rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Школа українознавства колядує в Українській Околиці Чикаго

«Бо прийдуть до тебе
три празники в гості,
Радуйся!...»

Діти не люблять повертатися до школи після свят, але цього не можна було сказати про учнів школи українознавства при Українському Православному Катедральному Соборі святого князя Володимира. Невід’ємною частиною навчання у нашій школі, поряд з українською мовою та літературою, є вивчення української культури та традицій: тож субота 11 січня виявилася днем незвичайним.

Зі самого ранку, незважаючи на негоду, група учнів старших класів, разом з учителями, батьками та настоятелем Катедри о. Іваном, вирушила у дорогу. Від 1949 року різдвяне колядування залишається чудовою традицією нашої школи, тому більшість українських та інших установ Околиці, а насамперед ті, які розташовані на Western та Chicago Avenue, вже чекали на колядників. Дзвінко лунали колядки та віншування, побажання щастя, здоров’я та успіху господарям та працівникам закладів. Господарі пригощали дітлахів солодощами та складали свій щедрий дар на школу українознавства та на Катедру св. кн. Володимира.
Перед поверненням до школи, майже о 1 годині пополудні, колядники завітали і до оселі настоятеля собору, отця Івана Лимара, щоб побажати йому і його родині щасливого Нового року. Втомлені, але веселі, повертались учні до школи, сповнені пошани та любові до українських традицій.

 

Title Title 
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  
  

Світлини Олени Лимар

Ми – з тобою, Україно!

Щедрий вечір при парафії церкви св. Йосипа Обручника

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers