rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Неопалима візитка як талісман проти нечистої сили

Минулого тижня Україна сподівалася, що бодай на Великдень Росія не гнівитиме Бога і втримається від насильства. Сподівання не справдилися – зате тепер можна майже достеменно говорити про те, хто стояв за звірствами під час Євромайдану. Почерк нечисті той самий.

17 квітня в Горлівці щез депутат «Батьківщини» Володимир Рибак, котрий перед цим намагався встановити український прапор на міськраді.
Знайшли скалічене тіло. Поряд – ще одне тіло, котре фактично неможливо впізнати.
«Катували жахливо. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Палили вогнем, різали ножами... Експерти показують – суто кавказький почерк. Кавказ в

 Title 
 

 Один із варіантів використання чарівної візитки Яроша за версією українських блогерів

Донецькій області. Є два свідки, які бачили, як катували цих людей в будівлі, яку контролюють “зелені чоловічки”, що саме “зелені” бандити з АК-100 охороняли кімнату тортур. Зараз там же в Слов’янську зник американський журналіст і ще кілька громадян України», – пише у своєму ФБ журналіст Юрій Бутусов.
Тобто, саме у святкові великодні і передвеликодні дні російські зайди катували людей.
Втім, цілком ймовірно, що доклали до того рук і українські покидьки.
За тиждень до того, 13 квітня, в Харкові місцеві мешканці теж показали неабиякі вміння у справі використання методів нечистої сили. Натовп озвірілих чоловіків з палицями накинувся на мирну демонстрацію місцевого Євромайдану, ходу за єдність України. Доволі серйозні травми отримали майже півсотні людей. Поранених майданівців добивали ногами місцеві жінки. Одному з них, Володимирові Силевичу, викладачу ХАІ, кандидату технічних наук, по-звірячому розбили голову, проламали череп. Добивала чоловіка 53-річна громадянка, мешканка міста Чугуєва Харківської області, лікарка, котра, до слова, працює в пологовому будинку.
От що робить з людьми масовий психоз і відчуття безкарності.
«Люди, які приїжджали ось в цю будівлю обладміністрації, ви ж розумієте, це були онуки тих бандерівців, які залишилися від війни та їх виховали в бандерівських сім’ях», – пояснювала потім журналістам лікарка, яка зараз сидить під домашнім арештом.
З такими лікарями з Чугуєва і «зелених чоловічків» не треба…
До речі, побитий на кілька місяців раніше у тому ж таки Харкові письменник Сергій Жадан розповідав, що вже через якийсь час після бійки намагався розпитати у нападників, за що вони його били. На відміну від жвавої чугуївської лікарки, пояснити свої дії люди, котрі били Жадана, не могли.
Загалом ситуація є дуже і дуже неприємною. Міліцію і СБУ на Сході Янукович формував під свої «потреби», шпигунів ФСБ в Україну за часів його правління не просто пускали, а завозили гуртовими партіями й всіляко заохочували до роботи. Населення роками лякали «страшними бандерівцями», і люди досі не можуть зрозуміти, що грабували їх не якісь міфічні бандерівці, а свої рідні бандити.
(Аналогічні речі зараз відбуваються в Криму – доволі значна частина населення помітила щезнення з прилавків ліків і продуктів, проблеми з банківською мережею і навіть зі сплатою за послуги мобільного зв’язку – однак звинувачують у цьому Київ. І Україну, котра заважає Росії облаштовувати Крим.)
Рінат Ахметов, котрий досі є найбагатшою людиною в Україні, і котрий три роки був у цій країні найвпливовішою людиною, досі розповідає мешканцям Донецька, що їхній нестерпно поганий рівень життя – це через те, що центральна влада їх не чує. Роками не чує. І навіть не натякає на те, що саме він, Рінат Ахметов, донедавна і був загальноукраїнською владою, а тепер став владою Донбасу. І явно розраховує собі на щось на кшталт трону Рамзана Кадирова, «намісника Путіна в Чечні».

Title  

 Бійці Правого Сектору допомагають рятувальникам розбирати згарище на АЗС в Переяславі-Хмельницькому

 

І має на то багато шансів – завдяки купам трупів в териконах фактично більшість мешканців Донеччини його бояться, а відтак – і слухаються. Тобто саме Ахметов і є зараз на Донбасі реальної владою – на відміну від влади київської. Що б там не казали критики української влади, але реально важелів впливу на Сході в неї дуже і дуже мало. А дії Росії дуже хвацько ці важелі обмежують до мінімуму.
І для Росії те побиття у Харкові було тільки репетицією.
На сам Великдень у Слов’янську виникла стрілянина, загинуло троє людей – на місці злочину в повністю спалених вщент машинах російські ЗМІ відразу «відшукали» «візитку Яроша», чим хоч якось втішили українських громадян. Словосполучення «візитка Яроша» відразу стало одним з найпопулярніших у соцмережах.
Тим не менш, Великдень у Слов’янську вражає – 5 вбитих, 5 викрадених.
Така активність є невипадковою. Як кажуть військові експерти, місто розташоване неподалік траси Е-40 і прекрасно пов’язане з головними містами Східної України, тому у випадку подальшого загострення ситуації в регіоні його можуть використати як плацдарм.
Американські військові експерти зазначають, що операції захоплення міст явно нагадують чеченські сценарії – видно, що у 2000 році Росія добряче натренувалася. Втім, що було чекати від Володимира Путіна, який прийшов до влади під лозунгом війни з чеченцями, і в цій війні не пошкодував навіть мирне населення. Вибухи в житлових будинках в різних містах Росії багато експертів приписували ФСБ. Зокрема, такої думки дотримувався і нині покійний Олександр Литвиненко, якого отруїли полонієм в Лондоні.
Схоже, тепер свою тактику ФСБ намагається перенести на терени України.
Принаймні саме такою є одна із версій причин вибуху на автозаправному комплексі в Переяславі-Хмельницькому (Київська область), внаслідок якого загинуло шестеро осіб.
У компанії-власниці АЗС – “БРСМ-Нафті” – заявляють про спланований вибух.
“В апаратний блок хтось підклав вибухівку. Там нічого такого не було, що могло так сильно вибухнути. Всі резервуари з пальним цілі й на місці. Пляшка горілки такого не спричинить. В магазині, окрім спиртного, продуктів харчування та авто-побутової хімії нічого не було. Були ще прилади для смаження булок, і гриль для сосисок”, – повідомив керівник прес-служби Олександр Мельничук, передає Gazeta.ua.
В компанії наполягають на версії теракту і кажуть, що власнику “БРСМ-Нафта” Андрію Бібі напередодні телефонували з погрозами.
А от нардеп Микола Томенко каже, що заправка належить Едуарду Ставицькому, колишньому міністру енергетики і вугільної промисловості в Уряді Азарова й Арбузова. В компанії його слова спростовують. Але, як то кажуть, осад певний є…
Незважаючи на всі ці похмурі речі, є й позитивний прогноз.
Якщо так триватиме і далі, то вся Україна перетвориться на один великий Майдан – і це змусить лідерів таки забути про президентські вибори і зосередитися не на обливанні конкурентів помиями і вишукуванням їхніх недоліків (чим окремі кандидати відверто зловживають – замість того, щоб робити щось корисне), а на спільному порятунку країни.
Прецеденти вже є – бізнесмени і політики, котрі мали доволі напружені стосунки з олігархом Ігорем Коломойським, таки починають з ним співпрацювати, а сам Коломойський виказує просто дива патріотизму. Більше того – села по сусідству з Дніпропетровською областю пропонують провести референдум і приєднатися до цієї області. Якщо так піде і далі – до Дніпропетровської області приєднається весь Донбас, а там і до російських областей недалеко.
Власники приватних літаків і вертольотів – тобто зовсім не бідні люди – також зрозуміли, що гуртом легше і батька бити. Вони об’єднуються в бригади і охороняють кордон. Такі вильоти здійснювалися навіть на Великдень – і за штурвалами сидять не тільки чоловіки, а й жінки.
Ще трохи – і замість дезорієнтованих і через одного завербованих російськими шпигунами силовиків з’являться справжні професійні антитерористичні бригади. Але не з хлопчаків з палицями і ножами, а з людей з професійним вишколом і серйозною зброєю в руках. Загалом до того вже недалеко – офіційна київська влада вже фактично визнала, що більшість працівників силових структур на Сході країни – профнепридатні, і становлять швидше загрозу, а не захист для громадян. Залишилося почекати, поки громадяни зрозуміють, що в такій ситуації краще не лаяти владу, а організовувати антитерористичні бригади самим – шукати професіоналів і зброю для них.
Хоч і повільно, однак громадянська свідомість таки прокидається. Країна перетворилася на один великий Майдан – але нечиста сила ніколи без бою не здавалася, ні в часи Нового Завіту, ні зараз.

«Хазяїн Донбасу» мусить сісти: або за стіл переговорів або...

Коломойський оголосив сафарі на «зелених чоловічків»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers