rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Тимошенко: відставка Азарова – не перемога, а тільки перший крок. Поки не повернете собі Україну – не зупиняйтеся!

Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко вважає відставку Миколи Азарова з посади прем’єр-міністра та скасування у Верховній Раді скандальних «законів 16 січня» не перемогою опозиції, а першим реальним результатом протестувальників та закликала Майдан і надалі вимагати виконання усіх вимог.
Про це повідомила прес-служба партії « Батьківщина».
Наводимо текст звернення:
«Те, що сьогодні Микола Азаров подав у відставку та було скасовано частину диктаторських законів, – не є каяттям влади або перемогою опозиції.
Це є перший реальний результат боротьби людей, які вийшли на всі майдани України та світу і почали брати владу в свої руки.
Перемога, яку Майдан виборов сьогодні, – є першим успішним кроком. Але цього недостатньо…
Не зупиняйтеся! Ідіть вперед! Покладайтеся лише на себе та свою єдність! Перемагайте повністю та остаточно!
Якщо ви зараз зупинитеся, не отримавши повної перемоги, всі жертви, які вже принесені українцями в своїй самовідданій боротьбі, будуть зраджені.
Ви мерзли днями і ночами на майданах, віддавали своє здоров’я та життя, втрачали своїх кращих синів не для того, щоб Янукович змінив уряд Азарова на будь-який інший, так само корумпований, і не для того, щоб вам вкотре пообіцяли щасливе життя зі закривавлених рук.
Ви піднялися на боротьбу за іншу – не мафіозну, не кримінальну, не олігархічну – Україну.
Ви піднялися, щоб перезавантажити всю владу та повернути Україну собі. Так зробіть це!
І поки не досягнете такого результату – не зупиняйтеся!
Якщо ви зараз не звільните Україну від диктатури, потім це буде зробити майже неможливо.
Слава Україні!»
Народні депутати України на позачерговій сесії у вівторок, 28 січня, прийняли рішення про визнання такими, що втратили силу, 9 законів, прийнятих 16 січня. Також 28 січня Азаров подав у відставку, а президент Віктор Янукович її прийняв та підписав указ про відставку уряду країни.

 

 



 

 

 

Міліція затримала організатора запорізького Майдану

 

Міліція затримала Ігоря Артюшенка – керівника громадської організації «Українська справа», від імені якої з грудня 2013 р. і до останнього часу подавалися заявки на проведення запорізького Майдану, пише УНІАН.
Інформацію про затримання Артюшенка підтвердив начальник ВЗГ ГУ МВС України в Запорізькій області Олександр Волкодав.
«Артюшенка дійсно затримано у порядку ст.208 КПК України. Затримання проводилося в рамках досудового слідства за відкритим 26 січня слідчим слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області провадженням за ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 341 КК України – «Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд», яке 27 січня було об`єднано з провадженням, відкритим за ч. 1 ст. 294 КК України – «Організація масових заворушень», – повідомив Волкодав. Вирішується питання про обрання для затриманого запобіжного заходу.
Нагадаємо, акції Майдану в Запоріжжі перед будівлею Запорізької ОДА, автопробіги, мітинги тощо проводяться у Запоріжжі з початку грудня 2013 р. Заявки до органів влади на проведення більшості майданів у Запоріжжі подавалися від імені громадської організації «Українська справа», керівником якої є Артюшенко.
Після початку акцій протесту в Запоріжжі Артюшенка неодноразово викликали правоохоронці, його автомобіль був двічі зіпсований невідомими.
Даний факт було кваліфіковано і внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 194 КК України – «Умисне пошкодження або знищення майна».
Про затримання тих, хто вчинив даний злочин, інформації немає. Сам Артюшенко заявив, що пов’язує інцидент зі своєю громадсько-політичною діяльністю.
Зазначимо також, 26 січня міліція і тітушки жорстко розігнали мітингарів біля будівлі Запорізької облдержадміністрації. Згідно з інформацією, з будівлі ОДА вибігли співробітники «Беркута» і почали розганяти людей, багатьох затримали.

 

Зниклі активісти донецького Євромайдану
повідомили, що змушені переховуватися

 

Активісти донецького Євромайдану, з якими у понеділок, 27 січня, вранці зник зв’язок, увечері, близько 19-ї години, повідомили, що з ними все гаразд. Про це повідомляє Радіо Свобода.
Активіста Євромайдану, журналістка Катерина Жемчужникова сказала телефоном, що задля власної безпеки їй довелось залишити місто. Про місце свого перебування вона не каже. За її словами, разом із нею перебуває ще один активіст Артур Шевцов, який є членом ВО «Свобода» і з яким також не вдавалось зв’язатися протягом тривалого часу.
Наразі Жемчужникова повідомила у міліцію, що її пошуки за відповідною заявою можна припинити.
Як відомо, Катерина Жемчужникова напередодні зникнення зателефонувала колегам.
«У мене проблеми. Деталі розповім при зустрічі, зараз заїду в редакцію», – сказала вона.
Після цього її телефони протягом майже семи годин відповідали: «Абонент не може прийняти ваш дзвінок».

 

У дружини Данилюка відібрали український
паспорт та свідоцтво про народження сина

 

У ніч на 28 січня вагітна дружина лідера «Спільної справи» Олександра Данилюка Світлана та їхній півторарічний син, яких без пояснень понад 8 годин протримали в аеропорту «Бориспіль», вилетіли до Лондона. Про це повідомили в прес-службі громадянського руху «Спільна справа».
«Спочатку була затримка за підозрою в перевезенні наркотичних речовин, потім, нібито, через технічну несправність літака. Потім вже нічого не пояснювали, просто не дозволяли виліт», – розповів Данилюк.
Він повідомив, що його дружина має підданство Великобританії, але ще не відмовилася від українського громадянства. Сьогодні митники вилучили її український паспорт і вітчизняне свідоцтво про народження сина.
«Все це без дотримання елементарних правових процедур. Просто забрали паспорт і свідоцтво. Вона не хотіла зараз відмовлятися від громадянства, оскільки це дозволяло їй, принаймні, бачитися зі мною у випадку мого арешту», – зазначив Данилюк.
За його словами, 27 січня після виїзду з дому в аеропорт, машину з його рідними переслідував мікроавтобус Volkswagen Transporter зі затемненими вікнами. В аеропорту з’ясувалося, що в автобусі перебувало десять чоловіків у цивільному, деякі з них були озброєні автоматичною зброєю, вони продемонстрували її, коли вийшли з автомобіля.
«Режим зовсім сказився. Вони вже полюють на вагітних і дітей. Моя дружина з дитиною понад шість годин провела в холодному літаку, куди її ледве впустили і звідки відмовилася виходити, тому що іноземний літак – це вже не територія України. Вона розуміла, що другого шансу може не бути. У неї на руках наш півторарічний син, а під серцем ще ненароджена дитина. Температура в літаку була мінусова, бо не дозволяли запустити двигуни. Це – катування. Представники влади, як терористи, утримували в заручниках мою сім’ю. Тільки умов звільнення мало не висували», – заявив координатор «Спільної справи».

 

Закарпатська облрада проголосувала за створення Народної ради

 

Закарпатська облрада проголосувала за створення Народної ради.
Як повідомляє Mukachevo.net, це рішення підтримали 55 депутатів.
Депутати також пропонують звільнити від силовиків заблоковану площу Народну.
Народна рада складатиметься з 30 осіб (порівну з представників громадськості та представників політичних партій), а також матиме дорадчий орган. Перше засідання відбудеться вже 28 січня.
НР має ухвалити статут та почати координувати роботу з Народними радами інших регіонів.
Голова Закарпатської облради Іван Балога прогнозує, що рішення облради, як і в інших областях, буде оскаржувати прокуратура.
Як повідомлялося, в Ужгороді протестувальники заблокували будівлю облдержадміністрації, хоча й не робили спроб штурму.

 

Канада готова прийняти політичних біженців з України

 

Канадський прем’єр-міністр Стівен Гарпер стурбований тим, що Україна повертається до власного «радянського» минулого, повідомляє 5 канал.
«Україна котиться назад до комуністичного минулого», – заявив Гарпер.
Таку заяву він зробив 27 січня на засіданні Палати Громад. У перший парламентський день цього року там відбулися термінові дебати з українського питання.
Раніше Канада неодноразово заохочувала європейські прагнення України. У грудні 2013 року тамтешній міністр закордонних справ побував у Києві на Євромайдані.
Міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер заявив, що його країна «правильно вчинить», прийнявши у себе всіх учасників акцій протесту в Україні, яких було притягнуто до відповідальності, і які звернуться до канадської влади з подібним проханням. Про це 27 січня повідомив телеканал CNN, який взяв інтерв’ю у міністра.
На запитання журналіста Андрія Васильєва про те, чи має Україна шанс вийти з нинішньої кризи самотужки, без тиску з боку Заходу, Кріс Александер заявив: «Українці знайдуть розв’язання проблем своєї країни. Ми завжди будемо поважати незалежну Україну. Але в таких випадках, як цей, справді має значення те, що кажуть зовнішні друзі, важливо, що у нас є скоординований підхід з Вашингтоном, з Брюсселем, з іншими європейськими країнами».
«Інше питання полягає в тому, чи дозволить східний сусід України вести переговори і вирішувати ці питання. Ми не хотіли б думати, що хтось в уряді президента Путіна в Москві вітає насильство, вітає той факт, що український режим, який вони так підтримували, стріляв і вбив кількох беззбройних демонстрантів, – заявив міністр. – Ми б не вітали подібної реакції: підтримку застосування сили, підтримку насильства з боку Москви. І ми хотіли б закликати наших російських партнерів залишити ці питання на розгляд українців, відчинити двері для переговорів і уникнути ескалації насильства, яке вже відбулося».
«Ми вже підготували закони, які забороняють людям, що вчинили дії, які були б злочинами в Канаді, котрі скоїли звірства чи військові злочини, в’їзд у цю країну. Їхній доступ до цієї країни заблоковано, – сказав Кріс Александер. – Ми розглянемо всі доступні нам варіанти, щоб адекватно реагувати на дані події і забезпечити, щоб винні особи зіштовхнулися з конкретними і відчутними наслідками. Всі канадці відчувають і поділяють біль, який українці відчувають сьогодні. Для нас це так само темна година, як і для всіх українців. Коли безневинні люди, невинні демонстранти втрачають свої життя. Ми глибоко стурбовані таким поворотом до насильства, ми підтримуємо право на свободу мирних зібрань, право на мирний протест з боку тих, хто хоче кращого майбутнього для України».

 

Будівлю ЦВК під прикриттям «Беркута»
перетворюють на фортецю

 

На подвір’я Центральної виборчої комісії (ЦВК) у Києві під’їхали два автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут».
Про це у вівторок, 28 січня, повідомив кореспондент NEWSru.ua.
Так, на першому поверсі ЦВК встановили залізні ґрати.
Невідомі завозять дошки і мішки з піском, якими обкладають вікна.
Зазначимо, що за словами лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, який розповів журналістам про хід переговорів між владою та опозицією, представники влади та опозиції обговорюють можливість поступового звільнення вулиць і будівель як мітингувальниками, так і правоохоронцями.
Він підкреслив, що сьогодні сторони не довіряють одна одній, тому під час переговорів йшлося про доцільність формування «дорожньої карти» щодо звільнення того чи того об’єкта.

 

Влада України хоче стягувати плату
за в’їзд у країну з громадян США та ЄС

 

Уряд має намір посилити режим в’їзду в Україну для громадян Євросоюзу, США та Канади. Такі плани з’явилися в грудні, зазначають профільні експерти. Київ не зважився на відновлення візового режиму, оскільки цей спосіб технічно складний і може створити серйозні проблеми на прикордонному контролі в аеропортах. Як стало відомо виданню «КоммерсантЪ-Украина», як компроміс, вирішено стягувати плату за кожен перетин кордону. Але і цей крок, поза сумнівом, викличе претензії Заходу. У Кабінеті міністрів планують прийняти постанову, що змінює порядок перетину кордону іноземцями, які користуються правом безвізового в’їзду. Як відомо, в 2005 році президент Віктор Ющенко запровадив безвізовий режим для короткочасних поїздок громадян країн Євросоюзу, Швейцарії, Ліхтенштейну, США, Канади та Японії, щоб полегшити приплив інвестицій, зростання туризму, а також досягти відповідної візової лібералізації для українських громадян. Згодом неодноразово порушувалося питання про відновлення візового режиму для громадян ЄС, але щоразу цей крок визнавався недоцільним.
Посилення режиму стосуватиметься лише громадян США, Канади та країн-членів ЄС. Решту держав, що домовилися з Києвом про безвізовий режим у 2005 році і пізніше, нові норми не стосуватимуться. Причина такої вибірковості політична – названі країни чинять тиск на Київ через нинішні антидемократичні процеси. Профільні експерти також поінформовані про такі наміри влади. «З ініціативи СБУ з грудня обговорювалася схема нейтралізації впливу Заходу на події в країні. Тоді мова йшла про запровадження терміну «іноземний агент», про візи для мешканців США і ЄС, а також про інші кроки», – поділився експерт ініціативи «Європа без бар’єрів» Олександр Сушко.
Проте, зрештою, уряд відмовився від ідеї запровадження повноцінного візового режиму для європейців і американців, оскільки її вкрай складно реалізувати. Штат консульств України в країнах ЄС з 2005 року істотно скоротився, а кількість європейців, які відвідують нашу країну, – багаторазово зросла. Дипломатична служба не впорається з потоком бажаючих отримати українську візу.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Тимошенко вимагає не повертати Конституцію 2004 року і готуватися до дострокових виборів президента

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers