rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Посол України в США зустрівся з новопризначеним Почесним консулом України в Новому Орлеані
16 січня 2014 року Посол України в США Олександр Моцик зустрівся з новопризначеним Почесним консулом України в м. Новий Орлеан (штат Луїзіана) Едвардом Томасом Хейзом.
Під час зустрічі відбулася урочиста церемонія підписання з Е.Хейзом Угоди про консульські функції та обов’язки Почесного консула України. Посол О.Моцик вручив Е.Хейзу консульську екзекватуру та акредитаційну картку.
В ході зустрічі новопризначеному Почесному консулу було роз’яснено його обов’язки, зокрема щодо захисту на території консульського округу, який охоплює усю територію штату Луїзіана, інтересів України, її громадян та юридичних осіб в межах, визначених міжнародним правом, а також сприяння поглибленню взаємовигідних відносин між Україною та Сполученими Штатами, зокрема надання сприяння встановленню і розвитку торговельно-економічних, інвестиційних, міжрегіональних культурних, освітніх та наукових зв’язків між Україною та штатом Луїзіана. У зв’язку з цим, відбувся обмін думками щодо перспективних сфер такої співпраці, а також надання сприяння просуванню вітчизняного експорту на ринок США, залученню американських інвестицій в українську економіку та розвитку міжрегіональних відносин між адміністративно-територіальними одиницями Луїзіани та регіонів України.
Посол О.Моцик поінформував Е.Хейза про експортні та інвестиційні можливості нашої держави, зокрема у сфері високих технологій, сільського господарства, машинобудування, енергетики, хімічної та металургійної галузі, а також відзначив можливості налагодження взаємовигідного співробітництва у туристичній сфері. У свою чергу, Е.Хейз відзначив великий потенціал Луїзіани у сферах енергетики, сільського господарства, надання транспортних послуг та туризму.
За результатами зустрічі Почесному консулу було доручено розпочати підготовку до проведення найближчим часом робочого візиту Посла України до штату Луїзіана, зокрема мм. Новий Орлеан і Батон Руж, вивчити можливість започаткування та практичної реалізації низки спільних проектів в різних сферах, а також опрацювати питання підготовки візиту до Луїзіани впродовж 2014 року делегації українських ділових кіл та представників регіонів України.
Проведена зустріч стала важливим кроком на шляху подальшого посилення представництва інтересів України на території США, розвитку міжрегіонального українсько-американського співробітництва та засвідчила значний потенціал розбудови двосторонніх відносин між регіонами України та Луїзіаною.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers