rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Google представила «розумні» контактні лінзи для діабетиків

 Google представила «розумні» контактні лінзи для діабетиків

Вчені з американської корпорації Google представили контактні лінзи, здатні в реальному часі вимірювати рівень цукру в крові. На думку розробників, їхній винахід допоможе хворим на діабет краще стежити за своїм здоров’ям, повідомляє Reuters
Вони обладнані крихітним безпровідним чіпом та мініатюрним датчиком глюкози, вживленим між двома шарами матеріалу, з якого зроблено лінзу.
Компанія працює також над тим, аби приєднати до лінз маленькі світлодіодні лампочки, які загоратимуться, коли рівень глюкози перевищить певний поріг.
Однак у фірмі додали, що для того, аби зробити цю технологію доступною для щоденного вжитку, потрібно «зробити ще багато».
«Ми сподіваємося, що колись це стане новим способом для діабетиків, як контролювати свою хворобу», – сказано в блогу компанії.

 

«Захопливий прогрес»

 

 
 
  

Багато глобальних компаній намагаються нині знайти своє місце в ринковому секторі практичної і придатної для носіння на собі електроніки. Аналітики вважають, що цей напрямок стане ключовим для розвитку бізнесу в наступні роки.
За різними підрахунками, протягом наступних п’яти років цей сектор може зрости на 10-50 млрд. доларів.
У межах цього напрямку багато фірм зосереджуються на технологіях, спрямованих на охорону здоров’я.
Нова розробка Google – розумні контактні лінзи – тримає напрям на сферу вжитку, попит у якій, як очікують експерти, лише зростатиме.
За даними Міжнародної федерації цукрового діабету, до 2035 року цю хворобу прогнозують кожному десятому мешканцеві планети.
Люди, що страждають від цієї недуги, мусять постійно стежити за рівнем цукру в своєму організмі, різкі перепади якого небезпечні для здоров’я. Нині більшість хворих роблять це за допомогою аналізів крові.
У Google заявили, що випробовують прототип лінз, який зможе зчитувати рівень цукру з частотою раз на секунду.
«Це – захопливий прогрес в індустрії профілактичної охорони здоров’я», – сказав ВВС Манодж Менон, керівний директор консультативної фірми Frost & Sullivan.
«Цілком може статися так, що це спричинить хвилю інших інновацій у бік мініатюризації цієї технології та використання її в придатних для носіння на собі пристроях, які допоможуть людям краще відстежувати стан свого організму», – сказав він.
Наразі корпорація веде переговори з владою США для отримання дозволу на випуск контактних лінз і шукає партнерів, які могли б допомогти компанії з виведенням такого продукту на ринок.

Джерело: Reuters, ВВС

 


 

 

Рекорд швидкості передачі даних по
волоконно-оптичному кабелю перевищив поріг 100 Терабіт у секунду

 

Швидкості передачі даних по волоконно-оптичних каналах досягла таких значень, що навіть уявити важко, де може використовуватися такий потік даних. Дві різні дослідницькі групи, використовуючи різні методи і підходи, практично одночасно досягли рекордної швидкості передачі інформації по одному оптоволоконному кабелю, що перевищила поріг в 100 Терабіт в секунду. В якості прикладу можна навести, що такий потік даних дозволить за одну секунду завантажити три місяці безперервного відео у форматі HD.
Дослідники використовували два різні методи, хитрість для досягнення рекордного значення швидкості передачі даних, організовуючи в межах одного кабелю кілька незалежних каналів передачі даних, що працюють паралельно і не заважають одне одному. Перший підхід, реалізований дослідниками компанії NEC, дозволив досягти значення швидкості передачі, рівної 101.7 Терабіт в секунду на відстань більше, ніж 100 миль (160 кілометрів). Основою їхньої ідеї став оптичний пристрій, що поєднує в один світловий імпульс імпульси від 370 різних лазерів. Частота, амплітуда і поляризація інфрачервоного світлового імпульсу кожного лазера відрізняються на незначну величину від аналогічних характеристик імпульсів світла інших лазерів. Тому інформація, яка надходить до приймача, перетворюється на вихідні імпульси, і розшифрування закодованих у них даних не є чимось складним.
Другий підхід, реалізований дослідниками японського Національного інституту Інформаційно-комунікаційних технологій у галузі практичної реалізації, виявився простішим від реалізованого компанією NEC, до того ж, забезпечив більш високу швидкість передачі даних, 109 Терабіт у секунду. Звичайний оптоволоконний кабель, як правило, містить один основний світлопровідний канал. Не мудруючи лукаво, японські фахівці вирішили, що сім каналів будуть працювати краще, ніж один, і створили кабель, що має сім світловодів, кожен з яких забезпечує передачу 15.6 Терабіт у секунду.
Але не варто очікувати швидкого впровадження цих технологій у життя. Наразі ще розроблені технології неможливо без проблем включити в існуючу мережеву інфраструктуру, та і в такій високій пропускній здатності нових каналів наразі ще немає гострої необхідності. Просто ці технології, як кажуть, забігли далеко вперед, але до того моменту, коли в них з’явиться необхідність, вони вже будуть готові до практичного застосування.

Джерело: http://www.cn.ua

 

ЗМІ описали айфони зразка 2014

 

Компанія Apple запланувала на 2014 рік випуск двох смартфонів iPhone з різними характеристиками. Про це з посиланням на анонімні джерела, знайомі з планами Apple, пишуть у The Wall Street Journal.
Екран у обох смартфонів буде більшим, ніж у сучасних iPhone 5s і iPhone 5c. У одного з пристроїв діагональ дисплея буде «більшою, ніж 4,5 дюйма», а у другого – «більшою, ніж п’ять дюймів».
Всупереч більш раннім повідомленням, робити екран апаратів зігнутим Apple не планує. Смартфони з вигнутими дисплеями восени 2013 року представили компанії Samsung і LG.
Корпуси й одного, і другого смартфонів будуть нагадувати корпус iPhone 5s, який виготовлений з алюмінію. Від випуску пластикових, як iPhone 5c, телефонів Apple, нібито, вирішила відмовитися.
Обидва пристрої Apple покажуть у другій половині 2014 року. Це приблизно відповідає торішньому розкладу: в 2013 році Apple провела презентацію iPhone 5s і iPhone 5c десятого вересня.
iPhone з меншим екраном скоро буде запущений у виробництво. «Великий» апарат є на ранній стадії розробки. The Wall Street Journal попереджає, що плани Apple не остаточні і можуть змінитися.
Про намір Apple збільшити дисплеї нових iPhone раніше повідомляли й інші видання. Так, у листопаді агентство Bloomberg передало, що компанія випустить 4,7-дюймовий і 5,5-дюймовий апарати з вигнутими екранами. 22 січня Apple Insider, з посиланням на аналітика Тімоті Аркур (Timothy Arcuri), написало, що «iPhone 6» буде 4,8-дюймовим і отримає підтримку Wi-Fi стандарту 802.11ac, яка вже є в комп’ютерах Mac.
Apple змінювала розмір екрану в iPhone лише одного разу, в 2012 році. Тоді компанія випустила iPhone 5 з 4-дюймовим дисплеєм, у той час, коли всі попередні пристрої оснащувалися 3,5-дюймовим дисплеєм.

Джерело: lenta.ru

 

Віртуальний телескоп Microsoft: Всесвіт у моніторі оновився

 

 Title 
  

Дивитися в небо і бачити там не лише цятки зірок, але й комети, галактики та кратери на Місяці хочеться майже кожному. І для цього не потрібно купувати телескоп: Microsoft принесла астрономію на екран комп’ютера з програмою WorldWide Telescope. Нещодавно ця утиліта оновилась до версії 5.0, з якою споживачі зможуть насолодитися сучасною графікою, детальними віртуальними турами Всесвітом та додатковими функціями з управління.
WorldWide Telescope (WWT) – це безплатна програма від Microsoft, яка перетворює комп’ютер на віртуальний телескоп. Вона об’єднує в одне ціле терабайти графічних даних, які зібрані спільними зусиллями найбільших наземних обсерваторій та космічних телескопів. З нею більше про Сонячну систему, Землю, галактики, туманності та інші космічні об’єкти можуть дізнатися всі. Користувачі WorldWide Telescope можуть переглядати зображення небесних тіл, наближати ділянки світлин, відстежувати положення космічних об’єктів у різний час та виконувати інші цікаві та пізнавальні дії.
Новий реліз віртуального телескопа показали на 223-й зустрічі американського астрономічного товариства у Вашингтоні, яка проходила з 5 по 9 січня цього року. Він отримав багато вдосконалень порівняно з попередніми версіями. WWT 5.0 пропонує користувачам оновлену систему візуалізації, яку переписали з використанням сучасних технологій. Завдяки цьому споживачі отримають графічну картинку, яка мало відрізняється від високоякісного фільму. Новий редактор полегшує створення розповідей з детальним управлінням рухом камери, налаштуваннями та анімацією. Це дозволяє з меншими зусиллями створювати візуально насичені матеріали. Новий WWT 5.0 також може імпортувати детальні тривимірні моделі об’єктів та має декілька вбудованих. Серед останніх можна відзначити високоякісну 3D-копію міжнародної космічної станції.
Оновлений WWT 5.0 отримав детальні дані про небесні об’єкти, що значно поліпшило відображення планет та інших тіл Сонячної системи. Наприклад, ця версія віртуального телескопа містить інформацію, яку зібрав місячний зонд NASA Lunar Reconnaissance Orbiter. Моделі Марсу та Землі враховують взаємодію сонячних променів з атмосферою планет для реалістичного відображення. А в тривимірному режимі користувачі WWT можуть обрати будь-яке місце на Землі та миттєво перенестись до нього.
Нова версія віртуального телескопа також спростила споживачам побудову діаграм на небі. Їх стало легше робити завдяки вдосконаленим накладкам, які працюють у небесному та 3D-режимах відображення. Для зручного керування ними WWT 5.0 має інтегровану підтримку будь-якого пристрою, сумісного зі стандартом MIDI. Таким чином можна швидко посунути слайдер, щоб зменшити яскравість набору сузір’їв, відкритих астрономом Яном Гевеліусом. Або однією кнопкою показати галактичну сітку в нашому Чумацькому шляху. Інструменти персоналізації поширюються на Xbox 360 Support та клавіші в панелі «Перегляд».
Іншою новою функцією п’ятої версії віртуального телескопа є підтримка авторських турів під куполом планетарію. Нею вже зацікавились багато подібних закладів, адже ця розробка Microsoft дозволяє плавно відтворювати розповідь за наявності одно- чи мультипроекторного купола. Відчути перевагу вже змогли сотні тисяч людей у всьому світі, наприклад, відвідувачі планетарію Моррісона в Сан-Франциско та планетарію Адлера в Чикаго. Віртуальний телескоп завдяки програмі WorldWide Telescope Ambassadors також активно використовується в навчальних закладах для розповіді школярам про пори року, планети та небо.

Джерело: http://www.microsoftblog.com.ua

 

Facebook готується запустити власний сервіс новин

 

  Title
  

Соціальна мережа Facebook запустить новинний додаток для мобільних пристроїв. Проект із назвою Paper (Газета) може з’явитися вже до кінця січня.
Видання re/code з посиланням на анонімні джерела повідомило, що Facebook у найближчі тижні може запустити сервіс новин для мобільних пристроїв.
Із посиланням на джерела, наближені до адміністрації соцмережі, видання повідомляє, що Paper функціонуватиме або як окремий мобільний додаток, або як веб-сайт, розроблений спеціально для мобільних пристроїв. За інформацією джерела, Facebook може запустити новий сервіс до кінця січня.
Новий сервіс за принципом дії нагадуватиме додаток Flipboard, створений для читання новин з різних джерел. Подібно до Flipboard, Paper буде агрегатором різноманітного контенту і пропонуватиме не лише новини з популярних видань, але й оновлення статусів користувачів Facebook. Візуально додаток нагадуватиме сторінки газети.
Адміністрація соцмережі офіційно не підтвердила плани запуску нового сервісу. Речник компанії Джессі Бейкер зазначила: «Ми не коментуємо чутки та припущення».
У березні 2013 засновник Facebook Марк Цукерберг оголосив про плани зробити новинні стрічки користувачів більш подібними на ЗМІ.
На початку грудня минулого року соцмережа представила новий алгоритм побудови новинної стрічки, за яким згори відображаються не фотографії та дописи друзів користувача, а матеріали зі ЗМІ.

Джерело: ipress.ua, re/code
 

Зі світу Hi-Tech

Іван Сірко – лицарська душа, козак-характерник

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers