rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Україна – поранена нація. УПЦ США передає гуманітарну допомогу

Світова спільнота продовжує реагувати на присутність людей на Майдані в Києві та надавати підтримку пораненим та сім’ям тих, хто загинув в Україні. Українська Православна Церква США приєдналася до цієї благодійної справи своєю місією серед тих, хто отримав травми, а також серед сімей тих, хто були вбиті, захищаючи стабільність і свободу прабатьківщини. Вірні церкви щедро відгукнулися на негайне звернення про фінансову допомогу щодо цієї місії.

 Title   Title
 

 3-го квітня 2014 Єпископ Даниїл прибув до Тернопільської області, куди Українська Православна Церква США передала фінансову допомогу приблизно 30 особам, які брали участь у подіях на Майдані

 

 Владика Даниїл в присутності представників Тернопільської обласної ради та духовенства Української Православної Церкви вручає фінансову допомогу

З благословення Першоієрарха Української Православної Церкви США – Високопреосвященнійшого Митрополита Антонія – голова Консисторії та Правлячий Єпископ Західної Єпархії – Владика Даниїл під час першого тижня місяця квітня відвідав різні частини України. Одразу ж після прибуття до столиці України – Києва – Владика Даниїл зустрівся з представниками благодійної організації «Крокуємо разом» (члени якої є безпосередніми представниками довго діючих програм УПЦ США, які надають допомогу дитячим будинкам-інтернатам та різним медичним установам в Україні), щоб передати фінансову допомогу тим, хто шукає допомоги, звернувшись до організації після трагічної загибелі першої Сотні жертв української боротьби за виживання.
3-го квітня 2014 Єпископ Даниїл прибув до Західної частини України – Тернопільської області, куди від Української Православної Церкви США передали фінансову допомогу приблизно 30 особам, які брали участь у подіях Майдану в Києві та втратили своїх близьких або особисто зазнали тілесних або емоційних травм. Зустрічаючись зі заступником голови Тернопільської області паном Леонідом Буцюрою та студентами Тернопільської області у присутності місцевого духовенства Української Православної церкви (Архієпископом Нестором та духовенством УПЦ КП), Владика Даниїл розмовляв зі студентами, цікавлячись їхнім баченням та прагненням щодо майбутнього.

Title  Title    

 Пораненим студентам Майдану передали

  фінансову допомогу

    

Після повернення до Києва Його Преосвященство Владика Даниїл відвідав наметове містечко на Майдані для того, щоб зустрітися з релігійними та політичними лідерами громади, вислухати їхні розповіді та підтримати їх морально. Надаючи медичну та гуманітарну допомогу потребуючим, Преосвященнійший Владика став свідком великого патріотизму та бажання стати на захист прав людини. Враховуючи зростаючу політичну нестабільність на Сході Україні під час розмов з тими, хто і досі перебуває на Майдані, Владика описав Україну як поранену націю і закликав політичних лідерів вислухати голос плачу та бажання українського народу, перш ніж приймати будь-які рішення щодо майбутнього нації, які можуть повторити болючі уроки з історії.
«На даний час Україна є пораненою нацією через корупцію попереднього правлячого уряду, який значно збільшив соціальну і моральну вбогість серед населення» – зазначив Владика Даниїл. Закликаючи лідерів теперішнього тимчасового уряду відновити довіру серед українського народу, Преосвященний Владика сказав: «Політики іноді не цінують необхідність забезпечення миру та єдності в країні, вони більше зацікавлені в справах, які приносять користь їм особисто. Для того, щоб забезпечити майбутнє нації, особисті амбіції мусять бути відкладені».

  Title
 

 Небесна Сотня у пам’яті Майдану

Владика Даниїл зазначив, що тимчасовий уряд, який має підтримку більшості громадян України, має за мету принести мир, єдність і прогрес для України. Однак, особисті амбіції можуть стати найбільш руйнівною перешкодою на шляху до досягнення цієї мети. Під час свого візиту Його Преосвященство постійно запевнював усіх, з ким він зустрічався у молитовній підтримці Української Православної Церкви США, закликаючи їх «служити народові Божому, любити його, прислуховуватися до його голосу й єднати його, відкидаючи все, що приносить руйнування, заздрість та самовдоволення».
Владика Даниїл висловив звернення Високопреосвященнійшого Митрополита Антонія, Першоієрарха Української Православної Церкви США та Місцеблюстителя Української Православної Церкви в діаспорі: «Я висловлюю особисті вітання всім політичним, громадським і релігійним лідерам України, яким довелося багато перетерпіти в ці важкі дні та час труднощів і загроз нашій прабатьківщині. З тривогою у серці я спостерігаю за всім, що відбувається в Києві та по всій Україні. У моїх щоденних молитвах я молюся за український народ, жертв насильства і сім’ї вбитих. Я молюся, насамперед, у цей час, за громадян східних регіонів України: Харкова, Донецька і Луганська, де насильство і сепаратистські дії активізувалися протягом останніх днів. Я закликаю всі сторони, щоб зупинити насильницькі дії та знайти вирішення проблем, працюючи разом у мирі. Ми всі несемо відповідальність за стабільність і майбутнє української нації. Україна пережила катаклізм після катаклізму протягом всієї своєї довгої історії і перейшла через усі періоди репресій і придушення. Мільйони мільйонів її людей загинули від рук загарбників. Але, все ж таки, щоразу вона вставала з попелу, як Фенікс. Вона завжди покладалася на постійні молитви Божої Матері а, найголовніше, на надію в Отцеві, пристановище у Синові – Господові нашому Ісусові Христі – та захисті, який є в Святому Духові. Нехай українське населення, спільна віра та віра кожного з її громадян зокрема ніколи не ослабнуть, незважаючи ні на зовнішні, ні на внутрішні загрози».
Залишаючи Київ 7 квітня 2014 року – в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці – Владика Даниїл від імені всіх вірних Української Православної Церкви США передав другу частину фінансової допомоги, яка на теперішній час складає понад $7000000.

Photo: Courtesy of the UOC of the USA
Consistory Office of Public Relations
Ukrainian Orthodox Church of the USA
135 Davidson Ave.
Somerset, NJ 08873
Tel: (732) 356-0090
Web: www.uocofusa.org

Благословен, хто йде в ім’я Господнє...

Бог дав радість нам із небес – Христос Воскрес!!!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers