rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ «Каша» чи «сталь»?
Канадці вдячні, що їхні сусіди – Сполучені Штати, а не Росія. З того часу, коли декілька князівських синів ще у 11 сторіччі у гніві залишили Київ, аби за Уралом заснувати власне царство, там не було нічого, крім проблем.
Україна була заснована вікінгами, які не претендували на свої історичні території; так само, як це свого часу відбулося з вікінгами, які перекочували у Міннесоту. Вони торгують датськими меблями або нафтою у Північному морі і мирно співіснують. Але президент Володимир Путін на таке не здатен.
Америка, велика світова держава, не таїть зла на Англію, її батьківщину. Росія, з іншого боку, хоче поглинути Україну не стільки через «глибоке горе» – як сказав президент Обама – але щоб втілити в життя історичну необхідність патологічної тиранії.
Приблизно в той же час, коли Америка проголосила незалежність, король Швеції Карл XII об’єднався з потужним визволителем України Іваном Мазепою, щоб спільно боротися проти росіян; тоді їх називали москвинами. Вони виграли цю війну й, утверджуючи свою територію, продовжували втілювати у життя свої жахливі традиції, включаючи кріпосне право – зокрема, й торгівлю білими рабинями (торгівлю жінками для непристойних потреб – ред.) – поза законом опинилася й мова України. Докладніше те, як це відбувалося, якщо вам цікаво, описано в поемі лорда Байрона «Мазепа».
Сьогодні Україна є багатомовною країною. У той час, коли етнічні росіяни складають тільки 17%, 46 млн. українців так само розмовляють російською, як і більшість європейців – англійською. Тепер подумайте: «чи буде Великобританія здійснювати вторгнення на територію своїх сусідів, аби «звільнити» англомовне населення?» Безглуздо, але не для Путіна.
Українці, хоч і мають полярні за своєю суттю думки, все одно підтримують незалежність України, але ж горе-репортери з Москви не знають, що українці можуть мати різні думки! У Криму на «псевдо-референдумі» близько 120% проголосували за приєднання до Росії: голосували навіть мертві люди. Це – шлях самодержця, який грається «демократичними цінностями».
Президент Путлер – від Гітлера, чи як його називають там, – обманює, щоб забезпечити прикриття, виграти час і «сплутати карти» демократичним країнам, які вирішують, що робити з його агресією.
Наше толерування жахіть у Росії майже не змінилося з того часу, як Time Magazine вручив Йосипові Сталіну премію «Людина року», а The New York Times – Пулітцерівську премію Волтеру Дюранті, який прикривав комуністичний терор – геноцид 1933 року. А тим часом Кремль українців морив голодом, близько 10 мільйонів, за відмову позбутися своєї землі і своєї національної ідентичності в обмін на колективізацію.
Сьогодні пропагандистська машина і «корисні ідіоти Кремля», як Сталін називав прокомуністично налаштованих мешканців Заходу, стверджують, що це – боротьба проти «українських націоналістів». Вони забули додати, що це українські підрозділи звільнили Берлін, і участь у Другій світовій війні коштувала українцям 10 мільйонів життів. Більше читайте у книзі «Кров землі» Тимофія Снайдера з Єльського університету.
У важкі часи гумор народжується, як гриби після дощу.
«Два українці російського походження зустрічаються в Києві:
- Ви зараз розмовляєте українською тому що боїтеся фашистів?
- Ні. Я не хочу, щоб Путін звільнив мене».
Україна? Що вона отримала з того, що Захід спонукав її відмовитися від своєї ядерної зброї? Звичайно, США, Великобританія і Росія гарантували їй захист суверенітету і територіальну цілісність у випадку вторгнення. Звичайно, це – стовпи світового порядку, але чи можемо ми дозволити собі втратити бізнес через економічні санкції або ризикувати через війну?
Очевидно, що Росія обманює. Хто ще?
Крім України, інші країни – зокрема, й Японія – ставлять під сумнів міцність обіцянок. Чи повинен буде Іран наодинці вирішувати загрозу ядерного знищення від своїх сусідів, якщо підпише контракт, як це зробила Україна?
Досить гратися в політику, адже Путін є реальною загрозою, яка постійно зростає. Він не буде розпочинати війну, адже його військова міць, як і раніше, відстає від Америки. Однак, завдяки Заходу, він має більше ядерних боєголовок, ніж США, і хоче володіти українською береговою лінією Чорного моря, оскільки її суднобудування, військові та космічні об’єкти, сталепереробні та НПЗ промислові комплекси розташовані саме там.  Його можна і необхідно зупинити.
Україна – це випробування. Чи буде Захід захищати свої демократичні принципи та зобов'язання? Якщо так, на чолі зі США Захід повинен припинити риторику та натиснути кнопку «дія». Все, що менше – це «каша». Володимир Ленін, улюблений комуніст-терорист Путіна, сказав, що для того, щоб перемогти агресора, необхідно вдарити багнетом у «кашу» і зупинити тільки тоді, коли він потрапить на сталь.
Путін сподівається отримати «кашу». Він повинен потрапити на сталь. Зараз.

Автор: Оксана Башук Хепберн
Джерело: Longboat Key News (http://www.lbknews.com/2014/04/14/mush-or-steel/ )

Хто і чому дає картинки для антиукраїнської пропаганди?

Про Крим і долю кожного свідомого українця!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers