбасі, як виконавча, так і міліція, і СБУ була «перезаточена». Чотири роки у неї не було завдання захищати законні інтереси громадян. Вся ця влада була націлена на захист Януковича, його родини і його найближчого оточення від гніву народу. Одномоментно змінити цих людей неможливо, тому що сьогодні знайти серед міліцейського керівництва на Донбасі фахівців з «кришування» наркопритонів та проституції можна скільки завгодно, а чесних людей в керівництві міліції – одиниці».

 

7 сільрад Донеччини хочуть приєднатися
до Дніпропетровської області

 

Представники 7 сільрад Красноармійського і Добропільського районів Донецької області звернулися з проханням про приєднання до Дніпропетровської області.
Як розповів у вівторок журналістам начальник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза, ці сільради вимагають провести референдум про приєднання і мають намір увійти до складу Дніпропетровської області.
«Надійшло, здається, 7 звернень із сільрад Донецької області – це селища, які розташовані на кордоні з Дніпропетровською областю і вимагають референдуму про приєднання їх до Дніпропетровської області. Ці звернення надходять на наші блокпости. Люди налякані. І якщо провести референдум, я бачу, що температура напруження така, що більшість Донецької області буде приєднана до Дніпропетровщині», – додав Береза.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers